Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Barbara Streisand u mě opravdu nepatřila mezi herečky, které bych mohl řadit mezi oblíbené. Alespoň jsem se znovu přesvědčil, co dokáže dabing, protože tohle byl první film, kde jsem ji slyšel v originále a jen jejím přičiněním nemá film o hvězdičku míň. Wyler totiž tentokrát ve vážnější druhé půli neudrží dramatickou linku a co by možná fungovalo v normálním filmu, působí v muzikálu utahaně a bez šťávy. I když, vlastní hudební čísla si tu užijete v podstatě jen ve výstupech, která i ve filmu fungují jako muzikál. Odzbrojující humor a herecký výkon Barbary Streisand však vynahradí téměř vše. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Proč mě máte angažovat? Představte si, že každý den snídáte rohlík a najednou vám přinesou koblihu, je to úplně jiné, ale vy zjistíte, že hrozně dobré. A proč vám to řikám? No, přece proto, že JÁ jsem ta kobliha mezi rohlíkama".... Tenhle muzikál nezbožnuju tolik jako Hello Dolly, ale stejně mu nemůžu dát menší hodnocení, protože ta trošku natažená manželská "přetahovaná" , je bohatě vyvážená krásnými písněmi, kostýmy, kamerou a božskou Barbrou, za jejíž schopnost každou legrační scénu ještě podpořit shozením sebe sama si této herečky-zpěvačky par excelllence nesmírně vážím. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Z muzikálu jsem byla nadšená! Barbra je ve filmu vtipná, bláznivá ale zároveň i vážná a hlavně ten její hlas! Má tak úžasný hlas! Nejdřív jsem byla trochu vystrašená z filmu, který trvá 2 a půl hodiny, ale bavilo mě to od začátku do konce. Krásné písně a navíc Omar Sharif, který hrál elegantního muže a idola všech žen 60.let. Úžasný film! ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku vypadá tento muzikál neuvěřitelně staře. Kdybych nevěděl rok vzniku, typoval bych tak první polovinu 50. let. Působí to neuvěřitelně melodramaticky a vůbec se to nehodí do progresivních 60. let. Kor do jejich konce, kdy se kinematografie začala rychle měnit. Navíc mi postava, kterou ztvárnil Omar Sharif přišla neuvěřitelně nesympatická a ten konec nevěrohodný. William Wyler byl skvělý režisér, možná nejlepší nebo určitě jeden z nejlepších starého Hollywoodu, nicméně jeho věk ho zde už nejspíš dohnal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1968 v New Yorku. (ČSFD)
  • Omar Sharif a Barbra Streisand se během natáčení zblížili. Jejich románek ale v arabském světě vyvolal vlnu nevole. Bylo krátce po šestidenní válce, v níž Izrael na hlavu porazil koalici arabských států, takže film se Židovkou byl na Blízkém východě zakázán. To se zase dotklo Omara, se svou domovinou se na dlouhá léta zcela rozkmotřil a žil v nejrůznějších hotelech po celé Evropě. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Několik herců veřejně vytýkalo režiséru Williamu Wylerovi, že byly jejich scény až příliš ořezány kvůli tomu, aby se veškerá divákova pozornost soustředila výhradně na Barbru Streisand. (Aknah)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama