Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je hlavní postavou příběhu žena – autorka detektivních povídek. V šestnáctém poschodí jednoho panelového domu je nalezena mrtvola nájemníka Moravce, bydlícího v pátém poschodí. Přivolaný lékař konstatuje, že se jedná o vraždu. Všechny indicie ukazují na to, že pachatelem je jeho současná žena Šípová (R. Rázlová), průměrná autorka detektivních povídek. Domněnky jsou však jedna věc a důkazy druhá. Vyšetřováním je pověřen Rudolf Pekař (V. Hašek). Šípová se však ukáže jako zdatná soupeřka, která kriminalisty určitý čas vodí za nos... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty novější díly na to jdou zatím nějak jinak, a úplně mi to nesedí. Zase je pachatel známý hned od začátku, a tentokráte jde o to, jak ji vraždu dokázat. Gro se tady odehrává hlavně v kanclu u Pekaře, ale k jeho výměnám s vražedkyní by bylo třeba, aby byli opravdu mistrovsky napsané, aby se na nich dal postavit celý díl. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná o něco méně atraktivní díl, ale zase je krásné sledovat, jak zkušený kriminalista pomalu, ale jistě usvědčuje chytrou, ovšem psychicky poněkud labilní spisovatelku. Tento díl charakterizuje celý seriál. Žádné akční střílečky, divoké automobilové honičky, ale spíše mravenčí práce v kanceláři a poctivá příprava na výslechy. Čím jsem starší, tím mám tento seriál raději. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl plně v režii matadora Rudolfa Pekaře, který od prvního setkání s vraždou v 16. patře panelového domu podezřívá manželku oběti a jen neví, jak na tuto na kriminalisty dobře připravenou ženu ušit bič. Je to totiž zkušená spisovatelka detektivních románů. Nakonec však přeci jen objeví jednu cestu. Velmi dobrý díl, který potvrdil, jak musí být kriminalista dobrý psycholog. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To uděláme, až na ni budeme připravený. Jako ona na nás." To je vražda, napsala, vřískla a udeřila. Teď to jen dokázat a příprava npor. Pekaře skoro neměla chybu. Jen si to klíčové matení tělem nenechal ověřit, ale na to se policejní statistika neptá. Důležitá je čárka za objasněný trestný čin a dostatek zábavy při shánění důkazů proti namyšlené sedmilhářce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda v paneláku, to je niečo, čo by sme chceli zažiť aj každý v svojej bytovke, alebo aspoň niekde v susedstve....to napätie, že sa niečo deje, čo tam po nejakom morálnom hľadisku. Oprátky vyšetrovania tentokrát berie do rúk ten najskúsenejší z ansámblu a my mu úprimne držíme palce, aby každému dokázal, že ešte nepatrí do starého železa. Podozrivá je obzvlášť nesympatická, takže to má divák jednoduché. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Při výslechu spisovatelky Evy Šípové (Regina Rázlová) používají vyšetřovatelé magnetofon československé výroby Tesla B100 Stereo. (Robbi)
  • Dům, ve kterém se stala vražda, je v ulici Štúrova v Krči. (sator)

Reklama

Reklama