Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (330)

Webb 

všechny recenze uživatele

Mělo to být mnohem lepší konkrétně v dialozích a věrohodnosti v počtu zásahů na úmrtí. Důležité postavy jsou kulkami prošpikovány jako cedník a stále bojují, nedůležitým potom stačí dvě kulky a jdou pod drn. Tenhle styl kdy postavy mají několik životů mi vůbec nesedí. Dále zůstanu u střelby, kdy gangsteři jsou na střelbu tak neuvěřitelně levý, naše ústřední dvojice má zase obrovský kopce štěstí, že to působí spíše parodickým dojmem. Jinak jsem byl celkem spokojený se vším ostatním. [6,5/10] (Film Workshop, Golden Princess, Magnum) (Barevný /// Produkce: Tsui Hark /// Scénář: John Woo /// Kamera: Peter Pau, Wing-Hung Wong /// Hudba: Lowell Lowe) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, po Hard Boiled další Woovka, která mě donutila bez hnutí a s vytřeštěným výrazem zírat na obrazovku. Nejraději bych si nafackoval, že jsem nevložil více snahy do shánění tohoto akčního klenotu a zhlédl ho až teď. Choreografie přestřelek je opět úchvatná, gangsteři, prostřílení jako řešeto, padají k zemi po desítkách, atmosféry je tu nejvíce z krvavých baletů, stejně tak je tu snad nejsilněji podán motiv přátelství a nejlepší akce, přestřelka v kostele, se minimálně vyrovná té finální v A Better Tomorrow 2. NÁŘEZ! Spolu s Hard Boiled nejlepší film hongkongského mistra krvavé a poetické akce. 10/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nádhera, skvělý a silný příběh o cti a přátelství. Se skvělým Chow Yun-Fatem, který zahrál opravdu výborně a někdy vypadá opravdu zlověstně (což je výkon když vezmeme v potaz že normálně působí dojmem nejhodnějšího člověka v galaxii). John Woo ve své nejlepší formě a opět musím říci škoda přeškoda, že v Holywoodu netočí věci jako The Killer. Mimochodem finální scéna masakru asi stovky "bad guysů" je opravdu geniální. A navíc dojemné chvíle tady opravdu dojemné jsou ale co naplat tohle musíte vidět sami, protože John Woo je opravdu režijní eso a akčním bohem našeho věku. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Moje prvé zoznámenie s Hongkongskou tvorbou Johna Woo. Po fámach o najväčšom počte zabitých ľudí vo filme som čakal nezmyselnú strieľačku a ku podivu to malo veľmi slušný dej. Tak ako je Woo dobrý v natáčaní akčných scénok (jasné že tu nie sú tak vyšpičkované ako v hollywoodskej produkcii), je ešte lepší v precítených medziľudských vzťahoch. A to ma už naozaj prekvapilo. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Některé americké filmy Johna Woo jsou přinejmenším důstojné. Některé, byť nepříliš inteligentní, stále velmi... zajímavé. Jeden vyvolený se dokonce řadí k těm nejlepším z nejlepších amerických akčních filmů. Ale... nalijme si tváří v tvář pravdě čistého destilátu - Čím jsou tato dítka hollywoodského kalkulu vedle nesmrtelných hongkongských kung-fu stříleček s mírumilovným Chow Yun-Fatem v roli nejsmrtonosnějšího pistolníka, který je za hrob věrný svému kodexu cti a heslu noblesse oblige? Čím jsou vedle TÉTO fantasticky natočené tragédie antických proporcí, která je pojata jako komplikovaná symfonie pohybu? Nebojím se to přiznat... ničím než živým terčem na odstřel. Killer je zkrátka boží! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Střílečka v plážovém domě se točila 28 dní, závěrečná střílečka v kostele 36 dní. (Kulmon)
  • Film byl natočen za 92 dní. (Kulmon)
  • Sally Yeh ve filmu skutečně zpívá. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama