Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (317)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni nadávají, jak v Easttownu chcípl pes. Řešit tak cokoliv kriminálního v komunitě plné sociálních problémů, plíživé rezignace a bolesti je obtížné, což ještě umocní vražda mladé matky pohozené v zátoce. Policie je navíc pod tlakem kvůli neobjasněnému, rok starému, zmizení jiné dívky. Místní bývalé basketbalové hvězdě Kate Winslet dávno není pětadvacet, je svérázná, jízlivá, pije, nadává a sama bojuje s nepřízní osudu. A tahle role pro ni byla další výzvou. Jde o sólové představení, které pomrkává po nějaké televizní ceně. Snaží se zvládnout nelehké postavení detektivky v městečku, ve kterém není těžké každého znát jménem, ostatně sama má snad v každém pátém baráku nějakého bratrance. Děj je uchopený tak, že divák je téměř vždy o krok před policií. Má tak určitá očekávání, která mu ale tvůrci místy zajímavě vyvrátí. Kdekdo neříká celou pravdu, pachatelem může být kdokoliv. Možná jich je zbytečně moc, ale úkroky od vyšetřování mě baví. Nehraje se tu na vykopávání dveří a odjišťování bouchaček, tady se sází na dialogy a atmosféru nezdravé maloměstské komunity, jejíž mladou generaci ničí drogy, prostituce a pokřivené vztahy. Takže tvůrci klidně na čas odhodí případ dívek na vedlejší kolej a detailněji se věnují osobním problémům hlavní protagonistky a její rodiny. Matka Helen válí, černohumorné prvky jsou většinou spojené s ní. Místy může nicméně vadit už moc ucourané tempo a odbočky k vedlejším postavám. A usmiřování a objímání bylo v závěru příliš. Tomu chybí nějaký pověstný vrchol, který přišel o pár dílů dřív. Ale celkově pochopitelně spokojenost. Velká!! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na HBO slabé a to nielen po stránke vizuálu (tri ligy za Euphoriou, True Detective, Big Little Lies, ale aj za českou Pustinou), ale najmä scenáru, ktorý je plný dier, má zle vystavané dejové línie, z ktorých mnohé idú do stratena (napr. celá línia so Siobahn je toporná) a množstvo hluchých miest (až slapstick comedy so starou mamou). Okrem toho prostredie je pomerne nedôveryhodné, na to, že sa to tam hemží feťákmi a prostitútkami, je to príliš uhladené. Herci super, rozjazd a záver fajn, ale pospájané je to veľmi kostrbato. Ako výplň voľného času obstojné, ale HBO má vyšší štandard kvality. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj filmový/televizní život se za poslední roky bohužel smrsknul do stavu, který můžu popsat asi takhle: "tak fajn, tahle věc kdysi dávno byla fakt největší pecka, co se jen tak nevidí (Černobyl, Temný případ 1), a další taková událost, o které si budou všichni povídat, přijde zase za xx let, achjo, bůhví, kdy to přesně bude... " No, tak ta událost přišla na přelomu jara a léta 2021, a zase na HBO! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NENÍ NA NÁS ROZHODOVAT, KDO A CO SI ZASLOUŽÍ. NAŠÍM ÚKOLEM JE POUZE MILOVAT…“ ///    Příběh rodiny Mare Sheehanové. Ta je detektivem na malém městě, kde je zavražděna mladá holka a další dvě uneseny. Lidé kolem jsou s těmi sračkami tak nějak spjati, do toho mají svoje problémy… stejně jako Mare. Problémům rozumíte, chápete v podstatě všechny postavy, a že je to fajn podívaná, není ani tak zásluha Winsletky (která od Titaniku uplavala kus cesty), ale všech. Prostě parádní dramatickej krimi seriál, kde se hlavní postava zbavuje kostlivců na půdě a stává se šťastnou. Snad.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Píchám mladou holku. 2.) Zajímaj mě problémy druhých.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.       /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Kate Winslet (Mare Sheehan) nosí počas celého seriálu parochňu a falošné obočie. Herečka sa s režisérom a vizážistami zhodli na tom, že Mare je typ človeka, ktorý sa pozrie do zrkadla maximálne tak keď si ráno umyje zuby, a po zvyšok dňa to už nemá dôvod robiť. Presne tomu mal odpovedať jej vzhľad. (matthew.17)
  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)
  • Ačkoli to producenti vůbec netušili, skutečná Mare z Easttownu (Kate Winslet) existuje. Mary "Mare" Sheehan je z okresu Delaware v Pensylvánii a je kapitánkou basketbalového týmu „The Hawks“. Sheehan sledovala seriál, smála se podobnosti mezi sebou a titulní postavou a stala se její velkou fanynkou. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama