Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (397)

punk_zero 

všechny recenze uživatele

Uplne prvý horor v mojom živote. Patrí medzi moje obľúbené. Tento film odštartoval moju dlhú púť za horormi, začo som mu vďačný .... Dej sa odohráva v sirotinci, ktorý hororu dáva potrebný šmrnc. ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Nerad to přiznávám, ale s*ral jsem u toho strachy. Faunův labyrint byl mnohem poetičtější v porovnání se surovostí Prince bez království - proto bych doporučil první ze dvou jmenovaných. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je znát del Torův talent pro vizuální stránku a práci s atmosférou. Výborný zážitek - 80% ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

El Espinazo del Diablo rozhodně není moje krevní skupina a přitom stačil větší poměr hororých momentů než těch dramatických. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro dokáže s filmom parádne veci. Všimla som si to pri Faunovom labyrinte a tentokrát som si to len a len potvrdila. Diablova chrbtica nie je čistým hororom, v značnej miere sa zaoberá práve príbehom osirelých chlapcov a personálom sirotčinca a kde tu sa prelína s prvkami duchariny. Myslím, že tieto prvky boli zvládnuté fajn, ale čo sa mi páčilo najviac bol práve príbeh, ktorý udržiaval moju pozornosť a veľmi ma zaujímalo ako sa postavy so svojím údelom vysporiadajú. Príbehovú líniu teda pokladám za najsilnejšiu v rámci filmu a vďaka nej sú to jednoznačné 4*. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Když bych měla hodnotit zhlediska žánru, tak jako horor by tento film propadl...., ale jelikož taková nejsem, tak film budu hodnotit obsahově. Děj se odehrává ve Španělsku během občanské války, hlavní postavou je malý chlapec, který vidí ducha pohřešovaného chlapce. Zpočátku je v "ubytovném zařízení" šikanován svými vrstevníky, ze kterých se postupem času stanou jeho dobří přátelé. Jejich rivalem je tzv. princ bez království, který každou noc zahřívá duchny paní správcové. Paní správcovou však miluje pan doktor, který byl zároveň dobrým přítelem jejího zesnulého manžela, ona ho však přehlíží kvůli jeho impotenci a dává přednost mladému zajíčku. Konec. Jo a pak je tam ještě vysvětleno, co se stalo se ztraceným chlapcem... ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Vynikajici Del Torova rezie a cit pro atmosferu dokazi tento, v podstate hodne banalni a stokrat videny pribeh povsnest nad 90% soucasnych filmu o nazlobenem duchovy, touzicim po pomste. Vsemu napomaha i skvela vyprava - nehostiny sirotcinec uprostred pouste, nevybuchla bomba na dvorku, doktorova kancelar s macerovanymi lidskymi embryi - coz je u Del Torovych filmu standart. Casto byva tento film srovnavan s jeho pozdejsim Faunovym labyrintem, ale jde o uplne jiny typ pribehu, ktere spojuje akorat to, ze se oba odehravaji ve 30. letech ve Spanelsku. Ale vyuziti valky a nadprirozenych prvku je zde naprosto odlisne. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Tak abych se přiznala - asi dvakrát se mi rozbušilo srdce :-) Ze začátku jsem si myslela, že duch bude patřit do řady vraždících malých parchantů a že to bude samá lekačka. Ale vyklubal se z toho pěkný, leč trošičku ponurý snímek a myslím, že právě tak by mělo vypadat drama s hororovými prvky. Čekala jsem, že nakonec vybuchne ta bomba a ještěže nevybuchla, takto příběh končil krásně a vlastně smutně. Až to budou znovu dávat, určitě se podívám a i když nemám nic proti španělštině a slovenským titulkům, raději bych to viděla s titulky českými, případně s dabingem, abych se mohla plně ponořit do té krásné atmosféry... Jeden ze 101 hororů, které musíte vidět, než umřete ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Ano, po tomhle definitivně přestávám věřit v umělecký um a know-how Guillerma del Toro. Taková nuda a tolik klišé zaráz, to se jen tak nevidí. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Asi by sa mal opravit zaner tohto filmu. Nie je to horor a podla mna sa o to ani ktovieako nepokusa, co mi vobec neprekazalo. Filmy takehoto charakteru velmi oblubujem - zahada z minulosti, tragedia, smrt a napokon prichadza moment, ked sa vsetko navonok vyriesi. A Eduardo Noriega mi v ulohe chladnokrvneho vraha naozaj poriadne zahral na city. Svoje robi aj atmosfera, historicke pozadie a jazyk. Tento film s americkymi hercami produkovany v Hollywoode by ma asi tak nebral. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor; tohle je delTorovština... Ponurost španělských reálií kombinovaná s typicky deltorovským pojetím melancholie, zmaru a naděje v beznaději. Síla nitra proti silám hlubiny. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Je to guláš všetkého možného, no ani jedno do kopy nedáva poriadny zmysel. Je to ducharina? Priheh chlapčenskej školy? Film o Španielskej občianskej vojne? Ani jedno z toho nie je dotiahnuté do konca. Tú jednu hviezdičku dávam za naozaj pekne spraveného ducha chlapca. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nevím který chytrák to u Fauna napsal,že tohle má být to samé,ale vím,že minimálně jeden z těchto filmů neviděl.Doba,země a děcko sou jediné podoné věci.Příběh a kvalita sou úplně někde jinde.Nezávazné pokračování?Asi jo.Stejné filmy?Ani omylem.Čekal sem (a dloouuho) velké věci a dostal duchařinu,která byla omšelá a neoriginální už za časů faunovi prababičky.A jestli mě něco překvapilo,tak to,jak moc může del Toro nudit.Atmosféra chabá až žádná a scénáristovi kyksy vyloženě trapné (nehoda?!!To je prostě špatně!a šeptavé volání hrdinova jména v temných chodbách?To jako fakt?!!Dostat halíř za každý příběh ve které se toto objevilo,tak mi Megan Fox dělá rozkuřovačku).Masky a efekty si del Toro umí vymazlit,ale království našel až v labyrintu.Nedám 3 jen proto,že ho mám rád. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Syrová a brutální polopohádka, která působí oproti Faunovu labyrintu prostěji a tvrději, ale zase jí trochu chybí fantaskní poetika, která je ale ve Faunově labyrintu na takové úrovni, že i zde potěší mírou vrchovatou. Občas mi přišla dramaturgie až příliš sebevědomá, ale jinak super. *** Ve zkratce: Santiho vodní spánek. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Od del Tora jsem čekal více duchařiny. Celkově je to lepší průměr, ale spíš mi to přišlo jako rodinný film o duchovi než jako duchařský krvák, kterým to má být. 62% ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Príjemný duchársky horor strihnutý drámou na pozadí vojny , kde je všetko funguje ako má a len potvrdzuje dobré meno Guillerma del Tora. Zaujímavý vizuál i sympaticki detskí predstavitelia. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

A zase další duchařina, tentokrát z Mexicko / Španělské koprodukce. Ale zase to samé. Máme tu nějakého ducha, který dělá bububu a jeho oběti, které se bojí a tvůrci doufají, že se budeme bát s nimi. ()

NikaLango 

všechny recenze uživatele

Snad jsem od toho filmu po zhlédnutí Faunova labyrintu čekala mnoho, ale trochu mě zklamal. Vizuálně krásný, kamera i zvuk na výbornou a příjemný nádech tajemna dodal snímku svůj půvab, ale přesto jako by něco scházelo. Doufala jsem, že objasnění Santiho smrti bude jakýmsi vyvrcholením, že bude mít ve filmu větší váhu, že za ní bude možná nějakým podílem nadpřirozeno a ne od začátku jasně vykreslovaný padouch. Nakonec šlo víc o zlato než o chudáka v nádrži, ale ve výsledku šlo o krásný film s atmosférou del Torovi tak vlastní. Možná, že právě uvedení dávné vraždy do hlavní linie příběhu, by celému filmu dodalo jemný nádech hollywoodského dojáku, což by mu rozhodně neprospělo. ()

Reklama

Reklama