Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

H34D 

všechny recenze uživatele

Námětem zajímavé, herecky sympatické, technicky zdařilé a řežisérsky dobře ukočírované, tak kde že je problém? Nápad neviditelného muže není ideálně rozvinut, ani vytěžen, potenciál byl téměř nekonečný, jenže nakonec stejně vše skončilo ztísněným, interiérním slasherem. S tím se pojí další problém a to, dle mě, nedostatečně hororová, nebo chcete-li napínavá, či strašidelná atmosféra a také slabá kreativita při samotném vraždění - mrtvolky si odškrtáváme ze seznamu a nic víc z toho... Mno a natahovaný závěr už je kapitola sama o sobě. Paradoxně tak na filmu nejvíce oceňuji dlouhou expozici, jakýsi mega "úvod", který je poutavý, záživný a tedy bezmála prvotřídní. 6/10 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Za Kevina snad i tu čtvrtou * - v pubertě jsem si říkala, jaký by asi byl sex s ním, a teď si můžu říkat, jaký by asi byl sex s ním neviditelným (no dobře, nemusel by to být konkrétně on - prostě někdo neviditelný, toho bych si snad i vzala). (SPOILER) Ale ten nechutně klišovitý konec, kdy samozřejmě zlo v podobě Sebastiana (mno, zlo - rovnou říkám, že mít takový "dar" já, taky bych se ho taky nechtěla jen tak vzdát) musí prohrát a dobro zvítězí (trapné hraní si na MacGyvera v mrazáku) - tfuj. Tak aspoň ty 3* za triky a jitření pubertálních představ. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Hollow Man vznikol v dobe, kedy digitálne efekty začali byť využívané vo veľkej miere, ale ani zďaleka nedosahovali adekvátnu kvalitu. Výsledok tak je, že starý Invisible Man z roku 1933 (!) má lepšie triky než táto digitálna zrůdnosť. A scenár nie je o nič lepší. Hej, Verhoeven ukáže aj menej korektné využitie neviditeľnosti, ale to je sakra málo. Neviditeľný muž z 1933 i 1940 mali uveriteľnejšie vykreslený mentálny kolaps (resp. ak sa Kevin Bacon nezbláznil a bol taký predtým, tak náčrt jeho osobnosti je v expozícii strašne slabý) a to boli filmy s ledva hodinovou minutážou. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal čtyři hvězdičky, ale konec mě opravdu zklamal. Od Verhoevena jsem čekal něco mnohem lepšího. Docela mě znepokojila představa, že by se to stalo mě. Jak bych se choval? Byl bych schopnej chladnokrevně zabít člověka? Hlavou se mi honily dost znepokojující myšlenky. Já jsem bůh. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoeven natočil až překvapivě nekontroverzně průměrný snímek, který je solidně odvedeným řemeslem. Přitom měl navíc, dokonce i scénář se zpočátku drží v kvalitních vodách. Jenomže čím více se blíží konec, tím více se to potápí do vod béčkové nezajímavosti. Zachraňuje to charismatický Kevin Bacon a solidní vizuální efekty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Někteří kolegové se neustále vysmívali Kevinu Baconovi, protože musel neustále nosit speciální zelené nebo modré obleky. (TylerGage)
  • Scénu zničenia laboratória snímalo 14 kamier naraz. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama