Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí letuška Jackie Brownová (Pam Grierová) si přivydělává ke svému hubenému platu pašeráctvím peněz z Mexika pro překupníka zbraní jménem Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) až do doby, kdy ji zatknou agent AFT a policajt z L.A. přímo na letišti. Pokud jim slíbí spolupráci při dopadení Ordella, má šanci vyhnout se kriminálu. Jackie, která je na svobodě jen díky sympatickému ručiteli soudních kaucí, zosnuje odvážný plán, jak to zahrát na obě strany. Situaci však komplikují Ordellovi komplici Louis Gara a Melanie Ralstonová, kteří mají své vlastní záměry. Jackie, která na oko spolupracuje s policisty i nepohodlným šéfem, se pokusí vypálit rybník oběma a odejít s milionovým balíkem. Kromě Grierové a Jacksona se ve hvězdně obsazené adaptaci románu Elmora Leonarda od režiséra Quentina Tarantina představují také Robert Forster, Michael Keaton, Bridget Fondová a Robert DeNiro. (HBO GO)

(více)

Recenze (799)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film je to výborný, ale i tak se do top 5 mých filmů od Tarantina zařadit nedá. Zápletka je skvělá a celkem i vtipná, ale na filmy dnešní doby to už nemá. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Asi bylo chybou shlédnout nejprve Pulp Fiction a Kill Billa, protože i přes snahu neporovnávat neporovnatelné jsem se tomu nedokázal vyhnout. Detektivky nikdy nebyly můj nejoblíbenější žánr, ale v rukou Tarantina by se i nudná reklama na ovesné vločky změnila na zajímavou podívanou. Pravda jeho typický ráz tenhle film trošičku postrádá, ale opět musím pochválit vynikající herecké obsazení. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Působivá netarantinovská tarantinovka. Špičkové herecké výkony (Sam Jackson byl ještě víc cool než obvykle ;) a cit pro vyprávění dělají z JACKIE výbornou podívanou. Možná ne tak kvalitní jako jsou GAUNEŘI nebo PULP FICTION, ale pořád hodně nadstandartní. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jackie Brown patří mezi ty kultivovanější tarantinovky, taky proto byla vždycky míň oblíbená. Ale osobně jsem ráda, že se Pam Grier svého comebacku dočkala. Později v The L Wordu tuhle slávu zúročila. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I zapadlejší Tarantinovy filmy mají prostě takovou tu jiskru, kterou ostatní žánrovky můžou jen tiše závidět. Mohlo to být sice trošku kratší, na druhou stranu tu má Samuel L. Jackson velkou (ač údajně vedlejší, ale je tu víc než samotná Jackie) roli a ten teda vždycky stojí za to a jeho hlášky jsem si neskutečně užíval. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bez nadbytečných cirátů: Jackie Brown se nonšalantně vyhoupla na vrchol mého osobního indexu "režijní vyspělosti dr. T", zároveň do trojice s Gaunery a druhou půlí KB (čímž nemám na mysli Komerční banku). Je na ni radost pohledět, neboť lahodí nejen oku, ale i sluchu, bránici a ohleduplně atakuje i hranice cituplné srdcovky. Jestli jde v Tarantinově filmografii o snímek z vínku "odlišných", to si já, malý pán v pohyblivých obrázcích, netroufám říci. Pro svou vyrovnanost, přesnost a ukotvenost je však netrénovanému oku bezesporu obtížněji dešifrovatelný, možná i nudný a úzkoprsý. Ale osobně mi tohle latentní autorství činí jen a jen potěchu, protože tím spíše dovoluje si vychutnat i ty nejjemnější nuance, vypravěčské finesy, charakterizaci postav, scénář, hudbu a nikdy nenudící aluze. Lahůdka! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu NE. Tarantino pro mě NENÍ žádný geniální režisér, ale jen režisér. Jeho Pulp Fiction taky nepokládám, (jako většina), za kult. Je to jen hodně solidní gangsterka. A dostávám se k tomuhle filmu: Tohle není solidní gangsterka! Nuda, příšerně dlouhé a někdy i zbytečné dialogy.. A De Niro mě poprvé zklamal! Nevěřil jsem vlastním očím, že tohle je opravdu on! Jeho nejhorší a zároveň nejzbytečnější film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I díky téhle černošské letušce si Quentin Tarantino vydobyl pozici nadprůměrného a neskutečně respektovaného tvůrce. Trvalo to, ale přesto jsem se k hutnému vyprávění po letech vrátil. Dospívání je otázkou několika let a Tarantino mohl ubrat ze svého zběsilého stylu a nahradit vše skvěle rozehranými postavami. Nostalgicky pomalý snímek vyšťoural další uvadající hvězdy – Roberta Forstera, Pam Grier (někdejší hvězda násilných produkcí) nebo z dnešního pohledu i Michaela Keatona. Nejvíce konvenční „tarantinovka“ nám předkládá příběh pletichářské letušky, která se vychytrale vykroutí z pašujících podvodů, vyhne se kriminálu, pomůže dopadnout jednoho kriminálníka.. a ještě na tom zbohatne!! Tarantino leckoho zklamal, úplně nové příznivce si zrovna tak i získal!! 70%. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 12 000 000 $ Otvárací Víkend: 9 292 248 $ (v 1 642 Kinách) Tržby USA: 39 673 162 $ Tržby Celosvetovo: 86 773 162 $ Minimálne o pól hodinu skrátiť,hlavne prvá polka filmu by si to zaslúžila.Plne do deja vás to vtiahne až pri predávaní peňazí,celá tá pasáž je výborne napínavá.Z hercov všetci super, DeNiro mal mať viac priestoru a rovnako aj Keaton ,ktorý málinko prevyšoval ostatných.Keby je spomínaná stopáž rozumnejšia,možno by to bolo za plný kvalt,takto 3***1/2 ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Sakra proč na Jackie Brownovou všichni tak nadávaj a hlavně ji pořád porovnávaj s Pulp Fiction, že v tom a v tom je horší. Vždyť je to uplně jinej film, nádherná pocta filmům, jaký se už prostě a jednoduše netočej. Pro mě možná i v některých aspektech zábavnější než Quentinův předcházející film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To si člověk takhle prohlíží Tarantinovu filmografii, rozklikne Jackii Brown... A zjistí, že ji nemá ohodnocenou. Pět hvězd je teď jasných, ačkoliv úplně napoprvé jsem tak nadšený nebyl. Jackie Brown je krásná pocta (nejen, ale hodně) Brianu de Palmovi se skvělou Pam Grier v hlavní a neodolatelně povalečským Robertem De Nirem ve vedlejší roli. Čím víckrát tenhle film vidím, tím radši ho mám. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Velice slušná dektivka. Až na tu příšerně natahovanou stopáž, hlavně ke konci filmu. Tarantino si neodpustil své sadistické střílečky s rozstřikováním krve, asi by mu pak nechutnala večeře. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Ten soundtrack!!! Jestli se teda nedá Jackie Brown něco vytknout, tak je to vynikající hudba a naprosto dokonalá atmosféra završená oslňujícím charizmatem hereckého obsazení. #moje malé jubileum - 2500. film ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Quentin trošku slevil od svého minulého snímku Pulp Fiction, ale co si budeme vykládat Pulp Fiction už nikdy znovu nenatočí. A je jen dobře, že si tento fakt uvědomil. Jackie Brown je hodně nadprůměrný film opět z prostředí organizovaného zločinu. Celému filmu vládne Samuel L. Jackson, který sem tam utrousí nějakou tu hlášku. De Niro téměř nemluví. V nej scéně odstřelí na parkovišti otravnou Bridget Fondovou. Celým filmem se line vynikající hudba neboli spíše písničky. Tarantino potvrdil že pokud jde o soundtrack je nepřekonatelný. 80% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Do bodky premyslený scenár, taktná réžia a v neposlednom rade vychytaný herecký ansábel obstarávajúci vychytané dialógy. Umne gradovaný snímok upomínajúci na éru blaxploitation a žiarivú gloriolu Pam Grier. Plný naratívnych kreácií a výživných alúzií ktorými Mr. T nekompromisne neguje dohady o neschopnosti natočiť aj niečo iné, ako len excelentnú žánrovú pastiš pre svojich die-hard fanúšikov, ale naopak potvrdzuje, že keď chce, tak dokáže vybudovať uvedomelý filmový tvar ktorý takmer vôbec nerezignuje na svoj signifikantný rukopis, a pritom stále uspokojuje aj netarantinovskú obec. A práve preto "Jackie Brown" predstavuje ďaľší plnohodnotný zárez vo filmografii - neunaviteľne hravého auteura - Quentina Tarantina a stáva sa dôkazom jeho flexibilnosti, dômyselnosti a samozrejme vyspelosti. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Čakať od toho niečo na spôsob PULP FICTION alebo KILL BILL je nezmysel. Proste sa jeden výnimočný režisér po obrovskom úspechu rozhodol, že si sfilmuje knihu svojho obľúbeného spisovateľa. Opäť tu máme comeback prachom zapadnutej hviezdy, opäť tú máme skvelé herecké výkony (QT holt vyžmýka z každého maximum a zdá sa, že všetci sa pri tom ešte sakramentsky bavia) a nejakú tú hlášku. A tiež pár veľmi silných scén - smrte niektorých postáv (pôsobivé sú hlavne preto, že všetky postavy sú natoľko sympatické, že jednoducho nejde si ich neobľúbiť). V čom ale vidím problém je, že u Tarantina som si (a zrejme nielen ja) zvykol na maximálne pohodlie. PULP FICTION je chronologické puzzle, ktoré do seba zapadne bez toho, aby ste museli vyvinúť nejakú "extra" snahu. A navyše sa na konci (aspoň pri prvom zhliadnutí) cítite ako v nebi. To iste platí aj o KILL BILL... kým tu sa treba sústrediť, inak vám záver preletí jedným "uchom" dnu a druhým von. Ak ale máte radi retro-kriminálky alebo ste proste die-hard fan Tarantina (a rozchodíte, že Quentin je tentokrát možno oveľa vážnejší, ako sa patrí), sklamanie zrejme nehrozí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nejpomalejší Tarantino, ale tady jde vidět, s jakým klidem Jackie Brownovou točil. Oproti Pulp Fiction a Gaunerům to není to, na co jsme zvyklí, ale určitě si film zaslouží svoje místo za vysluní především za herecké podaní naprosté většiny a hudbu, kterou si určitě Quentin vybíral sám. Ten chlap má prostě dokonalej vkus! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jackie Brown je oproti předešlým Tarantinovou kouskům vyměklá. Je to tím, že ve filmu jsou i postavy ryze kladné, což je u autora novinka. Ale stále platí, že všechny postavy jsou skvěle napsány, vytvarovány spoustou replik a úžasně zahrány. Třeba zarostlý a potetovaný De Niro, je zde prostě geniální a svému drsňáctví zde dodal jiný, přímočařejší a jednodušší odstín.Scéna kdy mu obtloustlá černoška dělá striptýz a on se nervózně pohupuje v křesle, jen svědčí o jeho herecké inteligenci a citu pro postavy, jež ztvárňuje. Ale i ostatní herci jsou špičkoví. Pam Grier, Robert Forster nepříliš známí, avšak výborní herci, jimž jejich "klaďáctví" nelze nebaštit. A pak jsou zde ostatní aspekty pro Tarantina typické: neotřelý režijní rukopis, zajímavý příběh a soundtrack poskládaný z totálních vykopávek. Funguje to, jen to prostě není taková bomba, jak jsme byli zvyklí. ()

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama