Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

me3x® 

všechny recenze uživatele

Ja tomu dávam 5* z čisto subjektívnych dôvodov. Oboznámim vás. Presne druh filmu na ktorý musíte byť poriadne v nálade. A to sme práve mali na intráku chodbovicu, keď sme si toto pustili. A tie neskutočne plytké scény a hlášky sú ako vyšité pre takúto situáciu, totižto keď máte v sebe zopár pohárikov a jointov. heheheehe... no proste, ako dobre, že sem tam sa natočí taká blbosť, ktorú pochopí aj človek s obmedzeným vnímaním. "Toto nie je motel, ktorý sa volá cintorín, ale cintorín, ktorý sa volá motel!" "ten človek prekračuje ešte aj gravitačné zákony..." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tahle naprosto šílená parodie všech možných filmů není tak zlá, jak by se na první pohled zdálo. Sice jsou tu k vidění trapné až na výsost trapné scény, ale je zde i kupa slušných vtípků. Pobaví především parodování filmu Psycho, to si myslím, že se povedlo, naopak onen Anibal Kanibal je hodně ubohý. Celkově jde o zábavu určenou především nenáročným, ale také málo kritickým divákům, kterým stačí k pobavení parodizujících scén. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K parodiím přistupuji dost odměřeně, protože jen málokteré z nich mně dokáží skutečně pobavit a zaujmout. Pár z nich to skutečně dokázalo a mám je rád, ale výtvory Ezia Greggia mezi ně určitě patřit nikdy nebudou, Tohle je má třetí zkušenost z jeho tvorbou a pokaždé odcházím spíše znechucen. Jediným štěstím je, že Mlčení šunek se velkým obloukem vyhlo žánrovému zařazení „horor“ a zůstalo pouze u komedie/thriller. Alespoň neprzní hororové databáze. A to i přesto, že si vzalo na mušku takové skvosty jako Mlčení jehňátek nebo Psycho. Slovo trapné/trapnost tu nabralo míru vrchovatou, ale přesto bych lhal, kdybych řekl, že jsem se tady párkrát nezasmál (a dokonce i nenuceně). Hlavně zpočátku filmu – ten byl docela dobrý. Konec už však byla jen jedna velká přehlídka ubohosti – stejně jako slavná scéna ze Základního instinktu. Docela se divím, že se do toho nechali angažovat herci jako Billy Zane, Bubba Smith, nebo Joanna Pacula. Charlene Tilton jsem vůbec nepoznal. Od Dallasu se hodně změnila – vzhledově k horšímu…30% ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Tento film si chcel zasurfovať na vlne paródií, s ktorými sa akoby roztrhlo vrece (Horúce Strely, Bláznivá strela, filmy Mela Brooksa) a podobne. Ale nesiaha im ani po členky. Príbeh je plný dier, vlastne mám pocit, akoby si tvorcovia vymýšľali scenár za pochodu a počet vtipov na aké-také pousmiatie, by som spočítal na prstoch jednej ruky (brúsenie noža, objavenie sa Johna Astina a odkazy na rodinu Addamsovcov - vec ako noha, atď.). Ale toho bolo extrémne málo. Neskutočná nuda. Fascinuje ma, že som pri tom nezaspal. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Agent FBI je na stop psychopatickému vrahovi za pomoci ešte väčšieho psychopata, ktorého rady prichádzajú spoza mreží. Herecké obsadenie: Film sa opiera a dokonale betónový ksicht Billyho Zana, ktorý aj v tých najvtipnejších situáciách dokonalo funguje a dodáva paródií svoj šmrnc. Prevedenie: Paródia ktorá si berie paškál nie iba osobnosti showbiznisu ale aj politickej scény alebo bežného života. Niekedy sa humor získava okľukou ale je zas dávkovaný v svižnom tempe. Mínusom je cítiť rukopis scenáristu, ktorý pretláča množstvo Talianskych prvkov do evidentne Americkej komédie. Pocity: Môžem z istotou tvrdiť, že táto paródia formovala dráhu môjho humoru až do dnešnej podoby za čo som vďačný. Keď som si ju pozrel takto po rokoch už mi to neprišlo také super ale v dobe svojho vzniku išlo určite o klenot žánru. Za to filmu patrí veľká vďaka. Pridaná hodnota: Paródia, ktorá vo svojej dobe patrila k najlepším. 76% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)
  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama