Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Recenze (625)

Zeddi 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozjel ve svižném tempu ruce, nohy létají vzduchem ve stylu Jet Li. V průběhu děje už tempo začínalo opadávat, když se Morgen Freeman snažil Jet Limu vnuknout osobnost. Oceňuji Freemanův herecký výkon v roli slepého ladiče pian. Ale můj celkový dojem je spíše podprůměrný, i když scénář je netradiční. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti minutách jsem si říkal, že to bude akčňák bez hlavy a paty. Ne, že bych byl úplně daleko od pravdy, ale trochu jsem se přece jen mýlil. Neodpustím si poznamenat, že tato tříčlenná koprodukce (USA, Francie a VB) akčňákům a thrillerům rozhodně sluší. Fenomenální Jet Li zase ukázal, že je naprostou špičkou v tom, co dělá. Navíc, což mi přišlo velmi sympatické, se občas tvářil roztomile jak štěně kokršpaněla, když mu vezmou hračku. Co musím doopravdy pochválit, jsou souboje. Naprosto super. Jet Li mohl skvěle ukázat, co v něm je a co umí. Líbilo se mi, že to není přeplácané souboji a že se ve filmu naešel čas i na jemný, leč kvalitní, humor a také na trochu té nostalgie. Trochu mi unikal závěr (scéna, kdy to vše dobře dopane, ale Bartovi muži stále čekají u nějakých dveří - asi tam stojí dodnes...), ale o minimu logických překlepů tento snímek rohodně není. Mile rád se k pejskovi Dannymu zas někdy vrátím. Možná přehnaně, ale 75%. ()

Tejca 

všechny recenze uživatele

Nádherné propojení citů a romantiky s akčností. Ačkoli na akční scény vůbec nejsem, tyto byly skvělé. ()

Searth 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace scén asijského bojového umění a dramatu s francouzskými prvky pocházející od Luca Bessona, ze kterého mám občas trošku rozporuplné pocity (ale víceméně v kladné oblasti). Zasazení děje do pochmurného Glasgow filmu jistě prospělo a Morgan Freeman jakbysmet. Pro mě do té doby neznámá Kerry Condon mi také náladu rozhodně nezkazila a tak jediný, kdo mi do příběhu nějak nesedl byl Danny. Největší chybou bylo, že tvůrcům očividně v druhé polovině přišlo škoda nevyužitého potenciálu Jeta Liho a druhou půlku udělali jakýmsi představením pro něj samotného, kde už ze slibně nakročeného dramatu zůstává jen ohryzek jablka tak rychle snědeného, jak by to udělal jen Danny. Jemu to rozhodně nevadilo, jen já se s ním začal povážlivě dávit. Je to škoda, protože kdyby film pokračoval tak, jak zajímavě běžel do první poloviny, možná by dosáhl i na pátou hvězdičku. |80%| ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Absurdnost základní premisy příběhu (těžko bude maníka co umí fakt dobře bojovat někdo držet do třiceti jako psa...) mě po prvním shlédnutí donutila dát pouze dvě hvězdy. Po nějaké době se mi však stalo, že sem měl chuť na nějaké odreagování a říkal jsem si, že tam jsou dobrý akční scény... viděl jsem ještě dvakrát. Až na mojí prvotní výhradu zas tolik co vytknout nemám a bavilo mě to, takže zvedám na 3 hvězdy, i když si je to nejspíš nezaslouží... ()

rey17 

všechny recenze uživatele

Po prvních 10 vteřinách filmu jsem to chtěl vypnout. Nevypnul a dal jsem filmu šanci. Ovšem, co se mi na filmu líbilo? Nevím. Má velmi dobré tempo, kameru, skvělý 4 hlavní postavy, dobře použité filmové prostředky, kontrasty... Příběh průměr. celkové hodnocení 70% ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Akční pohádka o chlapci, kterého si zotročil psychopatický výběrčí výpalného. Film vám navíc ukáže jak správně nakupovat melouny. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době akční film s pointou, skvělými herci a surovými akčními scénami bez zbytečných efektů. Jet Li vyniká nejen v akci, což není tak nobvyklé a překvapivé, ale kupodivu i velmi dobře hraje svoji roli. Freeman filmu také jednoznačně pomohl. Zbytečnému kňourání na csfd opět nerozumím, akční film je akční film, ne Shakespear. Ve svém žánru mi tohle jednoznačně přijde jako bílý květ v hromadách hnoje. ()

ondraluky 

všechny recenze uživatele

Film, který vyčnívá z průměru podobně laděných. Jet Li mne tedy velice překvapil. Ukázal ve své postavě tolik emocí, jako je snad ve všech jeho filmech dohromady. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Je to asi divné, no pre mňa je to najlepšia rola Jet Liho. Výborný film, vhodne obsadené postavy, skvelé bojové scény (ktorých nie je ani veľa ani málo) a čo je najlepšie, dokonca aj kvalitné psychologično, ktoré sa nesie celým filmom - obľúbite si Dannyho už po prvej bitke :) Áno, je to predvídateľné a zľahka klišoidné, no celkový príjemný dojem z filmu do napraví. Nesmieme zabudnúť ani na vydarený soundtrack by Chemical Brothers, ktorý sa k tomuto filmu náramne hodil. ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

Svizny akcni film, kde dokonale choreograficky zvladnute suboje striedaju kludne pasaze zoznamovania sa s Dannym a jeho rodinou. Bob Hoskins si svoju ulohu evidentne uziva a nie som si isty ci Jet Li takeho chudacika - "ňuňka" - iba hral alebo skutocne nim je :D ()

R.I.S.A 

všechny recenze uživatele

Takovího pejska bych taky bral aby srazil k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry :D Morgan jako ladič pián masakry a Jet li si to povodil luxusně :) ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Zajimavý guláš dle receptu Luca Bessona,který podle zdejšího hodnocení chutnal mnohým uživatelům. Jet li je prostě bestie,která když se utrhne,tak to stojí za to. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

No podívejme, Besson, kdysi výjimečný umělec a vizionář , autor mistrných děl jako Leon, Johanka, hlubina či Nikita, a ejhle o pár let později bastlil scénářů laciných kung fu rubaček. Noo, dejme tomu, že tato má jakési zdání něčeho navíc, není to takový úplný výplach jako je u tohoto žánru zvyk, ale pořád je to jenom tím, čím to je. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dost zasáhl, zahrál mi na moji osobní notu. Dannyho jsem si hned zamilovala a to už v upoutávce na film. Danny the Dog obsahuje dostatek famozního bojového umění v podání nezapomenutelného mistra J. Liho, který prokládá svým hereckým uměním, surovost boje s citem bolestné minulosti. J. L. hraje submisivního zaostalého muže, který se po odepnutí obojku, na jeho krku, mění v cosi neuvěřitelného, stroj na zabíjení, když do toho ještě přidáte, trochu něhy vznikne s toho nečekaně úžasný koktejl chutí. Každý máme vlastní hodnotu, jak je důležité najít ji? Jak to zvládne Danny? Jsem moc ráda, že se jsem náhodu objevila tento snímek. ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Detsky naivný film, ktorý aj keď sa prostredníctvom rôznych klišé snaží byť niečím viac, ostáva stále bezduchýn akčňákom. Určite však je vhodný ako mainstreamová jazda napr. pre školský výlet násť-ročných chlapcov do kina. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale ani chlup, ani tik, ani srk, ani brk ... prostě nic, co by stálo za to, se u toho rozplývat. Příběh by se možná dal, ale chyběla tomu šťáva, a hlavně hodně kulhala doprovodná hudba, bez které nikdy není film celým filmem. ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Přistoupíš-li na hru, že se jedná o akční pohádku, ve které dobro vítězí a po zásluze potrestá zlo, budeš při sledování radostně výt jako ,,Utržený ze řetězu." Bob Hoskins jakoby vystoupil z příběhů Olivera Twista či Vánoční koledy, Kerry Condon byla jistojistě velkou přítelkyní s Amelií z Montmartru, Morgan Freeman před tím něž oslepl pracoval na jablečné farmě, kde striktně dodržoval Pravidla moštárny....... a Jet Li? Malý rtuťovitý pejsek, který sice nebezpečně kousal, ale z celého srdce si nejvíce přál hodného pána a teplo domácího krbu. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Dementní zápletka v akčním řádění zaostalého Jet Li, jenž se mi více líbí jako záporňák. Tak vysoké hodnocení ostatních spoluhodnotitelů nemůžu brát vážně ... ()

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama