Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lesíku nedaleko konečné zastávky autobusu číslo 127 je mileneckým párem nalezena mrtvola starší ženy (J. Štěpničková). V krátkém čase je oběť identifikována. Na oddělení pražské kriminálky se totiž dostaví muž (L. Pešek), který hledá svoji zmizelou manželku. Identifikace prokáže, že se opravdu jedná o paní Kosařovou, která si popletla noční autobus. Vyšetřováním tohoto zločinu je pověřen Rudolf Pekař (V. Hašek) a k ruce si bere Jiříčka (M. Pešek). Ku pomoci je jim také zdatná svědkyně (I. Janžurová), která si přesně zapamatovala každého pasažéra toho nočního autobusu, i údajného pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha. Verejná bezpečnosť (VB) vždy zvíťazí! Republiku si rozkrádať, ani rozvracať, nenecháme. Máme na to páky. V deviatej časti ("Kuchařinka") detektívneho televízneho seriálu "Malý pitaval z veľkého mesta " sa súdruhovia z pražského obvodného oddelenia Zboru národnej bezpečnosti zamerajú na odhalenie vraha, ktorý pripravil o život staršiu pani na konečnej zástavke nočného spoja mestskej hromadnej dopravy. Výdatne im s jeho vypátraním pomôže svojrázna svedkyňa, ktorú bravúrne stvárnila Iva Janžurová. *** ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že v tomhle díle si všechnu pozornost pro sebe krade Iva Janžurová, jako účetní - vědma, mající nepřeberné schopnosti v rámci lidské psychologie a fotografickou paměť, takže v podstatě rozluští celý případ za bandu "neschopných" kriminalistů. No, nakonec byla pravda ohledně vraždy trochu jinde, i tak ale Janžurka udělala z kriminalistů na dvakrát trotly. Spíš jsem si říkal, že je škoda, že vlastně ona nebyla ten pachatel, a pěkně je celou dobu vodila za nos :) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mít dobrou paměť je k nezaplacení, zvláště jste-li korunní svědek a můžete dopomoci dopadnout vraha. Janžurka byla skvělá a já se u tohoto dílu opět kvalitně zasmál. Samotný příběh už tak srandovní nebyl, protože zabíjení důchodkyň v lesíku moc k smíchu není, ale naše parta měla zase „ z prdele kliku“ a Rudla společně se Zedníčkem to nakonec dotáhli do úspěšného konce, i když tentokrát přímo pachatele nechytli oni sami… ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starší lehce zmatená žena vystoupí na konečné zastávce autobusu a hledá jakési sídliště. Někteří spolucestující se na ni vykašlou a neporadí ji, zatímco jeden muž jí poměrně neochotně poradí. Když ženu ještě tu noc najdou zavražděnou, jedna z cestujících onoho neznámého muže označí jako pachatele. Kriminalistům nezbývá nic jiného, než muže najít a usvědčit. Jenže starý dobrý nadporučík Pekař (Vl. Hašek) má dost zkušeností na to, aby si pátrání vedl po svém. Díl veskrze průměrný také díky hodně rychlému a nepropracovanému konci, ale zaujme především skvělou Janžurkou, zmateným Poloczkem a cestou do Uherského Hradiště (neb jsem Hradišťák) - takže dávám nadstandardní čtyři hvězdy. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Az neuveritelne autentcky a lidský Ladislav Pesek. Pokud se tu jiste pravem chvali Janzurka, pak Pesek ji i na tak kratkem prostoru strci do kaps i s celym hereckym ansablem. Vzdy mne zajimalo, jestli ta svedkyne je vylicena podle predobrazu nejake skutecne "báby", nebo si ji vymysleli pani scenariste. 8.5 / 10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natočené podľa skutočného prípadu brutálnej vraždy, ktorý sa stal v roku 1974 a vystrašil celé Československo. Vražda dôchodkyne bola "silná káva" aj pre odolných a skúsených kriminalistov, a preto scenárista seriálu vraždu veľmi zmiernil. Seriálová kuchárka (Jiřina Štěpničková) bola zabitá 14 bodnými ranami, v skutočnosti obeť Marie Jandová vo veku 64 rokov bola znásilnená a zabitá 34 bodnými ranami. Skutočný vrah, 24-ročný sexuálny deviant Antonín Vorel, bol odsúdený na trest smrti, ktorý súd zmenil na 25 rokov odňatia slobody s následnou ústavnou liečbou. Na slobodu sa už Vorel nikdy nedostal. V liečebni zomrel. (Raccoon.city)
  • Počas návratu do Prahy a improvizovaného výsluchu v aute sedí ppor. Hamřík (Pavel Zedníček) najprv na pravom sedadle, no neskôr na ľavom vodičovom mieste. Nevenuje sa však riadeniu, aj keď je auto evidentne v pohybe. Pri vystupovaní na mieste už opäť sedí vpravo. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama