Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, po Hard Boiled další Woovka, která mě donutila bez hnutí a s vytřeštěným výrazem zírat na obrazovku. Nejraději bych si nafackoval, že jsem nevložil více snahy do shánění tohoto akčního klenotu a zhlédl ho až teď. Choreografie přestřelek je opět úchvatná, gangsteři, prostřílení jako řešeto, padají k zemi po desítkách, atmosféry je tu nejvíce z krvavých baletů, stejně tak je tu snad nejsilněji podán motiv přátelství a nejlepší akce, přestřelka v kostele, se minimálně vyrovná té finální v A Better Tomorrow 2. NÁŘEZ! Spolu s Hard Boiled nejlepší film hongkongského mistra krvavé a poetické akce. 10/10 ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ono je to naivní již od samého počátku, ale ten prostoduchý závěr, v němž k sobě lezou dva slepci, ten už přece musí vyvolávat salvy smíchu u každého, kdo již odrostl omalovánkám. Asi si tu sekvenci vystřihnu, a když mi bude ouvej, zasměju se u ní. Mám totiž parodie ráda. A Killer ničím jiným než parodií být nemůže. Jen by mě zajímalo, zda všichni hongkongští policisté pláčou pro Mickey Mouse. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Hard Boiled je jenom jeden a jenom jednou. Killer jde svou vlastní cestičkou dlážděnou stovkami mrtvol, za kterými se neohlíží a Woo se může opět utrhnout z řetězu, aby ukázal vskutku ukázkový příklad dechberoucí akce, z níž Hollywood čerpá ještě dodnes. Neskutečná choreografie a dynamická "našlapanost" drží Killera po celou stopáž v adrenalinovém módu, který z vás přesně dávkuje ty nejnaivnější emoce. Avšak pokud bych chtěl nahlédnout pod slupku scénáře, dočkal bych se jen šustících dialogů, které se snaží povznést tuto do očí bijící řež na nějakou vyšší úroveň s existenciálním přesahem. Něco víc je v tomto případě něco míň. Proto u mě zatím na pomyslném akčním Olympu zůstává nedotknutelný Hard Boiled, jež se podřizuje akci víc než na sto procent a není v něm proto radno hledat nějaký hlubokomyslný příběh, který je stejně jen zástěrkou pro další krvavou lázeň. P.S. Zdá se mi to, nebo je Chow Yun-Fat jako Toshiro Mifune, jenom vyměnil meč za Desert Eagle? :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo pro mě dvěma filmy pro mě potvrzuje svoje úžasné vlastnosti. Krvavý akční nářez jménem Hard Boiled a romantická opera plná střílení Killer. Oba tyto filmy jsou Woo-ovi vrcholi. Pro mě v zábavnosti vede Hard Boiled, protože v celém filmu není hluché místo a krev tu stříká neustále. Kulky létají a zabíjejí stejně jako Yun- Fat Chow předvádí své střelecké dovednosti. Killer oproti tomu je neuvěřitelně kvalitním filmem, který k akčnímu obsahu přimontoval romantickou linii, která ve výsledku je tou hlavní. Příběh lásky nájemného vraha a jeho náhodné oběti je dotvářen kulkami a krví. Dva rozdílné filmy plné podobných herců a se stejným režisérem. Tak jako tak je Killer jednoznačně prvotřídní film, který má větší podtext než by se mohlo zdát. PS: Jestli někdy john vynechá své slavné holubice míru asi ten film nebudu milovat :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Střílečka v plážovém domě se točila 28 dní, závěrečná střílečka v kostele 36 dní. (Kulmon)
  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)
  • Film byl natočen za 92 dní. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama