Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Melanie (Reese Witherspoon) si žije přesně svým vysněným životem. Je uznávanou módní návrhářkou a přítelkyní syna starosty New Yorku. Než se naděje, stojí uprostřed klenotnictví u Tiffanyho, a její přítel jí žádá o ruku - prostě idylka. Ale nic není tak jednoduché - před mnoha lety v Alabamě se Melanie vdala, a stále není rozvedena - a co víc, její nový přítel o tomo nemá ani tušení. A tak se musí Melanie vydat zpět do svého rodného města, nalézt svého manžela, a donutit jej podepsat rozvodové papíry ... Tak tohle je přesně film, který by ve filmové příručce mohl být etalonem pro žánr romantické komedie. Je zde všechno přesně tak, jak si romantickou komedii představuji, včetně příjemných hereckých výkonů - ať Reese Witherspoon nebo Josh Lucas, zajímavé zápletky s - ne až tak - překvapujícím rozuzlením, co víc si přát. Pokud máte k ruce někoho milého, s kým tento filmeček shlédnout - plně doporučuji ... ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Reese je fakt na roztrhání. Ta i kdyby hrála tu největší mrchu, tak by byla k sežrání. Tentokrát v romantické komedii, které chybí zajímavější zápletka i přesto jsem si ji užil. Nikdy jsem nechápal lidi, kteří se s klidného místa stěhují do velkého města. Já jsem si pořád říkal, odkud znám toho herce co hrál toho fotografa, a on je to Stuart z Big Bang Theory :D ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

50%, ale za co vlastně??? :-( Zápletka je stejná, nebo alespoň podobná jako u každého jiného romantického filmu. O scénáři, režii a závěru, kdy Melanie uteče ve svatebních šatech téměř od oltáře by bylo lepší nemluvit...... Jakžtak jdou Reese Witherspoon s Joshem Lucasem, ale jinak je to bída. Musím se přiznat, že film jsem viděla jenom předabovaný do češtiny a musím říci, že horší dabing jsem hodně dlouho neslyšela, hlavně hlas mluvící Reese Witherspoonovou je dosti nesnesitelný...... :-( ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% Sever proti Jihu? To teda. Synové Konfederace si hrají na válku, v níž Yankeeům zatnou tipec, americké zlatíčko Reese Witherspoon na nafoukanou módní bestii bez minulosti a Andy Tennant jako obvykle na city. Film, ve kterém je Dakota Fanning roztomilá a Candice Bergen trousí smrtelné hlášky, kde exceluje pes-potápěč, jižanští pošuci, homosexuální přítel a rodiče tak příšerní, že své vlastní začnete pokládat za zázrak přírody. A co je nejlepší? Jediná originalita scénáře: hrdinka si vybírá mezi Panem "sláma a charisma mi kouká z bot " Božským Joshem Lucasem a Panem " diamanty u Tiffaniho, růže v bytě, budu tě nosit na rukou" Dokonalým Patrickem Dempseyem. Roztrhejte si mě:) P.S. Dabing je neředěné peklo. Doporučuji mrknout na alternativní psycho-armageddon konec na DVD. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden fešák, druhý fešák. Kterého si asi úspěšná módní návrhářka vybere? Respektive jeden ji požádal o ruku, druhý už její ruku dávno má, konkrétně zarputile odmítá rozvod. Po letech se tak úspěšné děvče musí vydat do jižanského městečka a urovnat několik věcí. A pochopitelně se vše solidně zkomplikuje. Jsme totiž na poli romantické komedie, klišé čeká na každém rohu a vyprávění je krapet rutinérské. Na druhou stranu to příjemně ubíhá a osobní kouzlo tria Reese Witherspoon, Josh Lucas a Patrick Dempsey má sakra co nabídnout. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Navzdory původnímu anglickému názvu filmu Sweet Home Alabama leží dům, o kterém Melanie tvrdí, že patří její rodině, v městečku Mount Berry ve státě Georgia. Dům, který se správně jmenuje Oak Hill, je georgijskou národní památkou a patřil zakladatelce místní univerzity, Marthě Berryové. (Aknah)
  • Skulptura, o které ve filmu tvrdí, že vznikla úderem blesku do písku, je ve skutečnosti ručně foukaný sklářský výrobek firmy Simon Pearce. Sklárny Simon Pearce sídlí ve Vermontu a byly založeny irským přistěhovalcem Simonem Pearcem. (Aknah)
  • Mnoho študentov Berry College hralo komparzistov ako účastníci svadobnej scény. Úmyselne neboli obsadené žiadne nízke blondínky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama