Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád princezny zakleté v čase je … ČAS. Čas, který tvůrci přiznali, že neměli. Čas, který se oproti jedničce absolutně nepovedlo využít. Čas, který se táhne při sledování pohádky, která se moc nepovedla. Člověk (jako já) by čekal, že po úspěchu jedničky to bude dobrodružný a výpravný nářez. Byl to spíš zářez… asi jako prohlášení tvůrců, že v případě negativních recenzí se přes to máme přenést… nepřenesu. Ne po tom, co po těchto slovech následovalo. Z tohoto důvodu nechci být zbytečně stručná. Abyste mi rozuměli, je to pohádka, která pořád patří mezi ty lepší. Ale mohla být mnohem mnohem dál - ale to by tvůrci museli chtít, vážně chtít jako u jedničky a tvořit srdcem. Ne rychle pod tlakem na úkor kvality. Když jsou nejrozumnějšími postavami pohádky tác a Muriel, je něco špatně. Když celý film svítí efekty, které odvádí pozornost od nelogického a plytkého scénáře, je to špatně. A když vám samy postavy musí předem prozrazovat, co se stane nebo vysvětlovat, co se stalo, zase je něco špatně. Největší mínus tak vidím v tom, že tvůrci očividně zvolili jinou cílovku (asi i na popud jedničky, která byla spíše pro starší) - malé děti, které tomu nerozumí. Děti, co koukají na efekty, smějou se vtipům (ať už jsou v jakkoliv nevhodnou dobu) a je jim jedno, že záporák zapomněl, že je vlastně nejmocnějším na světě (očividně se demence nevyhýbá ani 800 let starému skoro-člověku). Takže za ně super - za mě teda velký špatný. A jelikož hodnotím za sebe, tak za mě takhle fakt ne! Prosím, pokud klapne trojka, tak si na tvorbu nechte dostatek času a zkuste přemýšlet nad tím, PROČ se děje to, co se děje - tak málo občas stačí k tomu, aby příběh pak alespoň dával smysl. Protože SMYSL je to, co českým pohádkám tohoto století chybí - prostě aby dávaly smysl. A na závěr: méně je někdy více a všeho moc škodí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, kecy, kecy, asi tak by se dalo shrnout pokracovani jedny z nejsympatictejsich novodobejch ceskejch pohadek. Mame tu stejny postavy v jinym pribehu, kterej neni vylozene pokracovani prvniho dilu, sice na nej navazuje, ale stoji dejove naprosto samostatne. Film je zamerenej na postavu Krenkovy, ktera se celej film chova jak totalni krava a ostatni jsou jen takovy krovi. Dve hodiny se prakticky nic nedeje, aby tu na zaver byla bitva, na kterou tvurci fakt nemeli rozpocet. Je to nudny, je to silene dlouhy, vypada to lacine a hlavne to je naprosto zbytecny pokracovani. Sem tam se povede nejakej for, ale to je tak vsechno. Slabsi 2*. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko slovami popísateľný neúspech s veľkými ambíciami. Tie ale nie je možné v našich podmienkach splniť, skrátka nakrútiť tu veľkolepé fantasy je nemožná úloha. Máme tu okaté odkazy na rôzne možné žánrové klasiky, pričom občas to funguje, občas menej, ale veľakrát vôbec, prípadne sú WTF. Scenár je uchádzajúci a dal by sa z neho nakrútiť skvelý film, lenže opäť, neboli na to finančné prostriedky a chýbal aj dramaturg. Tri ústredné herečky sú zrejme najväčším kladom snímky, ale ich mužskí kolegovia zase všetko zrážajú do priemeru, komické duo až do totálneho bahna. Podobne je to aj s finále, kedy divák nemusí uveriť vlastným očiam. No a pokiaľ ide o časové hrátky, tak tá jedna je extrémne tuctová a v podstate aj zbytočná. Kdeže nápady v prvom dieli. Ak je tento komentár príliš zmätočný, tak je to dané tým, čo píšem v prvej vete. No a ešte to zaklincujem tvrdením, že to treba vidieť, aby ste uverili a prípadne sa pripojili aj na stranu obdivovateľov. Za 50% ako guilty pleasure. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

První díl sice jen sprostě kopíroval schéma Na Hromnice o den více a vkládal ho do prostředí typicky vyumělkované české pohádky, v níž postavy kouzlí podobné kruhy s runami jako Doctor Strange, přesto tou kopírkou schémat tak nějak aspoň fungoval jako film. Zde už schéma chybí, vše je nahodilé, a tak tu máme jen nekonečnou honbu za macguffinem v totálním průjmu druhořadých speciálních efektů, které asi mají evokovat digibordel současných marvelovek. Jak kdyby si u prvního dílu tvůrci brali za příklad to lepší z Hollywoodu a zde to nejhorší z Hollywoodu, přičemž ani nechápali, proč to vlastně dělají. Skupinové scény, kde Vojta Kotek je naklíčován před zelené plátno, protože zřejmě nebyl v ten den přítomen na natáčení, byly fakt top! Dlouho jsem se takhle nezasmál. Navíc to celé zavání klamavou reklamou, protože žádná princezna zakletá v čase ve filmu tentokrát není. Zakletý v čase jsem byl leda tak já, protože jsem tuhle hrůzu sledoval dvě a čtvrt hodiny! ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Princezna zakletá v čase 2 se snaží být velkolepou akční fantasy pohádkou, která však trpí monotónními dialogy, nenápaditými akčními scénami, jež jsou od sebe takřka nerozlišitelné a v první třetině snímku též zdlouhavými táhlými záběry, které na diváka působí značně otravně a nudně. S tím přímo souvisí i neobhajitelně dlouhá stopáž snímku. Filmu tak chybí tolik potřebné tempo, řada scén je zde vyloženě zbytečných a zkrácení o 20 – 30 minut by Princezně pouze prospělo, a to například snížením počtu „vložených“ scén na odlehčenou dua PísaříkOuvín. Vyjma zmíněných neduhů se najdou i pozitiva. Na Princezně zakleté v čase 2 si nejvíce přijdou na své historici a milovníci českých hradů a zámků, vidět zde tak můžeme zámek Sobotín a hrady Točník, Bouzov, Hukvaldy, Helfštýn či Pernštejn. Záběry na krajinu zde vhodně doplňují dronem zabírané norské scenérie. Za velmi vydařený lze označit taktéž casting dvojky, v němž exceluje Ján Jackuliak v roli Pána run (obdoba Thanose z Avengers) a nádherná Eliška Křenková v roli Amélie. Této dvojici velmi dobře sekunduje trio KotekPísaříkOuvín. Nelze opomenout ani CGI efekty, které v tuzemské tvorbě patří k vůbec tomu nejlepšímu, co může divák vidět. Suma sumárum. Z Princezny zakleté v čase 2 je bohužel cítit ukvapenost při postprodukci, jako by tvůrci chtěli film za každou cenu stihnout nasadit do kin před Vánocemi. To se odráží na nedotaženém střihu Matěje Jankovského a chybné synchronizaci dialogů postav se zvukem (v úvodu snímku nesedí texty s otevíráním úst herců). Ačkoli dvojka nedosahuje kvalit prvního dílu, mohu ji vřele celým svým srdcem doporučit úplně všem. Hercům i filmovému štábu se podařilo na plátno přenést tu obrovskou lásku a nadšení k projektu samotnému, a to je mnohdy víc než technická vybroušenost. Dávám tři hvězdy. 🙂 (8.11.2022, Startovač projekce) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • První klapka padla 25. února 2022. (Jarek572)
  • Během závěrečné bitvy je poznat, že některé záběry jsou točené během hluboké noci a některé k ránu (například v jednom záběru je obloha tmavě fialovomodrá a o chvíli později je obloha úplně černá). (Krocka)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama