Reklama

Reklama

Quarry

(seriál)
  • USA Quarry
Trailer
USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 60–82 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Nový seriál z produkce Cinemaxu vypráví příběh mariňáka Maca Conwaye, který se roku 1972 vrací z války ve Vietnamu a zjišťuje, že se mu doma v Memphisu všichni jeho blízcí vyhýbají a společnost ho neprávem démonizuje. Zatímco se Conway snaží vypořádat se svými zážitky z války, je vtažen do sítě vražd a korupce, která se táhne podél celé řeky Mississippi. (Cinemax)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že některé seriály stojí za to shlédnout až do konce. A to i přesto, že si myslíte, že z ryze americké látky tvůrci už nic moc navíc nevykřešou. Tento příběh je totiž o válečných veteránech v 70. letech, kteří se po válce ve Vietnamu vrátí do domoviny s určitými bubáky ve skříni a celou tu dobu tak nějak přemýšlíte, co se v tom Vietnamu asi dělo. V příběhu se totiž objevují různé návaznosti, které úplně nedávají smysl, ale zároveň jsou poměrně dost drsný. Ke konci už jsem opravdu počítal se třemi hvězdami, jenže následoval poslední díl, kterej to všechno dovysvětlil a totálně mě sejmul. Dokonalá akční sekvence útoku na vietnamskou vesnici v mé mysli zanechala šrapnel smutku z lidské rasy, protože tak drsnou válečnou scénu jsem viděl snad naposled u starých amerických protiválečných válečňáků jako jsou Četa, Olověná vesta nebo Apokalypsa. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1st SEASON BINGE-WATCH: Šedesátky nikdy nebyly drsnější. Když na to budu nahlížet jako na osmihodinový, působivým dramatickým obloukem ozvláštněný film, tak vlastně nemám co vytknout. Pár nadbytečných minut několika dějových linií ať vezme čert, tahle thrillerová odysea Maca coby válečného antihrdiny a nedobrovolného gangstera v jednom totiž překvapuje v každé zdrcující epizodě. Uvěřitelné postavy v osudovém kriminálním drámu s kulervoucí pointou? Půl dne jsem tím žil a nedýchal. P.S. Hillcoat má nakonec se seriálem jen pramálo společného. Všechny epizody první řady natočil Greg Yaitanes, proto celek působí tak neopakovatelně kompaktním dojmem. ()

Reklama

Tristan Rafael 

všechny recenze uživatele

Quarry je přesně ten typ anti/hrdiny, kterej je šitej přímo na míru mýho srdceoka. Mlčenlivej, zadumanej, stále trpící, takřka na pokraji celkovýho kolapsu, permanentně zmítanej post-traumatem a totální dezorientací, těsně před ničivým výbuchem a sebezničením, což z něj činí neuvěřitelně odolného misantropa (Quarry, right?), ačkoliv pomalu odkrývaná Macova introspekce mluví o opaku.. A to mě pohltilo.. Společně s nádhernou výpravou, s nesmírně parádním soundtrackem a podmanivým jižansko syrově-pulpovým Memphisem.. Quarry je mučedník a ač je tenhle špinavej chlapák šmahem k odsouzení na první dobrou, on je jeden z těch nejcharakternějších, a ta oscilace, jenž se pne celou sérií, je bravurní, do posledních chvil čekáme na Macovo rozhřešení či zatracení... Poslední scénou se pro mě série stala nesmírnou kultovkou, protože ta scéna je jako zastavení v čase.. nostalgickej pohled do minulosti... a ještě víc melancholickej do budoucnosti... Ale mezitím, Mississippi plyne dál a to je Elevatio Animae.. Mac Conway a Rust Cohle, dvě nejlepší seriálový postavy posledních let, není divu, že jsou si tak mnoho podobní.. Díky za Srdcovku - Cinemax* ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Hillcoat, vietnamskej veterán a kombinace Toma Hardyho a Matthewa McConaugho, v podání Logana Marshalla - Greena. Hmmmm, chvilku jsem odolával, ale tohle je zaručená jízda. Pilot je sice od začátku docela pomalej, ale dost tajemnej. A tak nějak slibuje docela slušnou dávku Banshee efektu. Závěr první série je snad nejlepší finále, které jsem viděl, pokud bude seriál pokračovat, težko se překoná. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako Preacher. Byl by to excelentní seriál, kdyby měl buď hutnější scénář, nebo polovinu dílů. Pilot je téměř dokonalý. Od syrové atmosféry, po slibně načrtnuté charaktery. Bohužel postupem času tempo polevilo a místo rozvíjení povah, se postavy zamilovaly do zbytečného žvanění o ničem. Původní záměr byl asi jít více do hloubky, jenže kdyby se příběh soustředil na zápletku a nenechal diváka vydechnout, odvedl by lepší práci. Ochromující výbuchy násilí, přicházející občas neočekávaně, občas po trýznivě dlouhé mrazivé sekvenci, dojem nespravily. Quarry nedosahuje kvalit Temného případu nebo Farga, v nichž nebyla ani minuta navíc. Neférové srovnání je to jen na první pohled. V technických kategoriích na oba seriály neztrácí vůbec nic a herecky na tom není o tolik hůř. Logan Marshall-Green se svým mnohem hvězdnějším kolegům v klidu vyrovnal a nebyl sám. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama