Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesnice se chystají na Velikonoce, chlapi před hospodou komentují zelené pivo a nebezpečí chemtrails, když oslavu na návsi naruší náraz dodávky do kašny. Řidiči se podařilo zmizet, lidem je ale jasné, že šlo o teroristický čin. Bezpečí celé vesnice teď závisí na hasičích, na jejich odhodlanosti a akci. Miroslav Krobot hraje náčelníka hasičů, pro něhož celá situace znamená nebývalou vzpruhu. Michal Isteník představuje jeho zástupce, jenž poprvé poznává, co to je mít přehnaný strach o rodinu. Má dobré srdce, jen moc věří tomu, co mu kdo řekne a co zjistí na internetu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (234)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejen  na debutanta vážně moc pěkné! Tady by se mi líbilo zařazení do komediálního dramatu.  Podle ukázek se mohlo zdát, že půjde o absurdní jízdu, možná ve stylu Havelkových filmových počinů. Výsledek je určitě jiný, ale kdybych měl ještě zůstat u Havelky.... Tak bych řekl, že od  nepřekonatelných  Vlastníků jde   o nejlepší český kino film, co jsem viděl. Pomalé tempo  autenticky a zároveň vtipně  zachycující   atmosféru  ospalé díry, ani ten cit pro pověstné Formanovské trapno (inspirace pana režiséra) tady nechybí. A pokud jste si přečetli v recenzích, že konečně vznikla komedie, která se šiřitelům dezinformací nevysmívá, ale naopak k nim přistupuje s citem a pochopením...a berete to jen jako nějákou těžko uchopitelnou  recenzentskou frázi (jak přišlo před návštěvou kina mně:D)  tak si vážně na ten  příběh Standy a Broňy z Velikonoc zajděte, jinak vám nemůžu dát rozhřešení.  Mezi skvělým Instenikem, opět skvěle mimoňským Krobotem (hergot, tomu to sedlo!!) panovala tak vynikajcí chemie a  jejich postavy byly tak  dobře  plastické, že mi bylo jejich v jádru dobrosrdečných hasičů i líto a jejich největší rozkol po dobu filmu byl pro mě možná nejsilnější moment, i   když jsem  na druhou stranu viděl , co způsobili  a celý příběh je konfrontován s náboženstvím, Kristovým umučením a  dějovou linkou faráře, což je další zajímavý prvek. Ono by se to nemuselo zdát, ale ten scénař je fakt skvěle a komplexně promýšlený. Vzhledem k vietnamské večeřce se svitícím nápisem ,,Open´´, (:D), k pomyslné dokonalosti už nic nechybí. Film navíc skvěle otevírá a uzavírá znělka rozhlasu. Tak všichni povinně kouknout. K dispozici bude pivo, limo, klobásy i cukrovinky pro nejmenší. Já osobně si fakt myslím, že jde o skvost. A jenom mě mrzí, v jaké jsem menšině. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého, přicházení o svobodu pod octovým eau de toilette a narcistní pocit, že sám nejlíp vím, jak to je, protože selský rozum a zkušenosti. Pocta českému frustrovanému lidu a Baldům v rozpuku, které navzdory tématu nesluší ty extrémy v dějových zlomech a vykreslení figurek. Tempo odpovídající prostoru, kde zdechl pes, Krobot jedoucí Krobota v módu dezolé, mizanscéna pro všímavé i Scooter při závěrečných titulcích na to nicméně dávají osobitý punc. Řidič dodávky zastavený na checkpointu domobranou to shrnul trefně. „Co ste za čůráci..?“ ()

Reklama

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Je 5* nadsazenych? Rozhodne! Plnotucna styrka by byla asi objektivne dost. Stylisticky se o zadne uberprogresivni dilo nejedna a obsahove je to takova prosta prvoplanova alegorie. Nicmene ta pata je ryze motivacni! Sak to nikdo nevidel, a to je prece skoda. :D Je to hlupe a line presne podle meho gusta.. :D ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Unylá až nudná sekndhendová rurální hra na rádoby Formana se zjevným sluníčkářským poselstvím v podobě jakože děsně břitké satiry. A sice, že každý, kdo není vypatlaný a zaprděný vidlácký dezolát, musí přeci s otevřenou náručí po bolševicku vítat všechny ty zislamizované migranty a celým srdcem milovat cigoše padni komu padni, protože když je maximálně jedno procento jednorožců z nich relativně civilizované, nemůžeme je přeci jednopytlovat! Tak s tímhle jdi do prdele nebo na sjezd Pirátů, Kolománe. Moc ti přeji, aby ti někdo stádo jedněch nebo druhých miláčků nakvartýroval do baráku a tys mohl své patoideologické postoje pouťového filosofa z árijské čtvrti prozkoumat v praxi. Herci ovšem výborní a exekuce velmi slušná, tudíž povyšuji fádně utopistický a manipulativní neomarxistický odpad na jeden zářivě rudý puchýř. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po nicotné marketingové kampani a úplném prošumění českými kiny pro mě tahle komedie byla malým zjevením. Kdyby radši hořelo je skromná, prostá, přesto funkční, vyvážená a úderná satira opřená o civilní herecké výkony a povědomé prostředí i charaktery. Jedna z finálních scén, kdy ústřední herecká trojice nic neříká, ale nechává mluvit mimiku a uvnitř tiše vroucí emoce, je z toho nejlepšího, co jsem za poslední léta v české kinematografii viděl. Tady není na místě říkat ani „na debut dobrý“, takhle po všech směrech funkční filmařinu totiž u nás netočí ani desítky let zkušení filmaři. Opravdu neskrývám malé nadšení. [LFŠ 2022] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací k námětu byl teroristický útok spáchaný Jaromírem Baldou v roce 2017, kdy na železniční koleje pokácel strom. (Azurose)
  • Natáčení začalo v říjnu roku 2020, hlavní část natáčení probíhala ale až v únoru a březnu roku 2021. Několikadenní mrazy donutily filmaře dokonce natáčení pozastavit. (Azurose)
  • Natáčelo se ve Chvalnově ve Zlínském kraji. Hřbitov se nachází v nedalekém Roštíně. (skudiblik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

15.03.2022

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava začína 16. marca do kinosál uvedie 75 filmov. Tie budú rozdelené v 8 sekciách – V strede Európy-súťaž krátkych filmov; V strede Európy – mimo súťaž,… (více)

Reklama

Reklama