Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak souvisí vražda policisty s krádežemi vzácných uměleckých předmětů? Ve filmu Květiny pro Mattyho musí Kojak rozřešit dva zdánlivě nesouvisející případy. Jednak krádeže vzácných uměleckých předmětů ze soukromých sbírek newyorských boháčů a pak vraždu policisty Mattinglyho. Druhý případ se ho navíc soukromě dotýká, neboť „Matty" Mattingly byl jeho blízkým přítelem a Kojak odmítá uvěřit tomu, že se stal obětí vyřizování účtů, protože se zapletl s podsvětím. Jeho pátrání mu tentokrát ztěžují jak nedůvěřiví nadřízení, tak i obávané oddělení vnitřních záležitostí, které se specializuje na případy korupce uvnitř policejních složek. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších dílů z Kojaků z 90.let,krimi zápletka povedená a docela napínavá řešení dvou případů a navíc jsou v tom zkorumpovaní policajti,objeví se i dost známějších hereckých tváří,spokojenost. ()

Reklama

Meow86 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 90, Theo Kojakovi táhne na 70, od poslední klapky seriálového Kojaka uplynulo 17 let a to vše je samo sebou znát. Pověstná jiskra v oku je ta tam a ELÁN do života by Tellymu nevrátil ani toho času z kómatu probuzený Jožo Ráž. Méně je někdy více. Totéž platí v porovnání poručík vs. inspektor. Moderní ráz Kojakovi spíše ublížil. Chybí mi stará parta nahrazená jedním černouškem BUBU, chybí mi ponurý špinavý Manhattan a chybí mi rušné oddělení vražd z 13.okrsku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný krimi snímek, ve kterém Kojak tradičně glosuje a pátrá ve svém stylu, navíc s osobní zaangažováním kvůli vraždě přítele policisty. Správná kriminální zábava s oblíbeným hrdinou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Snaha oživit Kojaka a vrátit ho po 17. letech do policejní služby v tomto případě docela vyšla. Celý snímek je sice dosti konverzační, ale stylově odpovídá seriálu. Zápletka je rovněž vyhovující, ani herecky nelze nic vytknout. Pravdou je, že v dnešní době působí starý způsob vyšetřování trošku rozvláčně. Vytrácí se z něj napětí, protože doba se posunula a diváci očekávají od detektivky větší dynamiku a akčnost. Myslím, že částečnou vinu na tom nese celovečerní délka filmu, protože při kratší seriálové stopáži mají příběhy přece jen větší spád. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama