Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mare of Easttown mal síce slabšie miesta zaplnené menej potrebnou vatou, no plusy seriálu jednoznačne prevyšujú nad negatívami. Tvorcovia nám nenaservírovali len napínavú krimi zápletku, ale tiež autentické a miestami veľmi napäté vzťahy medzi jednotlivými obyvateľmi mesta. Ako celok to fungovalo na jednotku. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bravurní post-moderní detektivka kterou tvůrci inovativně kloubí s psychologickým melodramatem, a v níž Kate Winslet podává svůj nejpůsobivější životní výkon? Bezpochyby. Špička svýho žánru? Ani náhodou.... Určitě je 'Mare z Easttownu' jeden z těch víceméně sofistikovanějších seriálových projektů, který televizní trh momentálně nabízí, ale díru do světa svou melancholickou těžkopádností a uměle natáhnutou stopáží prostě neudělá. Ale samozřejmě vidět Kate Winslet do sebe lít škopky je unikát. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, na ktorý si nikto za rok nespomenie. Teraz strašný hype, pretože je to "iná" detektívka. A teraz si povedzme v čom je "iná". Mare, policajtku, ktorá má na starosti celé vyšetrovanie, postupne spoznáte so všetkými jej povahovými chybami, osobnými starosťami/obavami a vzťahovými problémami. Okrem toho spoznáte celú jej rodinu, ich povahové chyby, osobné starosti/obavy a ich vzťahové problémy. V tejto rodinnej terapii sa odohráva vyšetrovanie v malej komunite, kde sa každý pozná a každý je s každým druhým nejakým spôsobom rodina. Zo začiatku, tak tie tri diely, Vás vyšetrovanie baví a odpúšťate rodinné odbočky. Veľa potencionálnych vrahov, každú chvíľu nový hlavný podozrivý. Bohužiaľ sa časom ukáže, že ide o tuctovú detektívku, ktorú majú odlíšiť dve veci. Spomínaná terapia, ktorú úplne zbytočne preťahuje lesbická dcéra neprinášajúca absolútne nič zásadného, a tak neskutočne smrdí propagandou. Druhým odlišovákom má byť séria záverečných zvratov, ktoré už pomaly nestíhate počítať na prstoch jednej ruky (navyše vždy než príde "šok", tak už všetko diel, pol dielu vopred viete). V konečnom dôsledku zbytočne naťahovaný priemerný detektívny seriál. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád krimižánr a zbožňuji Kate Winslet, tudíž byla pro mě Mare z Eastownu "darem z nebes". Seriál v sobě umným způsobem snoubí kriminální vyšetřování s hutným rodinně-vztahovým dramatem, a tím se tematicky a dějově rozpíná do šířky, jejíž rozměry a všelijaká zákoutí jsou nadmíru poutavá a překvapivá. Vedle vážné linie se tvůrcům podařilo zakomponovat do děje nejeden úsměvný moment, který do jisté míry zlehčoval vážný tón celé série. Kate Winslet byla naprosto úžasná a bylo skvělé ji vidět v neobvyklé roli vyšetřovatelky zmítané rodinnými démony a minulostí. Dalo by se říct, že detektivní linie je v případě Mare takřka až na druhé koleji, zatímco se do popředí dostávají vztahová dramata, která byla místy vskutku hutná a nepředvídatelná. Rozhodně se nejedná o prvoplánově natočený seriál, nýbrž o kvalitní materiál k zamyšlení, nad kterým bude člověk ještě nějakou tu dobu přemýšlet. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá krimi miniséria s úžasnou Kate Winslet, vrelo odporúčam a to pritom krimi nesledujem až tak často. Celkovo mi to vychádza tak na 4 a pol*.  Jednoznačne najlepší je herecký výkon Kate Winslet, do svojej roly sa vie úplne vžiť ba až ponoriť. Obdivujem, ako sa naučila požadovaný prízvuk, to musí byť náročné aj pre Američana. Obdivujem jej odvahu vziať rolu babičky a vyzerať na svoj vek prirodzene a tak trochu obyčajne, účes, oblečenie, make-up. Nie každá herečka by mala tú odvahu. Miestami som sa v tom množstve postáv strácala, že kto je kto a v akom vzťahu atď. Veľmi ma to však bavilo. Osobné problémy snáď ešte viac ako samotné vyšetrovanie prípadu. Prekvapili aj nečakané vsuvky humoru na odľahčenie, bol to dobrý napad. Najviac sa mi páčila štvrtá epizóda. Finále tiež uspokojujúce a dosť prekvapujúce. Asi by som bola radšej, keby bol páchateľ niekto iný, ale nebudem zachádzať do detailov. Golden Globes, dajte ich tejto minisérii.👍 ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Kancelář doktorky Grahamové (Eisa Davis), terapeutky hlavní hrdinky Mare (Kate Winslet), byla původně určena pro natáčení jiných scén a byla následně přestavěna. Herečky měly pouze dva půldny na natočení všech terapeutických scén. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) se již na začátku natáčení rozhodla, že její postava bude pokaždé něco pít nebo jíst. To je také důvod, proč ve většině scén něco konzumuje. (oli009)
  • Během jednoho natáčecího dne se Kate Winslet (Mare Sheehan) rozhodla zůstat na place přesčas i poté, co měla dotočeno, protože Angourie Rice (Siobhan Sheehan), která hraje její seriálovou dceru, měla večer natáčet intimní scénu v autě. Herečka se dokonce nabídla, že si vleze do kufru a pomůže s koordinací celé scény, aby zajistila, že se mladí herci budou cítit bezpečně. Rice k tomu uvedla, že Winslet prohlásila něco v tomto smyslu: „Budu vaším prostředníkem. Můžete se mnou mluvit o čemkoli. Chci, abyste se cítili pohodlně.“ (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama