Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 2
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Předloha:

James Clavell (kniha)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Šógun produkční společnosti FX je originální adaptací románu Jamese Clavella a odehrává se v Japonsku v roce 1600 na prahu občanské války, která rozhoduje o osudu celého století. Lord Joši Toranaga bojuje o život, protože se proti němu spojili jeho nepřátelé v Radě regentů. Když je v nedaleké rybářské vesnici nalezena záhadná opuštěná evropská loď, připlouvá její anglický lodivod John Blackthorne s tajemstvím, které by mohlo Toranagovi pomoct vychýlit misky mocenských vah a zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Todou Mariko, tajemnou křesťankou a poslední šlechtičnou ze zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této napjaté politické situaci, musí skloubit své nové přátelství s Blackthornem, oddanost víře, která ji zachránila, a povinnost vůči zesnulému otci. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele george82 k tomuto seriálu (11)

Šógun (2024) 

Tohle pro mě bylo obrovsky milé překvapení. Postavy, kulisy, kostýmy, herci samotní. Bylo to prostě parádní. ()

Andžin (2024) (E01) 

Je to drsné, ponuré a naprosto ohromující. ()

Zítra je zítra (2024) (E03) 

Díl od dílu se více a více nořím do té skvělé atmosféry a cítím to napětí. Japonská kultura se tváří jako velmi sofistikovaná a kultivovaná a za touto maskou jsou to nemilosrdní pleticháři a zabijáci. :D ()

Osmero hradeb (2024) (E04) 

Každá epizoda má co nabídnout. Konec této byl impozantní. :D ()

Podvolen cizí pěsti (2024) (E05) 

Znovu velmi dobře propracované a jednotlivé osudy a postavy dostávají více prostoru. ()

Než vyhasne tyčinka (2024) (E07) 

Tak jsem čekal, že to syn dotáhne do konce, ale koukám, že osud je opravdu velmi vratký. Každopádně se mi trochu upozaďuje to něco mezi Mariko a Angličanem. Tak jsem zvědav, jak to dopadne. ()

Propast života (2024) (E08) 

To je neskutečnej masakr. Ta atmosféra je až pekelná a napětí by se dalo krájet. Pecka. ()

Nachové nebe (2024) (E09) 

Tak tohle byla ultra pecka. Mariko se nám dost zradikálněla a celkově se vývoj neskutečně rozběhl. Ten konec hned zvýšil moji chuť na poslední díl. ()

Sen o snu (2024) (E10) 

Závěrečná epizoda byla klidná a krutá zároveň. Nejvíc mě dostala finální scéna s lanem. Bylo v ní vše, i když si s Buntarem neřekli ani slovo. ()

Související novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (více)

Reklama

Reklama