Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nehledejte odkaz na Chaplinova Kida.Tahle pohádka je o úplně něčem jiném.Není to sice můj šálek čaje,ale rozhodně nemůžu říct,že by to byl špatný film.Je to klasická produkce od Disneyho,takže se budete jen tupě dívat a na konci filmu zjistíte,že se i přitrouble usmívate,stejně jako já.Proč ne?Dětem okolo osmi let se to možná bude líbit nebo se to bude líbit postarším lidem a uviděj,že Willis není jen ten drsňák z filmů,na který koukaj jejich vnuci.Každopádně nelze mluvit o nějakých výkonech. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Tady nemůžu jinak. Už jen proto, že jsem si ty školní léta prožil ze stejného pohledu jako malý Russ. Strašně bych chtěl potkat svoje velké já, co mi poradí, jak všem dát přes držku a s ničím se nes*at. Ale stane se to jen ve filmu. Aspoň tam. Za to Turteltaubovi dík. A Emily Mortimer - bože, na scény s ní jsem blaženě čekal po každém záběru. Jo a že je pointou vysvětlení červeného Měsíce při obzoru... Mě to náramně sedlo jako originální višnička na závěr. Nostalgii neupřu. 90 %. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis v hlavní roli, tak jak ho neznám, působí velmi sympaticky, i když se nevrhá s pistolí do neznáma... sice je tady tak trochu za pitomce, ale každopádně to hraje skvěle. Velice zajímavý nápad s mladším JÁ, mě ohromil a ten kluk byl perfektně vtipnej, házel úžasný hlášky a já sem se u toho dobře bavila a nemělo to chybu. K tomu trochu romantiky, přátelství a nakonec dojetí a byl to pro mě příjemný zážitek. Rozhodně to nebyla SAKRA PRÁCE :) ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si bohužel o tom mám myslet. Vypadá to, že Bruce Willis ani nečetl scénář, protože mi přijde neuvěřitelné, že herecká hvězda jeho formátu se sníží k takovému blivajzu. Těžko hledám pozitiva. Moje hodnocení by bylo asi odpad, nebýt sympaťáka Bruce Willise v hlavní roli. Zajímavosti: * Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. Moje hodnocení: 20% ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Takhle příjemného Bruce Willise si pamatuju snad jen z Moonlightingu. Mně se to líbilo. Skoro celou dobu jsem se usmívala. Děj hezky ubíhal. Člověk byl lehce napnutý, k čemu Russ směřuje. Romantickou stránkou to byla klasika, vše se dalo odhadnout z počátečních 5 minut, ale roztomilý konec mě dostal víc, než kdyby tam bylo nějaké monstrózní ukončení. Jak jsem už napsala, Bruce Willis byl děsný sympaťák, i jeho mladší verze jako okatý klučina byla fajn. Opravdu si byli docela podobní. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. (Terva)
  • Daniel von Bargen, který ve filmu hraje otce Bruce Willise, je ve skutečnosti jenom o pět starší než on. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama