foto

Alimi Ballard

  • nar. 17.10.1977 (41 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec s africkými kořeny Alimi Ballard se narodil 17. října 1977 v newyorském Bronxu v USA. Svou první hereckou příležitost dostal už ve svých šestnácti letech v nepříliš úspěšném seriálu LOVING. O dva roky později, v roce 1995 si zahrál v seriálech NEW YORK UNDERCOVER a THE CITY. Další větší role přišla za další dva roky, když si zahrál v dalším seriálu ARSENIO, ale hlavně dostal roli Quizmastera Alberta v poměrně populárním seriálu SABRINA, MLADÁ ČARODĚJNICE. V roce 1998 pak konečně přišla i první filmová role, a to Bobby Rhue ve snímku DRTIVÝ DOPAD. Na konci roku 1999 se objevil také v seriálu MALCOLM & EDDIE.

Rok 2000 byl pro něho zase o něco úspěšnější. Zahrál si malou roli ve filmu TEN NEJLEPŠÍ s Robertem De Nirem a Charlize Theron v hlavní roli a také si zahrál v seriálech DETEKTIV NASH BRIDGES a POLICIE NEW YORK. Také si zahrál malou roli v televizním snímku LITTLE RICHARD a pravidelně začal hrát v dalším televizním seriálu ČERNÝ ANDĚL. Rok 2001 mu opět přinesl jen jeden film AUTOMATIC, ale rok poté už si zase zahrál ve dvou seriálech – PHILLY a STRÁŽKYNĚ ZÁKONA – a také v dramatu THREE DAYS OF RAIN, kde hrál hlavní roli Peter Falk.

V roce 2003 se objevil v roli hudebního producenta v jednom dílu KRIMINÁLKA LAS VEGAS, v krátkém snímku STUDIO CITY, v televizním seriálu SHE SPIES a ve filmu VZKVÉTAJÍCÍ MĚSTO. V roce 2004 ještě natočil film BLACK CLOUD, ale to už přišlo v roce 2005 asi jeho nejdůležitější rozhodnutí, když přijal nabídku na roli agenta Davida Sinclaira v seriálu VRAŽEDNÁ ČÍSLA. Hrál skoro ve všech dílech seriálu a také se stalo jednou z jeho hlavních hvězd.

V roce 2009 pak namluvil roli Falcona v animovaném seriálu THE SUPER HERO SQUAD SHOW a v roce 2011 přijde do kin snímek RYCHLÁ A ZBĚSILÁ PĚTKA, kde si zahrál roli Fusca.

Alimi už několik let žije s herečkou Dior Raye, s níž má i dvě děti. Je to také vášnivý sběratel komiksů a kromě filmů a seriálů si v roce 2003 zahrál i v hudebním videoklipu k písni Hip Hop Hooray od skupiny Naughty by Nature.

Jirka "Greg" Přichystal

Herecká filmografie

Filmy

2015 Call Me King
Touched the Film
2014 Lost Angels
Santa Con
2013 The Insomniac
2011 Rychle a zběsile 5
2004 Black Cloud
2003 Studio City
2002 Three Days of Rain
2000 Little Richard (TV film)
Ten nejlepší
1998 Drtivý dopad

TV seriály

2019 S.W.A.T. (TV seriál)
Fallen (S02E15)
2018 The Good Doctor (TV seriál)
Middle Ground (S02E02)
Máma (TV seriál)
Pork Loin and a Beat-Up Monte Carlo (S06E09)
Jak prosté (TV seriál)
Jakmile vyloučíš Boha (S06E02)
2017 Lucifer (TV seriál)
God Johnson (S02E16)
2016 The Catch (TV seriál)
The Wedding (S01E10)
The Happy Couple (S01E09)
The Package (S01E08)
další epizody (10)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Mirror Image (S12E07)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Castlova detektivní kancelář (S07E11)
2014 Tým Škorpion (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2013 Zdravím, dámy! (TV seriál)
The Dinner (E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Největší tajemství (S08E24)
2012 Black & White (TV seriál)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Co tě nezabije (S03E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Dokud nás smrt nerozdělí (S09E24) - a.z.
V prachu (S09E23) - a.z.
Oheň (S09E21) - a.z.
další epizody (4)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - herec, a.z.
Povaha lovce (S09E01) - a.z.
Pyramid (S08E24)
Labutí píseň (S08E23)
další epizody (4)
2010 Vražedná čísla (TV seriál)
Příčina a následek (S06E16)
Dospívání (S06E15)
A vítězem se stává... (S06E14)
další epizody (6)
2009 Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Veteráni (S06E10)
Podvod (S06E09)
Ultimátum (S06E08)
další epizody (23)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Kamarádi naoko (S05E10)
Konspirační teorie (S05E09)
Třicet šest hodin (S05E08)
další epizody (17)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Čínská krabička (S04E10)
Komiks (S04E09)
Zákaz (S04E08)
další epizody (20)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Vražedný chat (S03E11)
Projekt Brutus (S03E10)
Ochrana přírody (S03E09)
další epizody (22)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Spor o kosti (S02E10)
Jed (S02E09)
První pohled klame (S02E08)
další epizody (23)
2003 Vzkvétající město (TV seriál)
The Hole-in-the-Wall Gang (S02E05)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pandořina skříňka (S03E15)
2002 She Spies (TV seriál)
2001 Philly (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
1998 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Mom vs. Magic (S02E26)
Rumor Mill (S02E25)
Sabrina's Choice (S02E24)
další epizody (9)
1997 Arsenio (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Oh What a Tangled Spell She Weaves (S02E11)
To Tell a Mortal (S02E10)
Inna-Gadda-Sabrina (S02E08)
další epizody (7)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Malcolm & Eddie (TV seriál)
1995 City, The (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)

TV pořady

1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace