Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neúspešní jamajskí športovci sa pokúsia preraziť na olympiádu vo štvorsedadlovom bobe. Nemysliteľné sa stalo skutočnosťou, takže sa môžeme začať smiať. Úžasná komédia ktorá ma vždy dostane svojimi skvelými hláškami a veľmi zaujímavým a originálnym príbehom, jasná voľba pre milovníkov komédií. U tohoto snímku sa určite nudiť nebudete. Toto je proste nestarnúca zábava, ktorá nikoho nikdy neomrzí. Skvelá komédia, je komická a zároveň dojemná, hlavní hrdinovia sú skutočne jedineční, každí nás svojím spôsobom baví inak a tento film už nás baví skutočne dlho. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí..." Kokosy na sněhu jsou neskutečně pohodový film, který člověka mile pobaví a nenásilně poučí i při opakovaném zhlédnutí. O komediální vložku se postarali hlavně (jako vždy vtipný a přirozený) John Candy a Doug E. Doug se svými "rastafariánskými vejci". Vedle humorné a sportovní linie se najde i pár vážněji laděných momentů, které mají v sobě trochu kýče, ale i tak mě vždy dostanou - hlavně v případě závěrečného závodu. Sympaticky a srdečně natočený film o tom, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a jít hrdě za svým snem nehledě na reakce ostatních. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pohodová devadesátková komedie ze slunečné Jamajky se sportovní zápletkou. Nemohu tvrdit, že bych se válel smíchy po zemi, ale celé to bylo takové milé, rodinné. Kucí byli sympatický a jejich trenér. Docela mne udivila ta barevná móda té doby. Člověk už to pomalu zapomněl. Jasně v Karibiku nosili všichni všechno barevné, ale i v té Kanadě pak zaujala ta šílená barevnost ohozů. No jo , vono je to taky od třiadevadesátýho k dnešku 29 let... Fůůů... Letí to. Takových filmů už dnes moc nen ía líbilo se mi i to poselství, že lecos jde když se chce. Ale musí se chtít hodně. Dávám za 3 polibky na vajíčko. * * * ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem milovala už v dětství mi ve filmové výzvě od kamarádky udělal obrovskou radost, jelikož jsem ho neviděla už asi deset let a ráda jsem si ho znovu připomenula. Navíc jsem úplně zapomněla, že ta filmem stojí společnost Walt Disney Pictures a to mě potěšilo ještě více. Postavy jsou sympatické, příběh krásně utíká, je to vtipné a písničku: "Někteří lidi nevěří, že jamajský bob zvítězí." Asi jen tak z hlavy nedostanu. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší rodinná komedie, pouštím si jí už pravidelně na Vánoce. Svižný spád, příjemný humor, Sanca a smutný happy end. V mém okolí navíc velmi kultovní záležitost s často citovanými hláškami. Někteří lidi něvěří... Eins, zwei, drei a přejede jí bobem atd... -"Sehr gut Jamajko." Plus krásný kontrast rozpálené Jamajky a mrznoucí Kanady. Jako stvořené k relaxaci. Jeden z těch filmů, pro kterou mám velkou slabost už od dětství. A právě poslední dobou ho mám čim dál víc rád a u spousty scén se sentimentálně usmívám. PS: John Candy! - "Pánové, bob je celkem jednoduchá věc." - "To je hajz taky." ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • První návrhy scénáře vypadaly spíše jako drama než jako komedie. V té době se film jmenoval "Blue Maaga" a měl jej režírovat Brian Gibson. (Maulincio)
  • V roku 2015 predstaviteľ Sanku (Doug E. Doug) priznal, že ešte stále vlastní Sankove šťastné vajcia. Boli vyrobené z gumy. (megajalec)
  • V německém dabingu bylo švýcarské počítání před startem "eins, zwei, drei" předabováno se silným švýcarským přízvukem "eso, zwoo, droo". Když je poté Jamajčané v německém znění napodobují, napodobují i přízvuk. (Maulincio)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama