Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Velice mne mrzí, že jsem se podíval na info o filmu až po půl hodině nudy. Tím, že jsem se podíval jsem zjistil, že jde o komedii. No, škoda, mohl jsem se bavit. Takže pár narážek na jiné filmy zaujaly jako jediné. Jinak se u toho dobře hrála hra "Mekorama" na mobilu. Mohu doporučit. Tu hru. Film v žádném případě. Ale lhal bych, kdybych napsal, že jsem se ani jednou nepousmál. To ano, asi tři krát za sto minut.  10 % ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Už od začátku je jasné, na čem jsme, a bohužel, od začátku je také jasné, jak vše dopadne. Naštěstí délka není nijak přestřelená, takže to vcelku rychle utíká. Začátek teda pěkně přibržený, a trvá to vesměs tak 20-25 minut, než se něco začne dít. Pak už jen smršť narážek na filmy všech žánrů, 100x viděná variace na Lásku nebeskou a jsme ve finále. Klasická vztahovka, který se u nás každý rok vyrojí několik. Orozovič za mě poměrně toporný. Postavy v rámci žánru klasicky ploché a nezapamatovatelné. ()

Reklama

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

1. Neuvěřitelně levně vypadající produkce dává tušit, že toto nebude dobré. 2. Proč je proboha Igor Ozorovič herec? Neumí mluvit, neumí dobře vypadat, neumí hrát. 3. Matouš Ruml je fajn. Ale jeho neustálé vykrádání všech jiných filmů ne. Aneb jak poznáte, že je film špatný? Má potřebu krást cizí nápady. 4. Veronika Khek je podobně marná jako Igor. 5. Emma Smetana si užívá mrchu. Kdy už zahraje Tereza od Waldemara? 6. Proboha ne, bude ji zpívat Igor. 7. Igor neumí ani zpívat. A jeho "improvizace" na téma "Hoří mi kamarád Karel," je šílená. Naprosto. A film by si zasloužil díky ní být tak na 20ti procentech. 8. David Matásek je "charismatickej chlápek"? Aha. 9. Nechci už nikdy v ničem vidět Igora Orozoviče. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Jedině Tereza je romantickou nerdovinkou, vzdávající hold více než třiceti světoznámým filmovým trhákům a matičce měst, Praze. Právě scény, které již znáte povětšinou z americké produkce Vás v českém podání v řadě případů upřímně rozesmějí. To je však zároveň největší kámen úrazu celého snímku. Vyjma vykradených scén nepřidává Jedině Tereza nic vlastního a snímek tak spoléhá výhradně na fakt, že si jej v kině nalezne filmový geek, který bude při sledování zaměstnán hledáním všemožných "easter eggů" a samotnou kvalitu příliš řešit nebude. Ta je na české poměry lepším průměrem, poněvadž se vedle zmíněného odkazování může spolehnout na nějaký ten překvapivý moment, kvalitní soundtrack a velmi dobrý herecký výkon tří hlavních ženských představitelek, Veroniky Khek Kubařové, Lenky Vlasákové a Emmy Smetana. Film samotný nicméně působí příliš epizodně, čemuž nepomáhá ani nepříliš kvalitní střih, který má na svědomí paradoxně Českým lvem za Masaryka ověnčený, Marek Opatrný. Sečteno, podtrženo, Jedině Tereza je typickou dvouhvězdou, u níž si nějakou tu hvězdu přihodí především "filmoví geeci", kteří nachází zálibu v hledání odkazů na jiné snímky, tak jako já. Já jich napočítal rovných 30, co Vy? 🙂 (08.09.2021) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kopírovat slavné scény z romantických klasik, aby televizní meteorolog získal zpátky srdce své milé, může znít na papíře vcelku zajímavě. Načapala ho totiž v nelichotivé situaci s kolegyní moderátorkou (zákeřná mrška Emma Smetana je asi to jediné, co si z tohohle pokusu budu pamatovat), ústřednímu uchu nezbývá nic jiného, než na radu kamaráda vyzkoušet ověřené vzorce z romantických filmů. Funguje to velmi sporadicky, vesměs to působí solidně trapně. Ostatně jako všechno okolo. Od předvídatelného děje, křečovitých situací a polopatických pokusů o humor. A především postav, které nejsou z masa a kostí. Místo toho, aby nevýrazný Igor Orozovič (kterého by Smetana v reálu rozhodně nesváděla) prostě přišel a řekl, jak se věci mají, tvůrci pracují s nesmyslnými stereotypy a všechno ženou do lacině nevěrohodných situací. Nemastná je tentokrát i Kubařová. Tým okolo Jaroslava Fuita jen dokazuje, že spojení romantické komedie u nás znamená, že s láskou a humorem to nemá nic společného. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Mezi závěrečnými titulky můžeme vidět ještě jednu scénu. (griph)
  • V momentě, kdy Tereza (Veronika Khek Kubařová) uklízí fotky z lednice a volá s maminkou (Lenka Vlasáková), je v jednom záběru vidět, že jí z levého ramene spadl svetr. V následujícím záběru z jiného úhlu má však svetr zpět na rameni. (Krocka)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama