Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 5
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 668)

POMO 

všechny recenze uživatele

Cool banda bad-ass indivíduí, ktoré zaujmú štýlom a grimasami, ale "príbeh" im nedá možnosť sa rozvinúť, či doň niečo vniesť. Obzvlášť pri snahe skvelého Jareda Leta, ktorého Joker je iba ikonickým vedľajšákom, to zamrzí. Vtipných hlášok, ktoré mali byť hlavným korením filmu, je tu tiež poskromno. Šťavnatá Margotka a soundtrackové šlágre zostávajú highlightom Suicide Squad. Pri prvom zhliadnuti doslova nadchnú. Pri tom druhom, kedy divák nazrie hlbšie pod vyobliekanú pokličku filmu, sa ale ukážu byť tým jediným, čo ho drží nad vodou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Plusy jsou, že tam kromě Džareda nehraje skoro žádný další buzík (Aflek byl jen do počtu), ani jeden maskulín tam nenosí elasťáky (Aflek byl jen do počtu 2) a ihned po projekci jsem měl neodolatelnou chuť letět do Tesca a zahryznout se tam do Margotky, protože ta byla skutečně xežrání. Ovšem jinak jsem kurva nasraný, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct značně konsternován. Rok jsem se na to těšil jako Mižigarová na sociálku, drsňák Ájer sliboval konečně nepřiteplený homix, nepřístupný, hustokrutý, černotumorný a tak, no nakonec z toho vylezla obvyklá sterilní a impotentní taškařice, při které sice nemusíte až tak vyděšeně tisknout prdel do sedačky jako u Assvendžrů, nicméně od patnácti byla asi jen proto, aby se nějaký ten čtvrťák náhodou nechytnul špatného příkladu a nenechal si pokérovat xicht ve snaze zapálit si o velké přestávce na hajzlech cigáro bez sirek. A nevytrhnul to ani Wilča Kovář se svou džihádistickou bradkou. Fantasmagorická šestka tu jen tupě a bez invence dvě hodiny honí nějakou dost ubohou a trapnou interdimenzionální ježibabu, kterou, jak jsem se dočetl, prý hrála jakási neodolatelná, SEKSY, přenádherná a veleúspěšná modelka. Doteď mám z té příšerné tlamy noční můry, a to mluvím o jejím přirozeném vzhledu, když měla držku napatlanou uhlím a skrytou pod mastnými dredy, fuckt jí to docela slušelo. Skoro celý film jsem pak přemítal, čemu tak nádherný hnisavý absces, neodolatelný pro masařky, může asi tak tím modelařením podporovat prodej. Aktivátorům septiků? Mastem na hemoroidy? Střevním vývodům? Blicím pytlíkům v letadlech? Obalům na biologický odpad? Či snad antivirotikům na herpes? Ovšem na titulní straně fekálního lajfstajlového magazínu Pšougue by jí to dozajista slušelo náramně. No nic, dost snění a zpátky na zem. Ač zklamán, za tu Margotku to brutálně přebuším, protože jsem si doma po představení při výrobě statické elektřiny skvěle rozhýbal artritidu v zápěstí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Funguj to lépe než BvS především proto, že zdejší postavy většinu času baví, soundtrack je vynikající (takovým tím "Strážci Galaxie stylem") a má to opravdu strhující tempo, kdy se na nic a nikoho nečeká. Bohužel, spíš než plnohodnotný film je to pilot k seriálu, záporácký základ je totálně nevyužitý (jsou to vlastně normální klaďasové, i když trochu brblající) a filmařsky to lacině pracuje s motivy, aby se ušetřil čas (úvodní půlhodinka se skládá jen z medailonků postav). Ale nenudil jsem se. Uteče to rychle a nejde tomu upřít fajn atmosféra. Škoda jen, že šance na originální týmovku zůstala hrubě nevyužita. Je to naprosto tucový komiksový akčňák s extrémně debilním finále, kdy se dozvíme, že i když má čaroděj/polobůh jakkoli velké schopnosti, bohatě na jejich vyřízení stačí dobře umístěná nálož. Jedinou přidanou hodnotou je fantastická Harley Quinn (Joker je dle mého herecky také ok, ale je ve filmu zbytečně - kdyby se ta postava vystřihla, na výsledku by to nic nezměnilo). Extended Cut Warneři bohužel definitivně dokazují, že neví, co činí a netuší, kam chtějí jít. Prodloužená verze je naprosto zbytečná, snad jen scéna, kdy Harley začne otravovat ostatní, přinesla něco navíc (konečně byla aspoň na chvíli jedna z postav za nepříjemného psychopata). Další projekce filmu navíc nepomáhá, protože víc vyvstane, jak je dramaturgicky extrémně nezvládnutý. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nemohu tvrdit, že by čarodějnice jako z béčkového osmdesátkového fantasy byla tím, co mi v současných komiksových filmech scházelo. Ve skutečnosti jde o zcela zaměnitelného DC zlosyna, který chce zničit svět zkrátka proto, že může. Inovativní už dnes není ani (nechtěné) stvoření zlé Enchantress těmi, kteří by svět měli chránit (čímž je hned zkraje prozrazena pointa filmu – spolupráce s padouchy se vám může vymstít). Zaměnitelná je většina prvků, které Ayer bez ladu a skladu, byť s jistým citem pro rytmus, míchá dohromady. První hodina působí jako zhuštěná rekapitulace desetidílného seriálu – samá expozice, žádný vývoj. Druhá je časoprostorově trochu sevřenější superpadoušskou variací na válečné filmy à la Tucet špinavců a westerny typu Divoké bandy (včetně fatalistického dialogu před finálním střetnutím, ovšem bez podstatnějšího vývoje vztahů mezi postavami nebo schopnosti navzájem spolupracovat). Přestože prolog naznačuje, že protagonisty vyprávění budou Deadshot a Harley, jejich soukromá dramata (vztah k dceři/Jokerovi) vyprávění nepopohánějí, ale pouze zpomalují, neboť mají minimální dopad na směřování děje. Joker, který vypadá jako gotik, jenž vysadil antidepresiva, a vzbuzuje více soucitu než znepokojení, se vždycky jen objeví, napáchá trochu škody a zmizí. Podobně jako navracející se bossové v některých počítačových hrách, jimiž se Ayer zřejmě inspiroval, když za běhu (jak to alespoň působí) vymýšlel a látal zápletku. Kdyby Jokera nebylo, nic se nezmění. Stejně zbytečný a nedomrlý je celý film, který si sice hláškujícími postavami, našlapaným soundtrackem a mírně psychedelickou vizuální stylizací dokáže získat a udržet vaši pozornost, ale ve výsledku jde jen o dvě hodiny rozptylování hlasitými pestrobarevnými atrakcemi bez vážnějšího zaujetí. 55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný komiksový film o tom, že každý máme v sobě jak padoucha, tak dobrého člověka. Překvapila mě účast Jokera (který ale jako Joker moc nevypadal) a Batmana. Nejsilnější byl snímek v okamžicích různých emocionálních okamžiků (Deadshoot a jeho dcera). Jednodušší a dětštější komiksový film (navzdory námětu), ale dal se. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Komentář tentokrát pojmu trošku holičskou terminologií. Úvodu by slušelo výrazně zkrátit, střed bych nechal, krom dojemných keců u baru, ty potřebovali vyholit a závěrečný finále mírně učesat a z filmu by byl hotovej fešáček. Celý oddíl si pro sebe ukradla Margot Robbie. Její Harley se totiž nejvýraznější měrou stará o zábavu i o akci, ne že by chlapci nějak zaostávali, zejména Jared Leto hraje oscarově a zrovna on by mohl Margot minimálně dorovnat, ale jeho postava nemá ve filmu bohužel tolik prostoru, takže Margot vládne a každej trošku uchylnější chlap, čili každej chlap si jí prostě zamiluje. Film provazí naprostá žánrová hudební anarchie a dobrý nápady, dialogy, scény a efekty se střídaj s nedobrejma v poměru 2:1 pro ty dobrý. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

DC vesmír se ještě nestihnul pořádně narodit a už umřel. Dramaturgicky nekompatibilní skupina u Warnerů touží po náročnějším publiku, které ale s výsledkem hledá v cílovce 13 – 17, jemuž bude (vzhledem k výdělkům) pravděpodobně jedno, že děj nedává vůbec smysl, že tým nefunguje jako tým ani jednou a že špulení prdelky není highlightem, za který bych měl postavu velebit. Chci do alternativního vesmíru, kde si to Ayer natočil po svém, o hodinu delší a bez debilního humoru. V mnoha jednotlivostech (přehledná akce, slušná porce temnoty i napětí) se to totiž tváří jako náběh na zásadní komiksovku, kterou ale někdo ve střižně zprasil naprosto obludným způsobem. Nejzajímavější postavou je tak ve finále Killer Croc, chci sólovku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi tu nemusím zmiňovat, že jsem se na Sebevražedný oddíl hodně těšil. Po filmové Sahaře v kinech za poslední měsíce, byl právě tenhle film kouskem, který se mezi ostatními novinkami pěkně vyjímal. A i díky traileru to vypadalo jako velký mazec. Přiznám se, že očekávání jsem měl podobné, jako u Watchmenů. Nekorektní anti-komiksárna, která jde silně proti proudu. Jenže to by Sebevražedný oddíl musel být úplně jiný film. Tak nejdřív něco k plusům a ty jdou doslova k hercům. Sebevražedná banda je dle očekávání zajímavá a nelze si je neoblíbit. Také Jared Leto jakožto Joker je naprosto luxusní. Dost možná nejstrašidelnější Joker ve filmové historii. Jen s tím problémem, že ve filmu skoro vůbec není. Film přesto, a teď už přecházím k negativům, s nijak objevným příběhem nepřichází a ještě ho vypráví dost nešikovně. První třetina filmu je čisté epizodické seznamování s jednotlivými postavami. Druhá třetina je pak seznámení s mimozemskou entitou, které sebevražedná jednotka bude čelit, a ze které jde minimálně velký respekt. No a poslední třetina je jedna velká týmová akce. Hlubší smysl v příběhu nehledejte. Nicméně akce je solidní. Režisér David Ayer ji nedělal poprvé. Jenže po shlédnutí jsem měl pocit, jak kdybych viděl další obyčejný komiksový film, kterých je v posledních letech hrozně moc. A nebo jsem možná měl příliš velká očekávání. Proto tedy tři hvězdy. Jo a soundtrack je sice fajn, ale ve filmu to vyzní tak strašně vynuceně, až se tam vlastně vůbec nehodí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $325,100,054Tržby Celosvetovo $746,846,894Tržby za predaj Blu-ray v USA $65,732,926Tržby za predaj DVD v USA $29,619,210║ David Ayer je späť v plnej kráse, po výborných thrilleroch zvládol aj komiks, opäť potešil, jeho štýl mi vždy sedel okrem nepodarku Sabotage, ináč som si ho vždy vychutnal a v tomto prípade tomu nebolo ináč, je prirodzený, zbytočne neumelkuje, postavy sú hmatateľné, majú šmrnc, suchý humor pasuje, Harley Quinn dominuje, kraľuje, a aj keď dejovo to nemá nejakú výraznú tvár, na nudu sa tu nehrá ani chvíľu, tých pár dekoratívnych chybičiek sa dá odpustiť, lebo záver smeroval k nevyhnuteľnému happy endu, nuž čo už svet plný šablón nás pohĺca, ale aj tak akcia berie, triková stránka ako je zvykom u DC netrčí, takže spokojnosť /videl v kine 2x: 90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco svižnýho a drzýho, dostal jsem dejchavičnej mash-up prvků, které fungují ve filmech Marvel, ale ne u DC. Jejich nové multiverzum je nepřehledná a nesourodá drť, která budí dojem něčeho, co se rodí v hlavách kravaťáků od stolu a ne v mozku člověka, který má skutečně přehled a jasnou vizi, jak má celek vypadat. Prostě tu chybí někdo jako Kevin Feige (strážce DC Sandboxu Snyder není schopnej uhlídat ani svoje filmy, natož celý univerzum). Ayer režijně i scenáristicky zoufale tápe (jediný zvrat v nulovém ději je scéna, kterou divák viděl záběr po záběru hodinu před tím, wtf?), typy sociopatů jsou spíš na první dobrou a často nevyužité (ovet the top Letův Joker jako romantická vložka?). Soundtrack je tak nabušený a eklektický, až vyznívá do ztracena. Vysloveně kopou hlavně scény s Deadshotem, ze kterého Will Smith udělal čistej požitek (proto ***) a pár kousků sexy magorky Margot Robbie. Jinak je tahle wannabe radikální facka konkurenci jenom upocený potvrzování superhrdinského status quo, které bohužel není ani zpola tak zábavné jako v případě Strážců galaxie. No a pokusy vytvořit temný obraz světa, kterému místo Nicka Furyho vládne brutální bitch Amanda Waller... sorry, to už působí tak křečovitě, že to nejde moc brát vážně. DC tápe (a furt to není zábava). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Týmová jednorázovka s vystříleným náboji z trailerů. (nepsal jsem to tu už někdy?) První půlka filmu funguje jako sestřih nejdůležitějších momentů poslední seriálové sezony, vše co potřebujete vidět za pár minut a efektně. Postavy rozhodně mají charizma, ale vládnou rozhodně Will Smith a neskutečně sexy Margot Robbie. Bohužel Joker nefunguje, jak bych si přál a zajímal by mě přesně záměr Leta i Ayera. Druhá půlka už vychází ze základního příběhu "cesty z A do B a vyřešit problémy". Základní zápletka je opravdu tak jednoduchá, že to divák vlastně ani neřeší (proč taky, přišel se podívat na tu bandu špatných, kteří vlastně nejsou tak špatní....). Osobně jsem z filmu necítil nějaké větší ambice, než představit pár postav a pak zase utéct. Hezké na první podívání, bojím se, že zbytečné na druhé. Za hudbu velké plus, dlouho jsem se takhle nesmál už jen kvůli její kombinaci s obrazem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

"Nechte to na mě" řekl Ben Afleck. OK. Možná vůbec poslední rozumná záchrana DC universa... Nj, jsem z(o)klamán! Působí to celé neskutečně zbytečně, ten tým je vlastně úplně k ničemu, nemá téměř co nabídnout a jen skrze hudbu a dvě herecké veličiny / postavy (Joker ne!) tlačí přehnaně na pilu. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Dokonale jsem se s tímto snímkem dokázal sžít, poněvadž my ve vsi teď řešíme něco velice, velice podobného. Zastupitelstvo naší donedávna poklidné obce totiž nechalo starou drůbežárnu za kostelem přestavět na sociální zařízení pro nepřizpůsobivé, což velmi brzy vyústilo ve vandalismus a anarchii; kdosi posprejoval vrata od hasičárny, před kulturákem se nahromadily cigaretové nedopalky a na dětském hřišti jsme našli zlomenou houpačku. V tu chvíli jsme si jednotně řekli a dost! My tu žádnou verbež trpět nebudeme! Abychom vesnici ochránili před obyvateli romské ubytovny, sesbírali jsme z ulic ty nejhorší z nejhorších a sestavili tým nebezpečných padouchů, kteří střeží naše kulturní bohatství dnem i nocí! Vrchním velitelem tohoto elitního komanda je Toník Novákův z tamního zemědělského družstva. Mezi jeho záliby patří četba nápojových lístku a mlácení negrů. Toník jako jediný z celé jeho hospodské party vlastní výuční list, proto si ho kamarádi často dobírají přezdívkou Inženýr. Speciální schopnost: zvládne sníst pět utopenců pod tři minuty. Druhým členem oddílu je Pepek Bláha, hypochondr, odpůrce systému a rekordman v nejdelší historii na úřadu práce, též přezdívaný Nemakčenko. Pověsti praví, že v osmdesátémpátém byl spatřen na brigádě u Jožky, kde vozil kolečka s cementem, ale na tuto příhodu se ho nikdo neodvažuje zeptat. Speciální schopnost: umí si vysrkat jídlo ze zubů kurevsky hlasitě. Třetí je Milan Míček, kterému nikdo neřekne jinak než Zpiťák. Od patnácti chlastá první ligu v místní putyce, ve které ještě nevynechal jediný večer. Speciální schopnost: bezchybná analýza fotbalových zápasů a politické situace v Česku i ve světě. Další je Máňa z konzumu, mezi holkama ze štrikovacího kroužku známá jako Drbna. Je nejatraktivnějším členem týmu, má sexy křečové žíly a rajcovní francouzské hole. Speciální schopnost: dokáže zachytit rozhovor dvou krav na kilometry daleko. A posledním zabijákem je obecní gej Rudolf, velký milovník klobás a hadic všeho druhu, dobrovolný člen hasičského sboru. Kámoši z hospody mu přezdívají výhradně Buzík a občas si od něj nechají za pivo a čipsy vyhonit. Speciální schopnost: umí rozlišit nachovou modř od purpurové. A tento sebevražedný oddíl - Inženýr, Nemakčenko, Zpiťák, Drbna a Buzík - teď u nás v ulicích řežou cigoše hlava nehlava, občas si je spletou s maminou, která vede dítko do školky nebo s babčou, co pajdá na poštu pro důchod, ale jinak všude panuje klid a mír a bezpečno tu je až běda! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání Sebevražedný oddíl neplní, zásadní průšvih to ale rozhodně není. Jistě, celá záletka je dost vratká, půlka postav málo prokreslená a finále je nejslabší částí filmu. Pořád ale dostanete svěží a tónově vyladěnou akční řežbu, jíž kraluje cool Deadshot a vyloženě parádní Harley Quinn. Když to Will Smith kropí, je to kinematografická extáze, a to samé platí pro většinu scén s Margot Robbie. Je tedy škoda, že tyhle dva dobíhá jen Viola Davis (Letův Joker nemá na oslňování moc prostoru) a že řada věcí zůstala na půli cestu. Ayer si i přesto zaslouží pochvalu - DCčkový feeling trefil na jedničku. Tak to snad lidé ocení! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to být komiksovou verzí Tuctu špinavců, ale je to spíše jako Ďábelská brigáda. Tedy ta nepokrytá vykrádačka slovutnějšího a lepšího předobrazu, která je ve všem (od motivací až po akci) horší, ale ne zase až tak špatná, aby vás donutila šáhnout po ovladači a přepnout na jiný program, byť si již při sledování uvědomujete, že s náběhem závěrečných titulků se vám to celé vykouří z hlavy a vzpomenete si na to jedině, až to zase bude někdy v televizním programu. A přesně takový je i Sebevražedný oddíl; charakterizace postav s přimhouřením obou očí jednorozměrná (mohutně to zachraňuje obsazení), děj veškerý žádný (a když už, tak plný lapsů a nelogičností), motivace a cíle sotva naznačené, akce stejně tak našlapaná jako zaměnitelná a stylem je to rozlítané jak štos papírů ve vichřici. Jenže to není špatné (především díky první polovině, tempu a výkonům); pouze nedotažené v onom špinavém antihrdinském konceptu a navíc výrazně krácené způsobem, že to bije do očí i laika. Ovšem zdaleka nejvíce tomu ve finále (krom nepovedeného finále) škodí existence animáku Útok na Arkham, který zvládl totéž lépe a s vlastním ksichtem navrch. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce zmasakrovaných filmů studiem, které naprosto zpanikařilo. První polovina sotva připomíná film a ta druhá už to nezachrání. Pokud chtějí lidi, kteří nepijí alkohol vědět, jaké to je být opilý, měli se podívat na tento kousek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když je tam jen bezmyšlenkovitá, klipovitá akce, tak se to dá, protože písničky jsou vybraný dobře. Jakmile ale tempo malinko zvolní, je zle. Nečekal jsem filosofické pojednání o existencionalismu, ale ono je to občas až komicky debilní. U velkého počtu scén například není jasné, jak dlouho se odehrávají a jaký je jejich vztah k dění ve zbytku filmu. Ničí tam čarodějčin brácha metro pět minut, nebo dva dny? Fakt nevím, čestný slovo. Nejvíc mě ale rozsekalo, že do týmu metalidí, kteří nás mají dostat z každé bryndy typu Superman je teorista zařadili i slovutného Slipknota - "muže co vyleze všude." Ten se pak začne superpomalu soukat na barák pomocí jakýchsi debilních nindžaroupů načež chcípne. No jsem rád, že v tu chvíli ten zlej Superman nezaútočil. Pořád tam ale zbyl třeba ožrala s bumerangem. Další geroj jehož superschopnost je, že umí hovno. Logické lapsy bych ale i prominul. U mě to zabila scéna v baru, kdy si všichni začnou vylévat srdíčka. To se tam tak nehodilo! Každopádně Harley Quinn byla dobrá a Will Smith taky. Bavilo mě, že hrál správnýho pouličního negra a ne oduševnělého vzdělance. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEZAPOMEŇTE… JSME PADOUŠI!“…“ /// Výhodou takovýhle týmovky je, že nečekám myšlenkovou hloubku. Chcu se bavit … třeba jako u Strážců galaxie. Banda superpadouchů ale zůstala kdesi na půlce trasy. Soundtrack dobrej, flashbacky fajn, taky obsazení a vodlišnost od Marvelu. Ovšem bavit tím, jak jsem zlej, tady moc nefunguje. Stejně jako děj. Nejhorší je zjištění, že jsem se vobčas nudil… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy, který má na svědomí John Ostrander, jdou mimo mě. 2.) Deadpool se mně zdál moc zlej. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama