Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Recenze uživatele Scaevola k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2020) (S01) 

Dílo sebejisté ve své formě (je potěcha slyšet mluvenou latinu a němčinu v historickém prostředí) a cílevědomé ve svém provedení (smekám před zápalem a prostředky německé produkce) mne příjemně překvapilo už z počátku a rád přiznávám, že po celou první sérii nezklamalo. Mohu se samozřejmě zamýšlet nad tím, zda je germánská vesnice dostatečně rozsáhlá, jestli jsou kostýmy věrné a rozhodnutí a činy věrohodné, nebo dumat, proč není finální bitva přeci jen napínavější a více strhující, ale to nic nemění na tom, že "Barbaři" jsou suverénem letošní zimy, pročež se po delší době se odhodlávám k maximálnímu hodnocení. Celkový dojem tak kazí pouze nejasné obavy z plánovaného pokračování... ()

Série 2 (2022) (S02) 

Původní nadšení vyprchalo. Z hlavního hrdiny udělali vousatého páprdu, který si neporadí s vlastní rodinou, natož aby zvládl vést celý kmen, a jeho místo po zásluze přejímá nesympatická divoženka, pro kterou je důležitější všechno než její syn... Pokus o velkorysé intriky jaksi ztroskotává na potřebě představit nové postavy, a tak přestože závěr série odsýpá v poměrně vysokém tempu a finální bitva se podařila včetně počtu zabitých hrdinů (její smysl už je ale ošidný), výsledek platí za nastavovanou kaši. Snad aspoň zvrat v úplně posledních minutách přinese nějaké oživení, ačkoli pochybuji, že se německá produkce vydá až do Říma samého. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama