Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (10)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Malicka mám sice rád, ale když mi někdo v bedně nabídne desetidílné podobenství, stylizované namísto meditativního dramatu do hororu, vždycky skočím radši po té strašidelnější variantě. Takže ano, je to naruby převrácený, metaforami narvaný příběh o tom nejzákladnějším z božích poselství, a ano, potřebujete to (obzvláště v téhle zku*vené době) vidět co nejdříve... ### Lidi, buďte na sebe hodný. Nic vás to nestojí. Vůbec nic. [Amazon Prime] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, či bude tento projekt pokračovať. "1. séria Them" je podľa mňa celkom solídne spracovanou temnou psychologickou drámou s hororovými prvkami. Naši hlavní hrdinovia sú podľa mňa skvelí. Poznačení vlastnou tragédiou, po ktorej je nutné priniesť do ich života zmenu. Zmenu, ktorú by som vnútorne asi nazval ísť z blata do kaluže, ale to je asi na úplne inú debatu. Ako je tu povedané, ak sa rozhodli ísť sem, museli odísť z niečoho horšieho. Tak teraz je čas, aby to bolo pre nich na tomto mieste ešte horšie. Toto seriál zvláda veľmi dobre. 50-te roky boli pre afroameričanov určite náročné a povedzme si úprimne, ani dnes nie je ten život pre nich úplne ideálny. A je tragédia, keď niektorí ľudia majú pocit, že by bolo ideálne aby sa tie staré otrokárske časy vrátili. Myslím si, že každému sa raz všetko vráti. Tak či onak. A nevidím dôvod, aby sme mali v sebe komplexy alebo pocity nadľudí. Povedal by som, že mám so seriálom asi len jeden zásadnejší problém. Mám trošku pocit, že skombinovať rasizmus s paranormálnymi javmi je síce zaujímavé, no skôr či neskôr príde moment, kedy tým séria začne trpieť, lebo niečo musí ísť dopredu a niečo naopak dozadu. A môj dojem je, že napríklad postava Betty bola na konci seriálu využitá skutočne mizerne. A mohla toho priniesť oveľa viac. Bytosti, ktoré zasiahnu do života našich hrdinov sú ale celkom zaujímavé. Teda... až na jednu. Pravdou je, že "Miss Vera" pre mňa nie je veľmi zaujímavým zloduchom a ani toho moc neprináša. Napriek tomu, že na začiatku pôsobí nebezpečne, je to asi jediný zloduch, ktorého vykreslili ako duchárske klišé. Keby aj jej dali nejaké reálne monológy, ktoré by z nej robili manipulátorku alebo niečo podobné, tak by to bolo zaujímavejšie. Ale ostatní sú spracovaní veľmi dobre. Miestami to bolo tiež trošku čitateľné, no to už je asi aj vďaka tomu, že mám načítaného a nepozeraného toho celkom dosť. Ak máte radi horory, tak odporúčam. "Them" rozhodne má čo ponúknuť a uvidíme či sa vráti aj v ďalšej sérii. Hodnotenie: A- ()

Reklama

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé lehce hororové drama. Ukazuje to na strasti jedné černošské rodiny s rasistickými Spojenými Státy. Mám s ním však dva problémy. První a důležitější - hlavní hrdinové nemusí dělat, a neudělají, nic nadrámec běžného života, aby se zbavili hlavního záporáka. Prostě jen žijou... a sic to chápu vzhledem k celkovému vyznění, chybí mi tam těžce nějaké přechytračení zla. Protože když člověk nemyslí, tak je to opravdu až sluníčkářsky pitomé a špatné věci se pořád dějou. Zde ne. Za druhé mi seriál vyznívá lehce rasisticky. Chápu že v minulosti a v US zvlášť maj dost tupců a rasistů, ale naznačovat nad rámec filmu, že černí jsou lepší než ostatní... já chápu, že se ten seriál točil jen kolem čtyř postav, ale bylo tam jen pár bílých, kteří byli normální, a to ještě byli prodavači, kteří se smáli, když jim černoši podávali peníze. Prostor tam byl. Není to moc, ale je to naruby. A je to paradox, když si hlavní background vyberou téma rasismu a sami vypouští do éteru něco nekorektního. 60%, a to takovýhle žánr nemám moc rád, poutavě natočeno. Bylo to trochu přemazlené, ale líbila se mi Alison Pill. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vrátím se do domu pro pistoli a všechny ty sněhuláky zabiju!“ Ano, rasismus je nesmrtelné téma. Za oceánem není boj proti rasové nesnášenlivosti dobojovaný. A nikdy nebude. Natož v padesátých letech. Miliony Afroameričanů se přemístily z venkova na jihu Spojených států do jiných koutů téhle „úžasné“ země. Mnohé lákal do Kalifornie příslib práce v průmyslu. Ostatně Henry je inženýr a možnosti opustit rasistický jih s rodinou využil. Chyba lávky. Moc jsem se bál toho, jak si tvůrci poradí s mírou, s jakou budou TÉMA podávat. To bylo rozhodující. Zda nepůjde jen o nějaké ukňučené (z)volání, kterak to mají lidé jiné barvy pleti obtížné. Ale povedlo se. Velké sousto, ale ostře a nepříjemně pojaté. Bubácké scény byly v druhé polovině série krapet na ústupu, což mi vůbec nevadilo. Nechybí krvavé momenty, béčkové propriety i všemožné lekačky, ale tvůrci se z toho všeho nebojí vystoupit a nabídnout mnohem víc. Rovinu psychologickou a společenskou. Napětí by se tak místy dalo krájet, rozdělování obrazu je funkční. Hudba skvělá, herci zrovna tak (dětští jsou pak na ještě větší klobouk dolů). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spočiatku doslova a do písmena nadšený, aký ma samotný seriál nádych. Tá dobovosť a všetko okolo, no proste skvele odvedená práca. Na rasistov jebem, tí tu boli a bohužiaľ aj budú, takéto kokotiny zaobalené do predsudkov môžem z vysoka jebať - neriešim. Čo mňa osobne ale mrzí je fakt, že postupom času ako plynula jedna epizóda za druhou, ma samotná zápletka úplne prestávala baviť. Jednoducho toho bolo priveľa, všetko jednostranné s jasným myšlienkovým zámerom, ktorý bol strašne okatý, pričom dramatická vložka negradovala až tak ako som očakával, a tá hororová zas toho neponúkla toľko, ako som dúfal. Ja netvrdím, že je “Them” sklamaním, ale “kultový projekt” z tohto určite (asi) nebude, lebo nie len že ľudia nebudú riešiť to čo majú, ale v skutku ani to čo samotný seriál ponúka, nie je až taká “olympiáda” ako to podaktorí prezentujú. Ja skutočne nerozumiem tomu, prečo to natiahli na 10 epizód. Toto mohlo byť v kľude zbúchané do 6 častí, malo by to grády, a šampanské mohlo tiecť potokom. Takto ostala fľaša na stole uzavretá, lebo nikto nenašiel odvahu hu otvoriť, a tak môžete smelo schovať poháre späť do kredenca. Moja chyba, mal som príliš veľké očakávania na základe recenzií od užívateľov, o ktorých som sa už dávno presvedčil, že ich nemám brať až tak vážne, lebo “preháňať” je pre nich absolútne prirodzenou, povahovou črtou. P.S.: Silné tri len a len vďaka posledným dvom epizódam a pointe. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama