Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

ric 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic, co byste jinde už neviděli - komediální kousky na téma chudí černoši co by rádi byli "někdo", obvinění neprávem, pokusy o útěk, scéna s propuštěným vězněm, který si raději zvolil smrt, něž svobodu, promyšlený útěk. V podání M. Lawrence a E. Murphyho vám to ale nějak nepřijde (kupodivu) - prostě koukáte a bavíte se. To na tomhle snímku cením asi nejvíc. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wyclef Jean: 1. 25 To Life - Xzibit/Juvenile/Nature/Ja Rule/Reptile [4:03] ,2. It's Like Everyday - DJ Quik [4:26] ,3. Stimulate Me - Destiny's Child [4:13] ,4. Fortunate - Maxwell [4:59] ,5. Lovin' You - Sparkle [3:57] ,6. Every Which Way - Talent [4:05] ,7. It's Gonna Rain - Kelly Price [4:02] ,8. Discovery - Brian McKnight [4:19] ,9. Follow The Wind - Trisha Yearwood [4:28] ,10. Why Should I Believe You? - Mya [4:09] ,11. What Would You Do? - City High [3:32] ,12. What Goes Around - Khadeja [4:27] ,13. Speechless - The Isley Brothers [4:52] ,14. Life - K-Ci & Jo Jo [3:43] ,15. New Day - Wyclef Jean [3:59], ()

Reklama

mistr97 

všechny recenze uživatele

Doživotí se mezi mé oblíbené filmy nezařadí. Představitelé hlavní dvojice mi sice jsou sympatičtí a jednoduchý děj by mi v komedii také naprosto stačil, ale s humorem to bylo horší. Murphy a Lawrence neukázali vše ze svého komediálního umu, a proto jsem se příliš nebavil. Je to takové velmi odlehčené drama, což je zvláštní kombinace. 50 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož film natočil Ted Demme, o kterém jsem tehdá také psal, nemohu jinak než hodnotit pozitivně. Doživotí je totiž ve skutečnosti supr komedie, kde hlavní roli hrají Eddie Murphy a Martin Lawrence. Také je to jedna z nejlepších komedií právě s nimi. Možná by na první pohled mohlo vypadat, že film je stoprocentně pro černošskou menšinu, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí si uvědomit, že režisér je běloch. Každopádně ke komedii samotné. Já se u ní bavil, dokonce jsem jí viděl víckrát jak jednou a natočené je to také s vervou. Bůhví kde by Ted Demme byl, kdyby neskončil, tak jak skončil. Rozhodně měl nakročeno na jednoho z nejlepších režisérů doby, leč to nestihl. Alespoň tu na něj jsou vzpomínky, jako je právě tento film, které se jen tak neztratí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až na pár výnimiek výlučne černošská vec, ktorá s menom E. Murphy láka, ale s M. Lawrencom som mal odjakživa problém. Príbeh tie nesympatie prebil a tak som i toho Lawrenca nakoniec akceptoval. Takmer 2/3 filmu sa odohrávajú vo väzení a jeho blízkom okolí "palebnej línie" , kde sa nájde miesto i pre humor. Asi najviac som sa zasmial pri scéne hľadania otca medzi nastúpenými černochmi v rade. Keďže príbeh nám dvojicu hlavných hrdinov približuje od 30. rokov až po súčastnosť, logicky museli prísť na radu masky, ktoré z nich urobili starcov. Nepôsobili tak rušivo ako som si myslel a pre akýkoľvek film je dobre, ak sa nezaoberáme detailami, ale vnímame príbeh. Tu to celkom vyšlo. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)

Reklama

Reklama