Reklama

Reklama

Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda

  • USA Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lloyd Christmas a Harry Dunne se seznámili hned první školní den. Bok po boku od té doby čelí nástrahám školního systému a života vůbec. Brzy se však budou muset postavit většímu nepříteli, než jakým je jim vzdělání. Ředitel školy Collins a jeho přítelkyně Hellerová chtějí Harryho s Lloydem zneužít, aby na jejich úkor získali grant ve výši 100 000 dolarů na otevření speciální třídy. Jenže přechytračit blbého a blbějšího je úkol i nad síly zasloužilého a mazaného ředitele. Obzvlášť když se na jejich stranu postaví půvabná reportérka školního časopisu Jessica Matthewsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zásadní chybu vidím v tom, že tvůrci tak násilně roubovali dvě hlavní postavy (účesy, zuby, mimika, oblečení) na předlohu (Daniels/Carrey), že se nakonec musela vloudit ošemetná otázka: "a nebylo by lepší, kdyby to rovnou hráli ti původní exoti?" Ono to totiž paradoxně nebylo na původním filmu to nejlepší (ti xichti), šlo spíš o to, jaké laviny dokážou svou blbostí uvolnit. Zde se jaksi vyplýtvala veškerá snaha na tom, aby ti dva panáci vypadali co nejvíce jako předloha. Ne, takový kýč nemohu doporučit ani paní Šu... Ša... Šuka... Šakalový. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film som bol zvedavý. Pôvodný film mám veľmi rád a videl som ho nespočetne krát. Dosť som pochyboval, že neznámi mladí herci prekonajú, alebo sa aspoň vyrovnajú fantastickému Carreymu s Danielsom. Moje pochybnosti sa naplnili. Nesympatickí herci, blbé a niekedy ešte blbšie vtipy, ktoré ma veľmi nerozosmiali. Česť výnimkám. Škoda, že filmári nevyťažil z dobrého nápadu trochu viac. ()

Reklama

Martin_W 

všechny recenze uživatele

První díl jsem (zatím) neviděl, ale bylo mi řečeno, že na něj tenhle nenavazuje, takže proč se na něj nepodívat když hraje v televizi.. Přihlouplá komedie, patřící pouze pro televize jako je Nova. Vyloženě špatná není, párkrát jsem se zasmál, ale celkově není film ničím zajímavý. Čekám že 1. díl bude mnohem lepší. 29% ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Buranská komedie je svébytný žánr, často stojící na nenáročném humoru a pitvořících se hercích a tak bývá odsuzována. Nemusí to tak být vždy, jak ostatně ukázal Dumb & Dumber, kde se objevilo spoustu, když ne přímo chytrých, tak alespoň nápaditých vtípků. A to jak konverzačních, tak situačních. Jestli je jednička výbornou ukázkou povedeného filmu, tak je její prequel ještě názornější ukázkou dokonalé katastrofy. Postavy můžou být tupé, ale scenárista nikdy nemůže udělat tu chybu, aby očekával, že stejně tupý bude i divák. I kdyby nakrásně byl (viz Kameňák 1 & 2 & 3 & 4), tak musí mít zápletka určitou úroveň, sem tam by se měla objevit složitější scéna a nebo se hodí atmosféru prostoduchosti narušit závanem absurdna či sarkasmu. Ale pochopitelně, když je režisér břídil, když i Luis Guznám a Mimi Rodgers hrají jako za trest a když jediná ambice je parazitovat na slavnějším předchůdci, tak by snímek nespasil ani ten kvalitní scénář. ()

Hejsa odpad!

všechny recenze uživatele

Klasický příklad toho, jak někdo chce na jménu kdysi úspěšné komedie s Carreym a Danielsem vydělat nějakej ten dolar.Musím se přiznat,že co se komedíí týče,považuji se za nenáročného diváka,kterého většinou pobaví leckterý forek.Nicméně režisér téhle dementnosti nam serviruje takovou sra*ku,ze mi z toho sly panenky kolem.Jestli nekdy u filmu kontrolujete čas,tak si dobře seřidte hodinky,protože zde se vam to bude stavat setsakramentsky často. Vtipy teto "komedie" se vam budou rozkládat jako střepina v hlavě.UAAAAA,děs,běs. Zkuste se tomu vyhnout a zbytku, kterému se to nepovedlo,doporučuju něco silnějšího... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Mariette, v Buckhead a v Atlantě v Georgii a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Mnoho mladých herců v tomto filmu, jsou velkými fanoušky původní komedie Blbý a Blbější. (Pumiiix)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama