Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

Happens 

všechny recenze uživatele

Celé to sledujete kvůli očekávání toho konce, jak to teda vlastně je, proč to tak je, chcete odstranit tu divnost, abyste si tu plavbu divnolodí s divnolidmi na divnooceánu nějak tak zpětně užili. Ono to funguje. Po určitou dobu. Pak už to spíš nudí a konec rozčílí. Pochopitelně předpokládám další série (jak v Dark), no ale i tak. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Baran bo Odar sa pomaly a isto začína stávať mojou filmárskou motiváciou. Už "Dark" bol seriálovým skvostom na pokračovanie, pričom 1899 je taktiež počinom, ktorý mi vďaka spôsobu podania príbehu dodal to, čo iným námetom tohto druhu jednoducho chýba. Všetkým to ale rozhodne voňať nebude. Je to žalostne pomalé, vyskladané čisto na atmosfére s dokonalou výpravou či hudbou, pričom viac akcie sa divák dočká aj počas cyklistických pretekov invalidov po 80tke okolo Kežmarku. Veľmi mi to pre dôvody, kde sa samotný príbeh odohráva, pripomínalo hororovú hru: "Layers of Fear 2". Ja osobne som spokojný, no a komu sa pozdával "Dark", tomu sa zrejme bude aj tento pokus, nakoľko ide o myšlienkovo veľmi príbuzné námety. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novinka od Netflixu od tvůrců Dark. První díl toho zatím moc neprozradil. Dostáváme se na Německou zaoceánskou loď, který zachytí nouzový signál jiné lodi stejné společnosti, která se už čtyři měsíce pohřešuje. Rozhodnou se tedy signál prozkoumat. Na lodi ale najdou pouze malého chlapce. Časem začne záhad přibývat a lidé začnou umírat. Vše se zdá být čím dál zamotanější a otázek přibývá. Vše je ale součástí jednoho velkého celku, a nakonec se vše vysvětlí. Konec mě teda celkem dostal, takový zvrat jsem nečekal... Jen se člověk k tomu musí prokousat. "Vzbuď se!" ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První polovina je vlastně taková nijaká nuda, kde se nic moc neděje, řeší se blbosti a lidi se schválně neptaj na správný otázky, aby to mohlo zůstat tajemný (nebo si nerozumí nebo radši nemluví vůbec). Ale pak to najednou dostane grády, začne se ukazovat, že zakopaný psi jsou úplně někde jinde, než každej čekal. A pak znova a pak znova, tak jak se dalo od tvůrců Dark čekat. A stejně jako u Dark celej ten zdánlivě překombinovanej konstrukt vlastně nakonec začne dávat smysl. A jak jsem si po prvních pár dílech říkal, že druhou řadu snad asi vynechám, po posledních pár dílech chci, aby tady byla co nejdřív. A pokud se scénář podaří vyladit tak, aby byl na podruhý konečně bez hluchých míst, rád zvednu na ultimátní hodnocení. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Slibovali bermudský trojúhelník a totální mindfuck, místo toho jsme dostali diametrálně odlišný zážitek, který ale rozhodně nejenže není nikterak dobrý, ale dokonce má problém se udržet byť jen v průměru. Stopáž roztahaná do 7 hodin by si zasloužila sestříhat do čtyř-pěti dílů, postavy jsou totálně nezajímavé vedlejší NPCs, hlavní příběhová linie je natahovaná jak guma od slipů a víceméně celé je to jen vata, která se má prokousat k závěrečné pointě. A světe div se, druhý Dark se nekoná. Respektive rozhodně ne v údernosti nápadu, za to ve vlastním zamotání se do celého světa a neschopností se vymotat (zdravím Dark druhou a celou třetí sérii) se zde tvůrci zas a znova blíží a rozhodně od ní nejsou tak daleko. Celé je to totiž strašně neosobní, nekonzistentní, dlouhé, nezáživné a finální minuty už člověk jen s nezájmem a nasílu tlačí. Čekal jsem seriálový hit roku, dostal jsem bídu a bolest, na kterou si za pár týdnů nevzpomenu a zatímco jinde si člověk v "explained videích" dokáže najít pointy, které mu unikly a které by film mohly honosně vyzvednout do lepších výšin podobných symbolických snímků, tak tady se prostě nikde nic neskrývá, žádnou alegorii ani hidden point nedostaneme a celé to vyšumí do prázdna. Kdo vynechá, ušetří si život. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Každá epizoda začíná příběhem jedné z hlavních postav. Jedná se o způsob, který jsme mohli vidět například v seriálu Ztraceni (od r. 2004). (Sancoo)
  • Natáčanie sa oficiálne začalo 3. mája 2021 v Štúdiu Babelsberg v Postupime, jedinom kreatívnom meste pre film v Nemecku zapísanom na zozname UNESCO. Natáčanie prebiehalo aj v Londýne v Spojenom kráľovstve a Berlíne v Nemecku. Natáčanie sa skončilo v novembri 2021, čo oznámil Baran bo Odar príspevkom na Instagrame. (Arsenal83)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wizard" od kapely Black Sabbath. (BROKEN_)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama