Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud se budete na Seaspiracy dívat s očekáváním klasického dokumentu, který obsáhne celé téma, pojmenuje problémy a nabídne řešení, budete zklamáni, protože tohle není ten typ dokumentu a podle mě ani být nemá. Stejně jako o téma v něm totiž jde o jeho vypravěče a režiséra Aliho Tabriziho a o jeho prozření, které má diváky motivovat k jejich vlastnímu. Pravda je, že strhující dokument si představuji jinak a něco bylo děláno vyloženě pro efekt (animované vsuvky například), ale síla mnohých záběrů, důvod, proč vznikly, a tak nějak i vlastní svědomí mi nedovolí dát nižší hodnocení.____P.S. Taky jste měli při rozhovoru o známce Dolphin Safe pocit, že to je absurdní scéna jako z Borata? ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Zpracování je průměrné a tvůrcovo vystupování debilní, ale sdělení je naprosto zásadní. Já sám jsem do teď nevěděl, jak závažný ten rybolov je a kam ta lidská vykurvenost sahá. Když vidím, jak velký ten problém je, napadá mě jen, že lidstvo je v prdeli, protože představa, že se lidi semknou a přestanou jíst maso dřív, než bude pozdě, je naivní. Na regulaci těchto věcí by měli být státem (takže lidmi) dotované organizace, jež by se staraly o to, že si vlastní nenažraností nezničíme planetu. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, McDonald's. Jak vám můžeme pomoci?" "Dobrý den, jmenuju se Ali. Chtěl bych se zeptat, jestli byste prosím mohli přestat používat plastová brčka? Zabíjí velryby a mořský želvy.... Heh, típla to." ________ Netflix dále zdárně pokračuje v tom, co mu jde krom rejžování peněz od jeho předplatitelů nejlíp – jak u diváků vyvolat deprese z environmentálního žalu a nesnášenlivou averzi ke kapitalismu. Kontroverzní investigativní dokument 'Seaspiracy' tyhle dva elementy kombinuje a zcela bez příkras odhaluje mašinérii světového rybolovu a korupci potravinářského průmyslu. Nelze popřít, že jde o dokument, který je jistým způsobem tendenční až emočně manipulativní. Přesto vás při jeho sledování bude jímat obtížně popsatelný pocit beznaděje, jak jsou kvůli osobním zájmům pár zasranejch businessmanů ničeny celý ekosystémy na úkor zisku – zisku, který jim kvůli rybím pochoutkám s radostí posíláme přímo do kapes. Do prdele, vy si snad z Nema nepamatujete, že ryba je kámoš, né žrádlo? #neníčerstvá! 🐟 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to vážně děsivé, když si člověk uvědomí, jak moc je vše provázané. Světová rovnováha je vážně křehká a jen otázka času, než se to celé rozpadne. Mořští živočichové mají očividně obrovský vliv na nás i celou planetu, takže by bylo dost nerozumné o ně přijít. Je dost šílené, jak se k tomu některé státy chovají, protože jim jde jen o peníze. Pokud se s tím něco neudělá, tak si zaděláváme na pořádný průser... "Thajští rybáři jsou často otroci." ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Důrazné varování pro lidstvo v podobě dokumentu, jehož poselství převrátí Vaše smýšlení o rybolovu, konzumaci ryb či udržitelném hospodářství vzhůru nohama. Dokument, u něhož jsem si opět potvrdil, že největším predátorem a plenitelem planety je jen a pouze člověk. Seaspiracy je zkrátka počin, který by si měl pustit každý, jelikož ty největší změny začínají u jednotlivce a jeho činů. (Netflix) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama