Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (154)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lupin má dobrý příběh, cesta za pomstou otce je zajímavá a jak se příběh prolíná s minulostí je skvělé. Bylo fajn, že je to taková minisérie, kdy je zde pouze 10 dílů, které mají 40-50 minut, s tím že nejlepší (podle mě) je hned ten první, který vás naladí na puštění dalšího a následně jde minimálně první série trošičku z kopce. Druhá série mě opět příjemně překvapila. Velmi mi vadilo, že hlavní postava umí a zná všechno. Vlastně po prvním díle je vám jasné, že ho nikdo nemůže porazit. Omar Sy se do role hlavní postavy hodil a jeho herecký výkon byl skvělý. Hodně se mi líbilo, jak se některé díly pěkně propojovaly (tím myslím, že se něco stalo v jednom díle a pak to bylo vysvětleno o pár dílů dál spolu s vysvětleným plánem). Doporučuji sledovat v originálním dabingu, francouzský dabing seriálu dodává atmosféru. Jsem velmi potěšen, seriál je taková jednohubka a dá se zhlédnout za jeden víkend. 8/10 ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem už recenzoval. Teď to vezmu globálně. Ať už jsou pohnutky jakkoliv ušlechtilé, bude zloděj vždy jen zlodějem. Okrádat staré babky a dědky  a z utržených peněz si pak sám žít na vysoké noze není zrovna gentlemanské a ani to není o nic lepší, než ti které okradl. Hrát si na geniálního zloděje s dokonale promyšlenými plány loupeží a přitom ohrožovat nevinné lidi a své blízké….To prostě není dobré. Kvůli tomu a dalším věcem (viz recenze první série) jsem si nedokázal najít k hlavnímu “hrdinovi” cestu. A opravdu jsem se snažil. Postavu inspirovanou románem od Leblanca jsem si představoval úplně jinak a tento seriál mé představy absolutně nesplnil. ()

Reklama

jprmusic odpad!

všechny recenze uživatele

Od třetího dílu mi začal hlavní hrdina lézt poměrně dost na nervy. Z frajera, kterej chce napravit starý křivdy se vyklube vychcánek, kterej od malička akorát ojebává lidi, zneužívá svoje přátele a kamarády a jako otec se chová jako nezodpovědnej debil. Nemluvě o tom, že jakoby inspirace a použití jména slavného francouze zavání spíše brutálním zneužitím dobré značky než tou inspirací. ()

tchempi

všechny recenze uživatele

Netuším, zda ještě existuje Francie jako taková, ale jisté je, že třeba francouzský sport nebo kinematografie už neexistují. Na posledním fotbalovém šampionátu nenastoupil v dresu s galským kohoutem ani jeden Francouz, s filmovou a televizní tvorbou je to podobné. Seriál Arsène Lupin ze 70. let jsem v dětství sledoval a bavil mě. Ale nevidím důvod, proč sledovat jeho africký remake. ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Nejsem úplně fanoušek francouzského filmu, Lupin je laděný spíš... no, internacionálně. Proto je to taky netflix, že :D Díváme se tady samozřejmě z pohledu protagonisty, Assana Diopa, ale i detektivů, kteří řeší případy, které po zloději-gentlemanovi zůstanou. Jednotlivé případy propojuje Assanův osobní život a motiv nespravedlivě odsouzeného, a co mě velmi těší, je fakt, že už první díl je... nu, zakončený. V případě minisérie jsem se trochu obávala toho, že se ani nedostane na cliffhangery na konci dílu (ironie), ale každá “kapitola” je skutečně případ sám o sobě se vzájemnou chronologickou návazností - postavy z dřívějška nemizí, ale nová kapitola bude zkrátka a dobře o něčem jiném. V době, kdy se všechno natahuje (často zbytečně) na víc dílů, z toho mám možná absurdní radost, hrozně mi to sedlo a doufám, že to vydrží i ve druhé části, které bychom se měli dočkat letos v létě. Za mě je Lupin poutavá jízda, která příjemně vybočuje a kombinuje v sobě elegantně odlehčenost, napětí i akci, chytré plány i mazanou improvizaci. Celý příběh postupně nabírá na ponurosti a vážnosti, ale spíš než tím, aby se nad scénou zatahovaly CGI mraky a stahovala temnota, je to jednoduše tíha uvědomění si, že každá akce má svou reakci, a i když dokáže Assan z lecčehos vybruslit, postupně ho jeho činy dohání... Panejo, takhle to shrnutí zní opravdu seriózně. Ale nebojte. Lupin je oddechovka se sympatickým hlavním hrdinou, kterému budete fandit, i když se zdá, že se zase jednou dostal do bezvýchodné situace. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Během scény v koncertním sále zazní část Dvořákovy symfonie č. 9 e moll „Z Nového světa“. (Shayley)
  • V každé epizodě seriálu nosí postava Assaneho (Omar Sy) nějaké oblečení oranžové barvy a v různých scénách celého seriálu se objevují oranžové předměty, které odpovídají barvě úvodních titulků. (MTHRFCKR)
  • Dom, v ktorom žije rodina Pellegrinovcov, je presne ten istý dom, v ktorom býval Phllipe vo filme Nedotknutelní (2011). (peetrejr)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama