foto

Sean 'P. Diddy' Combs

  • nar. 4.11.1969 (49 let)
    Harlem, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sean John Combs, všeobecně známý spíše pod jmény Puff Daddy, P. Diddy a současným alteregem Diddy. Je otcem šesti dětí, rapperem, hercem, hudebním producentem, textařem, majitelem a zakladatelem známé oděvní značky Sean John, kterou založil v roce 1998, a se kterou získal v roce 2004 cenu CFDA. Dále je majitelem a zakladatelem známého labelu Bad Boy Records. Je trojnásobným držitelem hudební ceny Grammy a v hudební branži je znám používáním samplů ze starších známých hitů.

Narodil se 4. listopadu 1969 v newyorském Harlemu, jeho matka se jmenuje Janice Combs. Otec Melvin Combs byl ve věku 33 let zavražděn na Manhattanu, když byl Sean ještě malé dítě. Otec měl prý pracovat pro mafii, pod vedením známého drogového dealera Franka Lucase. Sean byl přijat roku 1988 na Howard University, kde byl pořadatelem a promotérem školních párty, kterými na škole svou kvalitou proslul. V době při studiu na univerzitě začal pracovat pro známý americký label Uptown Records, začal se věnovat spíše práci v nahrávací společnosti, než studiu, což mělo za následek vyhození ze studia a povýšení na manažera v Uptown Records. Zde ve svých začátcích například objevil známou americkou RnB zpěvačku Mary J. Blige.

V roce 1993 Sean přestává pracovat pro společnost Uptown Records a zakládá vlastní label Bad Boy Records. Ihned po založení upíše, do té doby neznámé, rappery The Notorious B.I.G a Craig Mack. V roce 1994 pod hlavičkou labelu Bad Boy, vychází první zásadní album Ready to Die, které má na starosti rapper Notorious B.I.G. Deska zaznamenala velký ůspěch a proslavila Bad boy Records. Album Ready to Die bylo v roce 2003 časopisem Rolling Stones zařazeno mezi 500 nejlepších alb historie. Label Bad Boy byl vždy považován za ikonu východního pobřeží a byl protiváhou labelu ze západního pobřeží Death Row Records, kde byl upsán například i známý rapper Tupac Amaru Shakur. Rivalita a spory mezi těmito nahrávacími společnostmi vyústily až k zavraždění již zmiňovaného Tupaca a po čase i Notoriuse B.I.G, což znamenalo velkou ránu v životě Seana Combse.

V roce 1997 nahrává své debutové album No Way Out, za které získal cenu Grammy. O dva roky později 24.srpna 1999 vydáva své druhé studiové album s názvem Forever, které se v Americe stalo platinové. Později 19. Července 2001 vydává třetí album s názvem The saga Continues. V roce 2002 na hudební stanici MTV začíná svoji vlastní reality show nazvanou Making the Band. Zatím poslední album vydané 17.října 2006 nese název Press Play, kde se Sean spíše než k rapování schyluje ke zpěvu. V současné době připravuje album Last Train to Paris s jeho novou skupinou Dirty Money, a deska by měla vyjít v druhé polovině roku 2010.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Def Comedy Jam 25 (TV film)
2015 Harry's Bar
2014 A zase ti Mupeti!
Velký draft
2010 Dostaň ho tam
I'm Still Here
2009 The Shooter Series: Vol. 1 (video kompilace)
2008 Zatmění slunce (TV film)
2005 Carlitova cesta: Zrození gangstera
P. Diddy Presents The Bad Boys of Comedy
Rhythm City Volume One: Caught Up
2004 Love in Vain (TV film)
Shady National Convention, The (TV film)
2003 Death of a Dynasty
2002 Street Dreams (TV film)
2001 Ples příšer
Ranaři
1998 Puff Daddy TV

TV seriály

2016 Notorious (TV seriál)
The Perp Walk (E02)
2015 Black-ish (TV seriál)
Pops' Pops' Pops (S01E24)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Pomsta (S01E21)
2010 Vincentův svět (TV seriál)
Tequila a koks (S07E07)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
V nebezpečných vodách (S07E16)
Zdánlivá vina (S07E15)
2002 Making the Band 2 (TV seriál)

Dokumentární

2017 Can't Stop, Won't Stop: The Bad Boy Story
Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives
House of Z
The Defiant Ones (TV seriál)
2016 The Art of Organized Noize
2015 Murder Rap: Inside the Biggie and Tupac Murders - a.z.
2013 Black Rose That Grew Through Concrete, A
Mademoiselle C
2009 Bring Your 'A' Game
2008 The Black List: Volume One
2007 Concert for Diana (koncert)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Life After Death: The Movie
Notorious BIG: Bigger Than Life
2006 Black and White: A Portrait of Sean Combs (TV film)
Lockdown, USA
Russell Simmons' Hip-Hop Laws of Success
2005 Live 8 (koncert)
2003 A Director's Journey: The Making of 'Red Dragon'
Beef
Money Programme: The Fur Is Flying (TV film) - a.z.
The Work of Director Spike Jonze (video kompilace)
Tupac: Vzkříšení
2002 The Cosby Show: A Look Back (TV film)
2001 Welcome to Death Row
1998 Motown 40: The Music Is Forever (TV film)
Savion Glover's Nu York (koncert)
Where It's At: The Rolling Stone State of the Union (TV film)
1997 Behind the Music (TV seriál)
Rhyme & Reason
1995 Show, The

TV pořady

2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Lopez Tonight (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
2008 I Want to Work for Diddy (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
Making the Band 4 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 Bizarní jídla (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 Hip-Hop Honors (TV pořad)
Super Bowl's Greatest Commercials (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Grammy Awards 2002 (TV pořad)
TV Guide 50 Best Shows of All Time: A 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
2001 MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2001 (TV pořad)
1999 Arista Records' 25th Anniversary Celebration (TV pořad)
MTV Video Music Awards 1999 (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1987 Weekend Today (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Jeezy feat. Puff Daddy - Bottles Up (hudební videoklip)
2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2014 Puff Daddy feat. Rick Ross, French Montana - Big Homie (hudební videoklip)
2013 French Montana feat. Diddy, Red Cafe, MGK, King Los - Ocho Cinco (hudební videoklip)
2012 Timati & P. Diddy, DJ Antoine, Dirty Money - I'm On You (DJ Antoine vs Mad Mark RMX) (hudební videoklip)
Will. I. Am feat. Britney Spears - Scream & Shout (hudební videoklip)
2011 Chris Brown & Benny Benassi - Beautiful People (hudební videoklip)
2010 Diddy - Dirty Money ft. Skylar Grey - Coming Home (hudební videoklip)
Timati feat. P.Diddy - I'm on You (hudební videoklip)
2009 P. Diddy feat. Christina Aguilera - Tell Me (hudební videoklip)
2004 Mario Winans & Enya & Puff Daddy - I Don't Wanna Know (hudební videoklip)
Nas: Video Anthology Vol. 1 (hudební videoklip)
2003 Now That's What I Call Music!: The Best Videos of 2003! (hudební videoklip)
Pharrell Williams feat. P. Diddy, Lenny Kravitz & Loon - Show Me Your Soul (hudební videoklip)
2002 Busta Rhymes - Break Ya Neck (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. P. Diddy & Pharrell - Pass the Courvoisier, Part II (hudební videoklip)
Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
2001 All Star - What's Going On (hudební videoklip)
Missy 'Misdemeanor' Elliott: Hits of Miss E... The Videos, Volume 1 (hudební videoklip)
P. Diddy feat. Black Rob & Mark Curry - Bad Boy for Life (hudební videoklip)
1997 The Notorious B.I.G.: Hypnotize (hudební videoklip)
1995 Total feat. The Notorious B.I.G.: Can't You See (hudební videoklip)
1994 The Notorious B.I.G.: Big Poppa (hudební videoklip)
The Notorious B.I.G.: Juicy (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1997 The Notorious B.I.G.: Hypnotize (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace