Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (397)

Andreas83 

všechny recenze uživatele

Možná jsem podle komentářů čekal příliš mnoho nebo je to tím že jsem čekal úplně něco jiného ale nakonec lehké zklamání. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně výjimečný, né každý by dostal tolik ze scénáře jak právě Del Toro, ale mě to příšlo zrovna kvůli slabému scénáři a zmařenému pokusu o horor slabší. Spíš je to docela drsňárna s malýma harantama a jedním záporákem. Jinak hl. herec Eduardo Noriega je hrozně podobnej Eli Rothovi. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

veľmi dobrý film...Guillermo del Toro je hororový profík...dobré spracovanie, skvelá hudba, dobré herecké výkony a celková ta atmosféra bola na jedničku ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

To málo.¬         Nepřesvědčivé, akademicky zpracované drama s násilně a zbytečně použitým hororovým prvkem bez patřičné působivosti. G. del Toro je mistrem omáček, mistrem formy, vizuálu, ale toto jeho mistrovství je uzavřené samo v sobě, není mu pronikati dál a každý ví, že omáčky bez pořádné porce knedlíků se nenajíš. Kuchař, který strávníka ošidí o knedlíky, není prakticky použitelný a z každé hospody by takového vyhodili; malíř, který nahodí na plátno barvy bez vnitřní konsistence, vytvoří pouhou mazaninu; a filmový tvůrce, kterého opájí vizuál, nevytvoří kvalitní drama. G. del Toro je v "Ďáblově páteři" velkým umělcem pouze vnějškově, na hodnotný, živoucí výtvor se skutečnou duší nedosáhl. Něco málo mu k tomu chybělo; leč právě to málo odděluje slepé od vidoucích a umělce od Umělců. Snímek tedy je počinem slabším, v podstatě nepodařeným, a tím také opomenutelným.¬                 Případné opoznámkování: uživ. 'Maq'; také 'Vančura'. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Netradiční umístění vcelku obyčejné, byť zajímavě pootočené duchařské historky do odlehlého venkovského sirotčince za dozvuků občanské války a ustanovení party kluků jejími protagonisty jí dodalo kontrastní kouzlo "zaprášeného" střetu dětské uličnické bezprostřednosti s dospěláckou surovostí a zištností. Del Toro si s režií a zejména s vizuálem umně pohrál, ostatně jako vždy. Slušné 3* ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Neživá příroda nám dokáže ublížit, zvířata si na nás občas troufnou, naše svědomí nám dává zabrat, bojíme se strašidel a duchů, ale největší zlo přichází od těch, kvůli kterým se ještě dlouho bude diskutovat o znovuzavedení trestu smrti. Jednoho tu najdete. 95%. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

je myslím prehnané konštatovanie, že ide o horor ...subžáner duchárska/strašidelná dráma je trefnejší ...i ked kvalít el orfanato a the others nedosahuje, bavil som sa skvele ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Je to nadhodnocený film. Příběh se pomalu rozvíjí, až konec filmu je trošku zajímavý. U tohoto filmu se vůbec nebudete bát. Budete jen čekat, kdy princ najde své království.... . Sirotčinci ani Faunovému labyrintu se to vyrovnat nemůže. 2,5 * . ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Pocitově hodně odlišné od Faunova labyrintu (žádné lesy), ale stejně skvělé. Del Toro bez příkras. V plné síle. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Na pozadí občanské války ve Španělsku vsazený příběh malého sirotčince s nepříliš lichotivou minulostí a současností. Del Toro vdechl snímku zvláštní tajemný závoj, který balancuje na pomezí pohádkovosti a hororových okamžiků, ale největším pozitivem snímku je jeho syrovost a nevybíravost vůči aktérům i divákovi. Pokud máte rádi tajemné příběhy, v nichž účinkují děti a duchové, pak je tento film pravou volbou pro Vás. 85% = 4/5 ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Klasický del Toro, vizuálně úchvatné, ale poměrně bezduché... i když nad tím by se dalo polemizovat. 6/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Veru, tento film som mal odložený asi nejaký ten rok práve na Halloween, musím povedať že sa jednalo skôr o drámu s prvkami hororu, ako o samotný horor, čakal som viac. Del Toro má určite aj lepšie filmové kúsky. 3* ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Princ bez království (nebo Devil, chcete-li) není podle mého názoru drama a horor, ale spíše nechtěná dramatická detektivka se silnými hororovými prvky vyvolávající silné mrazení v zádech. Při sledování filmu jsem se nemohl ubránit podobnosti s Faunovým labyrintem (oba dva filmy se odehrávají za druhé světové války ve Španělsku a v obou hrají silnou roli nadpřirozené prvky), byť tento film beru jako takový zácvik plně rozvinut právě až v labyrintu. Guillermo del Toro je dle mého názoru jedním z nejlepších režisérů a každý jeho film je zárukou dobré kvality a já jsem rád, že to bude právě on, kdo bude točit Hobita. :-) 8/10 ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Podobné mechanismy jako u labyrintu. Peter Panovské skloubení světa fantaskna za období válečné reality. Na drama nereálné, na horor nestrašidelné, přesto to má svůj půvab a krásné záběry. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Krapet zklamání,nato od koho tento film je. Guillermo del Toro vytvořil v mých očích obyčejnou duchařinu,sice odehrávající se na zajímavém místě a s výborným obsazením,ale samotný příběh je opravdu jedno velké klišé.Atmosféra prostředí a napětí u některých scén se snímku sice nedá vytknout,bohužel mi přišlo celé toto dílo celkově dost pomalé,nestrašidelné a lehce prokouknutelné.Škoda,od Guillermo del Tora jsem čekal o trochu víc.Lepší 2*. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Vizuální mňamka s kvalitním příběhem, který se pomalu odkrývá a představuje sirotčinec ve Španělsku během občanské války. Jeho obyvatele a vztahy nám pomůže poodhalit malý Carlos. Doporučuji nečekat horror i když prvky obsaženy jsou (spoiler : asi nejlepší lekačku bohužel předvede menu dvd :(. )Atmosféra je magická a kamera bezchybná stejně jako výtečná hudba Javiera Navarreta. Produkoval Almodovar. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože tomuto filmu nechybí jistý emotivní náboj, v podstatě se jedná o klasický příběh zrady a pomsty, respektive zločinu a trestu. Příběh se opírá o mysteriózní prvky (duch, záhadně nevybuchlá bomba), které diváka udržují v napětí, ale kromě toho je to námět veskrze tuctový. Mladý playboy Jacinto, jakožto hlavní záporák, je sice pěkný parchant, ale zase vzhledem k jeho pohnutému životnímu příběhu bych mu neměl za zlé, že si chtěl trošku přilepšit. Že se mu to pak vymklo z rukou, je už druhá věc. Co se samotného duchovenstva v sirotčinci týče, namaskovaní jsou opravdu krásně (alespoň ten jeden, co je vidět). Jenomže kromě těch mrtvolných očí tam působí jen jako strašidelný komparz. Samotný konec pak nepřinese pohříchu vůbec nic překvapivého, takže u závěrečných titulků divák jen tak uznale odfrkne. Za sebe hodnotím čistě průměrně. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy mě tolik nemrzelo, že nejde dát víc než 3 hvězdičky. Příběh je totiž troufám si říct vynikající a Guillermo del Toro ho tu odvyprávěl tak poutavě, jak to umí snad jen on. Duch Santiho tu ale prakticky nehraje žádnou vážnější roli a bejt ten film bez něj, vyjde to úplně nastejno. To je pro mě asi největší zklamání, protože ten sirotčinec uprostřed pouště měl určitě daleko větší potenciál, než jakej se z něj podařilo v Princi bez království vyždímat. Nálepku horor bych asi nejradši úplně odstranil, protože se tu snad ani nejde ničeho bát... Celýmu filmařskýmu štábu ale nejde nic vytknout, zejména pak dětský herci byli extratřída. ()

Reklama

Reklama