foto

Bob Saget

  • nar. 17.5.1956 (61 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Lane "Bob" Saget sa narodil 17. mája 1956 vo Philadelphii. Je to americký komik a herec. Svoju popularitu si získal hlavne rolou v seriáli FULL HOUSE, kde stvárnil postavu Dannyho Tannera. V roku 1983 sa oženil so Sherri Kramer, s ktorou má tri dcéry. Po 15-tich rokoch manželstva však žijú oddelene.

Jeho vysneným zamestnaním bolo byť doktorom, lenže jeho učiteľka angličtiny si všimla jeho potenciál práve v herectve. A tak sa prihlásil na Temple University, kde sa mu hneď podarilo vytvoriť čierno-biely film s názvom Through Adam's Eyes, za čo aj získal ocenenie.

V roku 2001 bol súčasťou sitcomu RAISING DAD a spolu s ním aj Kat Dennings, Brie Larson a Jerry Adler. V rokoch 2005 – 2014 mal zaujímavú úlohu v sitcome HOW I MET YOUR MOTHER, kde sme počuli iba jeho hlas, ktorý rozprával príbeh hlavného hrdinu Teda Mosbyho. Od roku 2004 hral v seriáli ENTOURAGE, kde vlastne parodoval seba samého.

Jeho kariéra pozostáva aj z režírovania. Podieľal sa na filme FOR HOPE, ktorý bol inšpirovaný jeho sestrou a aj na snímkach DIRTY WORK a FARCE OF THE PENGUINS.

V roku 2014 mu dokonca vyšla jeho kniha s názvom DIRTY DADDY, ktorá je o ňom, o jeho živote, začiatkoch a kariére.

Andrea "readan" B

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Stand Up Guy
2015 Vincentův svět
2010 Bus, The
2006 Casper a strašidelná škola (TV film)
Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
2005 Madagaskar
2004 Pryor Offenses (TV film)
2003 Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
2000 Recept na úspěch (TV film)
1999 Sorority (TV film)
1998 Mazaní hoši
1997 Vetřelec 007
1994 Father and Scout (TV film)
1993 For Goodness Sake
1992 Jedeme k babičce (TV film)
1987 Critical Condition
1981 Vlkodlak
1980 Devices
1979 Outer Touch

TV seriály

2016 Fuller House (TV seriál)
2014 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
U oltáře (S09E22) - vyp.
Gary Blauman (S09E21) - vyp.
Gerbera (S09E20) - vyp.
další epizody (9)
2013 Super Fun Night (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Hledá se basák (S09E13) - vyp.
Nácvik večeře (S09E12) - vyp.
Na dobrou noc (S09E11) - vyp.
další epizody (25)
2012 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Ultimátní Trik 2/2 (S08E12) - vyp.
Ultimátní Trik 1/2 (S08E11) - vyp.
Překompenzace (S08E10) - vyp.
další epizody (24)
2011 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Iluminační symfonie (S07E12) - vyp.
Parťákrodiče (S07E11) - vyp.
Tik, tik, tik... (S07E10) - vyp.
další epizody (24)
2010 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Planý poplach (S06E12) - vyp.
Teorie o mořské panně (S06E11) - vyp.
Prokleté Díkůvzdání (S06E10) - vyp.
další epizody (25)
2009 Surviving Suburbia (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Poslední cigareta v životě (S05E11) - vyp.
Okno (S05E10) - vyp.
Fackodání 2: Facka vrací úder (S05E09) - vyp.
další epizody (24)
2008 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Malá Minnesota (S04E11) - vyp.
Rvačka (S04E10) - vyp.
Naháč (S04E09) - vyp.
další epizody (20)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Platinové pravidlo (S03E11) - vyp.
Nervy (S03E10) - vyp.
Fackodání (S03E09) - vyp.
další epizody (22)
2006 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Vánoční cenzura (S02E11) - vyp.
Barneyho bratr (S02E10) - vyp.
Sázka o facku (S02E09) - vyp.
další epizody (22)
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - vyp.
Limuzína (S01E11) - vyp.
Ananasový incident (S01E10) - vyp.
Břicho plné krocana (S01E09) - vyp.
další epizody (11)
2004 Huff (TV seriál)
Červené kalhotky (S01E05)
Joey (TV seriál)
Joey a výlet (S01E11)
Listen Up (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
2001 Raising Dad (TV seriál)
1999 The Norm Show (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1987 Plný dům (TV seriál)
1981 Greatest American Hero, The (TV seriál)
1980 Bosom Buddies (TV seriál)
It's a Living (TV seriál)

Dokumentární

2016 Comedy Club, The
2015 I Am Chris Farley
2014 Misery Loves Comedy
2013 Comedy Warriors: Healing Through Humor
2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)
2007 Mr. Warmth: The Don Rickles Project

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
2009 Surviving the Holidays with Lewis Black (TV pořad)
2008 Comedy Central Roast of Bob Saget (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Standard, The (TV pořad)
The Young Turks (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1991 Comic Relief IV (TV pořad)
The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 MMC (TV pořad)
1970 New Love, American Style (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
2000 Recept na úspěch (TV film)
1998 Špinavá práce
1997 Jitters (TV film)

TV seriály

1999 The Norm Show (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace