Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesnice se chystají na Velikonoce, chlapi před hospodou komentují zelené pivo a nebezpečí chemtrails, když oslavu na návsi naruší náraz dodávky do kašny. Řidiči se podařilo zmizet, lidem je ale jasné, že šlo o teroristický čin. Bezpečí celé vesnice teď závisí na hasičích, na jejich odhodlanosti a akci. Miroslav Krobot hraje náčelníka hasičů, pro něhož celá situace znamená nebývalou vzpruhu. Michal Isteník představuje jeho zástupce, jenž poprvé poznává, co to je mít přehnaný strach o rodinu. Má dobré srdce, jen moc věří tomu, co mu kdo řekne a co zjistí na internetu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Marze 

všechny recenze uživatele

Typ sousedskych grotesek s razovitymi vidlaky a ospalymi zapadakovi v nich je nenarocna legrace, nebo vysmesna satira. Jako detektivka to neni moc rafinovane. Zde je pekne vystizena nalada komunity. Ukazani muzske touhy po hrdinskych cinech, jiz zeny vecne preziraji. Nechybi ocista. Najdete zde stereotypy Romu, Arabu... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

O celovečerním debutu mladého režiséra a scenáristy Adama Kolomana Rybanského se začalo mluvit hlavně v souvislosti s uvedením filmu v prestižní nesoutěžní sekci festivalu Berlinale. Vlastně jsem si nejdřív myslela, že tahle komedie bude souviset s nováckým seriálem Co ste hasiči, ale opak je naštěstí pravdou. Film se vcelku úspěšně snaží reagovat na sílu dezinformací a mezi nejzábavnější scény patří třeba snaha hlavních postav bránit se proti letadlovým plynům pomocí octa. Pointa snímku už ale žánrově patří spíše do dramatu a upřímně by se mi asi více líbilo dívat se na čistokrevnou komedii. Televizní obrazovka bude Hasičům slušet víc. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzdáleně mi to připomnělo loňský snímek Tichý společník, který mi přišel podobně nevtipný a u něhož jsem prožíval obdobné pocity trapnosti z toho, jaké bizarní výjevy mi je nuceno sledovat (a obecně mám asi alergii na tenhle typ filmů, v němž se dobře situovaní Pražácí navlečou do hnusných hadrů a vydávají se za vidláky, jezdící v rezavém favoritu a popíjející lahváče - nejenže to na mě působí extrémně nevěrohodně, ale obraz české vesnice v současné tuzemské kinematografii je podle mě kapitola sama pro sebe, ke které by bylo možné říci mnoho kritických slov). Myslím, že jsem velmi dobře pochopil Rybanského záměr, co chtěl v tom filmu ukázat, ale je mi protivné, jakými filmařskými prostředky to vyjádřil, obsazení mi bylo dost nesympatické, a osobně jsem se u toho extrémně nudil, byť mě to přece jen nesralo tolik, jako zmíněný Göblův bizar, který jsem kdysi ani nedokázal dokoukat do konce. Na kauzu s prvním českým teroristou si pamatuji dobře a jako námět pro film mi to přijde dobré, ale v tomto případě si prostě myslím, že ta divácká nezáživnost přebíjí vše dobré, co ten film říká mezi řádky - k cílové skupině lidí, kteří věří fake news, se to ale podle mě stejně nedostane, a osobně ani nečekám nějaký větší komerční úspěch - spíš bych si tipnul, že v kinech to bude propadák s minimální návštěvností. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Unylá až nudná sekndhendová rurální hra na rádoby Formana se zjevným sluníčkářským poselstvím v podobě jakože děsně břitké satiry. A sice, že každý, kdo není vypatlaný a zaprděný vidlácký dezolát, musí přeci s otevřenou náručí po bolševicku vítat všechny ty zislamizované migranty a celým srdcem milovat cigoše padni komu padni, protože když je maximálně jedno procento jednorožců z nich relativně civilizované, nemůžeme je přeci jednopytlovat! Tak s tímhle jdi do prdele nebo na sjezd Pirátů, Kolománe. Moc ti přeji, aby ti někdo stádo jedněch nebo druhých miláčků nakvartýroval do baráku a tys mohl své patoideologické postoje pouťového filosofa z árijské čtvrti prozkoumat v praxi. Herci ovšem výborní a exekuce velmi slušná, tudíž povyšuji fádně utopistický a manipulativní neomarxistický odpad na jeden zářivě rudý puchýř. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Sonda do českých vesnic. Krobot co věta, to perla. Kdo žije/žil na takové té typické menší vesnici se vcítí do spousty scének. Občas si zanadávame na černé, na politiku, zajdeme na zábavu, dáme několik piv v garáži. Je to dost krátké a díky tomu se nestihne ani příliš nudit, ikdyž ve druhé polovině jakoby lehce ztrácelo na elánu. Vy z toho cikána děláte málem Ježíše ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Scénář k filmu vznikal od roku 2017. (SONY_)
  • Natáčení začalo v říjnu roku 2020, hlavní část natáčení probíhala ale až v únoru a březnu roku 2021. Několikadenní mrazy donutily filmaře dokonce natáčení pozastavit. (Azurose)
  • Natáčelo se ve Chvalnově ve Zlínském kraji. Hřbitov se nachází v nedalekém Roštíně. (skudiblik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

15.03.2022

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava začína 16. marca do kinosál uvedie 75 filmov. Tie budú rozdelené v 8 sekciách – V strede Európy-súťaž krátkych filmov; V strede Európy – mimo súťaž,… (více)

Reklama

Reklama