Reklama

Reklama

Bílý lotos

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea, která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nevím, u mně se asi žádné velké wow nekoná. Jednu půlku atmosféry dělá hudba (která je absolutně boží), druhou půlku dělá otravný žlutý filtr, a jinak jsou to prostě jen problémečky nebohých bohatých bílých lidí. Zahrané to je skvěle, a ten hotel je nádherný, ale jinak mi tihle havajští účastníci zájezdu k srdci nepřirostli... 3,5*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ať tohle vemu z leva, z prava, odkud chci vychází mě pořád to samé - seriálová pecka. Fantasticky napsané postavy jejichž příběhy a charaktery dokáží upoutat pozornost se prolínají s výborným zpracováním ať už hudebním nebo vizuálním. Mnoho situací je až bizarních, ale o to víc vše funguje jak celek. Krásné úvodní titulky. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mark White na společné ploše obou sérií vlastně dost syrově, až cynicky přesně vystihl základní problém lidstva, resp. dnešní západní civilizace, totiž jak naše společenské zřízení (tj. kapitalismus) přímo ze své podstaty brání v naplnění našeho potenciálu lidskosti, a nutí nás ubírat se přímo opačným směrem. Nejenže znevýhodňuje každý jiný než krátkozraký sobecký zájem jako úspěšnou strategii přežití jedince v systému, kde se na neúspěch doplácí nejen nadějí, ale i životem (viz můj komentář k první sérii zde), ale ve skutečnosti - a tady, v druhé sérii, Mike White jedinečně přímočaře přitlačil lidstvu obličej k zrcadlu - dokonce diskredituje i samu možnost v aktuálním společenském nastavení bezpečně rozlišit nesobecké, lidsky ušlechtilé záměry od vypočítavého využívání okolností pro vlastní prospěch na úkor někoho jiného - a znemožňuje nám to rozlišit nejen u druhých lidí, i těch nejbližších, ale dokonce nás ponechává v nejistotě i ohledně našich vlastních motivací - nemáme jak se dobrat pravdy o tom, kdo to s námi myslí dobře, na jak dlouho a proč, a vlastně z podstaty věci nikomu důvěřovat nemůžeme - ani sami sobě ve vztahu k druhým ne.... Co z toho ale vyplývá pro naši civilizaci? ***** Nejen bravurní cynická reflexe dnešní cynické společnosti, ale také skvělá filmařina, kde zvolené prostředky maximálně podporují zamýšlený účinek a sdělení - a to v každé z obou sérií trochu jinak. ***** Více v mém komentáři k druhé sérii zde. ***** (S O. na B12.) *~ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Biely lotos by určite vyšiel lepšie, keby sa polovica deja netočila okolo teplošov a lízania rite mužom mužovi. Áno, aj takéto skvostné zábery seriál ponúka. A nezabudlo sa aj kopnúť do bielych spomienkou na to, ako zotročili a skolonizovali Havaj. Celkovo nič extra, akurát Daddario zas raz ukázala kozu, tentokrát v počte len 1 ks. Na záver ma rozosmiala scénka s hovnom v kufri a keby jej nebolo, tak si na seriál už za chvíľu nespomeniem. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Sestava nesnesitelných bílých boháčů je vtipná, ale není to nic nového. To už jsme viděli. Pro mě je asi nejzajímavější postava afroamerické studentky Pauly. Je přesnou metaforou současné americké levice. Věčně otrávená, mladá holka, která se nechá pozvat na dovolenou od rodiny své bílé kamarádky, aby potom pohrdala všemi kolem včetně své kamarádky. Přesně v tom vidím některé americké (a i české) leftie aktivisty. Jak říká znuděná korporátní CEO matka: vy ve skutečnosti nechcete ten systém rozvrátit, nevadí vám, jen chcete lepší židli u stolu. That's all. Krásná scéna je, když Paula přemlouvá svého havajského milence, aby kradl a pomstil tak ukradenou zem předků (celý ten sick koncept současné americké levice - dědičná vina za hříchy otců, my u nás to od komunistů dobře známe). Přitom trpí její havajský milenec vlastně? Je mladý, krásný, s tělem antického boha a po jeho boku je krásná holka, kterou miluje (ano, ta holka brzy odjede, ale tak už to u letních lásek bývá). Akorát není bohatý. Ale ten kluk žije sen většiny chlapců jeho věku. Jeho vrstevníci jsou často škaredí, tlustí, plaší. Zavřeni doma roky sní o tom, že nějakou holku vůbec políbí. Přesto je tenhle kluk i Paula z pohledu nové levice někdo, kdo strašně trpí. Komu se děje veliká nespravedlnost. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (18)

  • Rodina Mossbacherových v skutočnosti obýva jeden z najväčších a najluxusnejších trojspálňových rezidenčných prezidentských apartmánov s rozlohou 372 m2, ktoré sú v rezorte k dispozícii. (Apollyon09)
  • Veštkyňa hovorí: "La pazzia ti porterà al suicidio," čo znamená "Šialenstvo ťa dovedie k samovražde." (molcan2)
  • Fotografia, na ktorú sa Tanya (Jennifer Coolidge) pozerá, zobrazuje Grega (Jon Gries), jej manžela, s Quentinom (Tom Hollander), jej homosexuálnym hostiteľom, ako mladých mužov, čo naznačuje, že tieto dve zdanlivo nesúvisiace postavy sú starí priatelia. (molcan2)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama