Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (879)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po řadě kladných ohlasů jsem čekal poněkud více, než standardní akční film, co zas až tak moc akční nebyl, ale byl hlavně neskutečně užvaněný. Z celé koncepce a s každým flashbackem jsem z toho cítil Tarantina, jenže tomu právě chyběla ta jeho přidaná hodnota. Leith je solidní režisér a po formální stránce není co vytknout, tudíž chyba je ve scénáři. Kamera výborná, triky velmi dobré - občas příliš pixelové, ale budiž, gore cudné, herci obstojní. Nebudu tvrdit, že jsem se nesmál, páč dvakrát jsem vyprsknul, což ovšem na komedii moc není. Poněkud mě drtily staré hity v japonštině, na druhou stranu pořád lepší Japonsko než Čína, která už je úplně všude. Jo a ta malá ruská šlapka stylizující se do japonské školačky mi vadila ze všeho nejvíce...tož sláva mandarinkám! A škoda, že Shannon nedostal větší prostor, anžto z hereckého ansáblu byl rozhodně nejlepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Proč je Bullet Train peckoidní? Protože Brad Pitt, ten člověk má prostě charisma jako kráva a co je nejdůležitější, tak prostě je to neskutečnej sympoš. Celkově casting na jedničku. Pokud Aaron Taylor-Johnson nedostane příštího Bonda budu fakt smutnej. David Leitch vzal hodně vymazlenou akční předlohu a opět nezklamal. Už minulosti třeba vyloženě potěšil druhým Deadpoolem, ale potvrzovat kvality je vždy těžší než jednou překvapit. Možná nejzábavnější film roku 2022 a to se prostě počítá. 85% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘÍTELI, PRO MĚ JE OSUD JEN JINEJ NÁZEV PRO MOJI SMŮLU. A TA MĚ PRONÁSLEDUJE JAKO … NEVÍM, NIC VTIPNÝHO MĚ NENAPADÁ…“   Vlak plnej napjatejch lidí. Pár jich chce někoho zabít, někomu by stačil jen ten kufr... Vyprávění v Ritchieho stylu (nebo snad samotnýho …?) a s happy Pittem, se jistě stane ozdobou akční a nevážný kinematografie. Škoda, že místo Shannona nemohl máchat katanou David Carradine! Bejt tam jeho souboj se Sanadou, tak je v tomhle bijáku snad úplně všechno! (jo, parádní štěky tady jsou…)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Román „Maria Beetle“, kterej v roce 2010 napsal Kōtarō Isaka, neznám.  2.) Mám rád toxický vztahy.  ///  Thx za titule „num71“ (a taky ghost206).                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ***  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přestože zbývá ještě několik měsíců, nemám takřka pochyb, že právě tohle bude film letošního roku. Něco tak dokonalého totiž nevzniká příliš často. Především se mi líbí příběhová hravost a velký důraz na detail. Tvůrci si dali skutečně záležet. Proto může mít i nepatrná maličkost zcela zásadní vliv na vývoj celého filmu. Ať se snažím jak to jen jde, nenacházím žádnou slabinu, kterou bych zde mohl popsat. Naopak jsem byl okamžitě uchvácen způsobem vyprávění, jenž mne v mžiku ponořil do děje a možná i díky tomu, vidím jen samé silné stránky. Hned zkraje kvalitu prokazují v rychlosti představené, ale mimořádně napsané postavy. Ty v diváku vyvolají dojem, jakoby je snad znal mnohem déle. Čemuž samozřejmě dopomohlo i herecké obsazení v čele se skvělým Bradem Pittem. Značné sebevědomí je vidět i v tom, že si zde mnohdy i velice známá osobnost střihne pouhou mini roličku v jedné scéně a nebo pouze propůjčí svůj hlas do telefonu. Považuji film za nápaditý, velice vtipný a po akční stránce takřka dokonalý. Nejrůznější šílenosti jsou zde možné a tak bych rozhodně žádnou vědu v akčních momentech nehledal, neboť klíčové faktory představuje právě náhoda, štěstí a smůla. To doporučuji po shlédnutí ještě zrekapitulovat, neboť je to celé zamotané až na půdu. Finále proběhne ve stylu přehnané akční parády, což k celku parádně sedí. Kusy skládačky do sebe parádně zapadají a já nemohu být spokojenější. 95% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc fajn, bavila jsem se od začátku do konce. Leitchova režie je strašně hravá a plná skvělých nápadů. Celé to má spád a vlastně se film ani na chvíli nezastaví. Humor, postavy a dynamika mezi nimi fungují na jedničku. Co je ale nejdůležitější, že scénář má vlastně hlavu a patu, každá postava dostane svůj prostor a má jasně dané motivy a celé to ve finále působí hodně uceleně, což jsem vlastně od tohoto filmu vůbec nečekala. Ideální film do kina během deštivého víkendu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (38)

  • Scéna s chytrou toaletou byl nápad Brada Pitta (Ladybug), se kterým přišel den před natáčením. (mikki089)
  •  Aaron Taylor-Johnson (Tangerine) přišel o kus ruky, když byl při natáčení hozen přes místnost a při pádu narazil na ostrý kus nábytku. (mikki089)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama