Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

A zase krasna Jaroslava Obermaierova...., pro me se pak strasne tezko cokoliv dalsiho hodnoti, tomu verte. :-) Jinak jde o detsky film, trosku sci-fi, ktery milovniky sedmdesatkove nalady neurazi v zadnem pripade. (jak pritahne Svehlik domu tatrou tu svoji s100, nacez mu ji manzelka nastartuje...to bych nechtel zazit. :-) ) Me to docela bavilo, slabsi 4. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprosto fascinující je monotónní hlas fotbalového komentátora, hehe. No, kdysi jako kluk jsem odcházel z kina ohromně zklamaný. Ani podruhé mne tento film ničím nenadchl. Ale dnes s odstupem spousty let... Nejde o nic převratného, triky jak od amatérů a navíc je jich poskrovnu, ale příběh jako takový je vymyšlen dobře. A herci jsou taky dobří (dospělí). Ještě oprava k hodnocení z roku 1995, hvězdy neprosvítají, nevím, kam jsem čuměl, dnes jsem to krokoval a nazval bych pohyb letadla pouze nepřirozený s podivnými pozičními světly. 281020118140/8140 ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Kontakt s Jodie Foster bez všeho, co dělalo Kontakt s Jodie Foster skvělým. A nemyslím tím Jodie Foster. Ne, vážně - docela zajímavý námět (uváží-li člověk skutečnost, že vchod do světélkující koule možná znamená pro danou bytost smrt, dostává telefonát kluka z budoucnosti tátovi nový rozměr) ale na 85 minut tam prostě není o čem hrát. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem jestli vůbec psát komentář, ten film je dneska už mimo mísu a působí spíš úsměvně. Závěrečný Bubníkův monolog je neskutečně naivní. Ve své době to byl docela netradiční počin a jako dítě jsem ho viděla nejednou. Dneska mi přišel na mysl neb jsme pustili telku a CS film ho zrovna dával. Sice jsme chytli až závěrečnou půlhodinu, ale i tak na mě prsknul nějakou nostalgii či co. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení se jistě podepsala nostalgie, tenhle televizní film zkrátka patří k mému dětství. Sci-fi bylo na obrazovce jako šafránu a tenhle snímek byl navíc určen dětskému publiku. Jako kluk, který fandil sci-fi, jsem byl vděčný i za tenhle kousek, byť nebyl výpravný, triků bylo minimum a celkové zpracování odpovídalo českému prostředí a své době. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Rozestavěný most je most na dálnici D1 přes řeku Sázavu v obci Hvězdonice. (VMa)
  • V scéne z roku 2000 sa v detailných záberoch objavujú ilustrácie Teodora Rotrekla z publikácie "Šesť dní na Lune 1". (Raccoon.city)
  • Luděk Munzar namluvil Aloise Švehlíka, který hraje již dospělého Michala ve 20.století. (pávek)

Reklama

Reklama