Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

Okara 

všechny recenze uživatele

Úžasná myšlenková věta zabudovaná do brutálního kolumbijského prostředí podkresleným emocionální hudbou. Impozantnost potvrzující Gonzálezův čich na silné lidské osudy. Reklama? Ehm, s dovolením, tohle je nádherné dílo. "Why´re you a photographer?" "Because my mom taught me to see." 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Není divu, že právě díl A. G. Iñárritu je ten emocionálně nejsilnější, jeho rukopis je zde nepřehlédnutelný - roztřesená kamera, sugestivnost, dramatičnost a snaha o citový zásah - ta však bohužel díky krátké stopáži nemá moc šancí vyniknout. Přiznám se bez mučení, že bych raději nějakou jednoduchou svěží akci... 7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mexičan Alejandro González Iñarritu je váženým dovozom do Hollywoodu vďaka svojim kúskom AMORES PERROS a 21 GRAMOV a s reklamnou sériou HIRE sa pobil tak, aby nezradil sám seba ako filmára, tak ak ste fanúšikmi jeho, ehm, „klubových filmov“, určite budete potešení. Znepokojivý, vysilujúci a „vážny“ príspevok do vitrínky BMW so spoľahlivým Stellanom Skarsgårdom a ešte lepšou Lois Smithovou. ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Ano přátelé, i já si nakonec vybral. Tento skvost mě čekal až jako poslední z celé serie Hire a musím říct, že je to opravdová třešinka na dortu. Alejandro je umělec, který mě dokázal dojmout (a nadchnout) zatím jakýmkoliv svým počinem, s kterým jsem měl tu čest a ani zde nešel s laťkou dolů. Naopak. Na ploše několika málo minut rozehrává drama, pardon DRAMA. Je rychlé, je svižné, zajímavé a co je naprosto nejdůležitější, je rozumné a uvěřitelné... Ale hlavně - má co říct. Jendím slovem kus pořádné filmařiny, která, alespoň mě, chytne výdy za srdce. Děkuji Gonzalo a příště někdy nashledanou... P.S. Samozřejmě nejlepší Hire... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, je škoda, že v těch 8 minutách se toho člověk moc nedozví, ani se moc nepokochá. Ale z filmku je zcela patrné, že Alejandro González Iñárritu je opravdový mistr ve svém oboru. Poslední dobou je ruční kamera v módě, ale né každý s ní umí naložit jako právě Alejandro. Chce to nepřehnat to, aby si z toho dívák odnesl pocit, že je uprostřed dění a při tom, aby všecky scény byly pěkně viditelné. Což se Greengrassovi v Zelené zóně vůbec nepodařilo... ()

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW X5 3.0i. (Listeroman)

Reklama

Reklama