Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

subic 

všechny recenze uživatele

Instinkt je pěkný film částečně z prostředí psycho-kriminálu a z africké džungle, kde žijí horské gorily. Jenže zabije ho jeho rozvleklost skoro celé první 3/4, teprve potom se dozvíme to zásadní a děj nabere trochu obrátky. Po skvělých Gorilách v mlze (1988) je to teprve druhý film, co si tak vybavuju, o životě a záchraně horských goril. 55% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další těžce podhodnocenej film a já to nechápu, páč to je fakt dobrej film. Malý, nenápadný, ale o to zajímavější. Hopkins je jako vždy naprosto fenomenální (ten prostě konkurenci nemá), ale Cuba Gooding jr. byl také výborný. Navíc se to odehrává ve vězení a je to drama (a vězeňské filmy jsou, jak známo, nejlepší) a flashbacky jsou zase v dřungli (a filmy z divočiny jsou, jak známo, taky nejlepší) takže já jsem si prostě nemohl stěžovat. Hlavní dvojka je nesmírně sympatická, chápete jejich chování a činy a nejde jim nefandit. Příběh byl fajn, scénář zajímavý a všechno to prostě pospolu skvěle fungovalo a díky hercům to perfektně šlapalo, fakt fajn zážitek. A dějový oblouk s režimem ve věznici, to pro mě osobně byla učiněná lahůdka, čili jsem spokojen a hodnotím velmi vysoko. 85%. ()

Reklama

Miller 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení ? Film jako Avatar, Piráti z Karibiku či Titanik jsu v červených, a toto drama s Anthony Hopkinsem, má 61% ?! To nechápu. Každopádně, jen herecký výkon, a pointa jsou 70% plus další herecké výkony, hudba a kamera jsou dalších 15%, tudíž dávám 85% (pět hvězd). Rotten Tomatoes: 67% | FDb.cz: 71% | kfilmu.net: 83% | IMDb: 65% | Kinobox: 62% | průměr: 70% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: V programu nebylo na výběr a já neměl jak ztratit čas, tak jsem dal šanci tomuto snímku se slibným popiskem. » Pozitiva: Rozhodně myšlenky spjaté s životem v džungli, pohledem na lidstvo a jejich činy. Samozřejmě i netradiční vězeňské prostředí. Plus příjemný příběh o podivném přátelství, ale i solidaritě. » Negativa: Film se příliš snaží hrát na strunu emotivity a nedaří se mu to. Příběh vyprávěný na pozadí mohl být mnohem lépe vykreslen a mohl taktéž dostat víc prostoru. » Subjektivně: Bohužel se mi to celé tak nějak moc táhlo. » Celkově: Film plný myšlenek, hereckých es, který ve výsledku ale působí strašně prázdně. » Mé hodnocení: 55% - Nejsou to nejhorší ztracené dvě hodiny, ale ani nejlepší. Pro fanoušky dramat z vězeňských prostředí, zde s méně tradičním námětem, určitě dobrý tip. » Viděno: Na Nova Cinema. ()

mr.sulas 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z dvou filmů u kterých nejvíce nechápu proč je to hodnocení tak nízké!Ten druhý je Seznamte se,Joe Blackt!V obou hraje vynikající Anthony Hopkins a v obou předvádí výkon hodný jeho jména.Jsou to filmy u kterých se člověk musí hodně zamýšlet i přesto,že mají jednoduchou dějovou linii.To je potřeba vyzvednout na tomto filmu!Hodnotím,tak jak jsem hodnotil proto,že jsem u tohoto filmu seděl,před filmem nadechl a po skončení vydechl. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)
  • Založeno na románu Daniela Quinna, Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama