Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (732)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vytratilo sa kúzlo súboja človeka proti mimozemšťanovi. Krásu prírody zamenili za špinu veľkomesta. Dá sa na to pozerať, poteší hlavne hudba Alana Silvestriho, ktorý stále pripomína atmosféru kultového prvého dielu, no už to nie je také strhujúce. Záverečný odkaz v podobe historickej pištole - "My sme tu už dávno, vy parchanti" je dobrý. Na ten záver sa dá kedykoľvek opäť naviazať, len dúfajme, že lepšie. Hej, Arnie? Nemáš záujem? 60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Predátor 2 je typickým příkladem nešvaru druhých dílů, který se ujal jiný režisér. Legendární jedničku snad ani nebylo v tomto složení možné kvalitativně dostihnout, své kvality však na rozdíl od různých crossoverů a spin-offů plnohodnotný druhý díl má. Permanentně zpocený Danny Glover sice nemá na rozdíl od Dutche k dispozici džungli zelenou, nýbrž městskou, ale je to asi tak lepší, protože podruhé a v horším podání by se na Predátorův pralesní lov už z principu koukat asi nemělo smysl (viz rebooty, ač je mam celkem rád). Jak jsem již řekl, kvalit McTiernanovy jedničky film nedosahuje, ale koukat se na to dá...70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když má drsňák Danny Glover strach z výšek, ukáže tomu ošklivému motherfuckerovi z vesmíru, kdo je pánem v revíru zvaném Los Angeles. Je škoda, že atmosféra jedničky zmizela ta tam, přesto lze s přimhouřením oka označit Hopkinsův film za důstojné pokračování s několika rozhodně zajímavými momenty (především predátoří Trophy Room). Bohužel, při následujících dílech o střetnutí kosmických nimrodů s vetřelčím plemenem se už tvůrci asi příliš dlouho projížděli autem s Králem Willym a lze je okomentovat snad jen jediným výrazem: „Shit Happens..“ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

No jo, železná logika, Predejtr jedna s Arným vydělal pakatel, tak hurá do dvojky. Problém je, že jí chybí všechno, co dělalo jedničku kultem – nápaditá režie, napětí, atmosféra, dojemně špatný herec, který všemu dodá punc nadhledu. Glover působí dojmem, že se omylem ocitl z klasické drsné detektivky v podivném akčním sci-fi, které je místy až zhulenecky neuchopitelné (scéna s krále Williem je vážně unikát). Vznikl podivný hybrid s příliš kvalitním hercem v popředí a s příliš nekvalitním scénářem v pozadí, který možná může pobavit, ale v žádném případě nedokáže znovuoživit ten neopakovatelný pocit lovné zvěře ve zrádném prostředí... Velkoměsto je možná v jistém smyslu prales, ale jednou vyzkoušené v něm funguje jen na půl plynu a místy až trapně naivně a prvoplánově. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (57)

  • Režisér filmu Stephen Hopkins vysvetlil, akú úlohu mal Arnold Schwarzenegger (Dutch) zohrať v pokračovaní: "Myslím, že by to bolo v pohode, v skutočnosti, úvodnou scénou filmu mali byť títo chlapci, ktorí hrajú golf na golfovom ihrisku a pristáva helikoptéra, je tam chlap s bielym vlasmi a hrá golf a muži z helikoptéry zvolajú „Je späť !“ a Arnold s bielymi vlasmi a jazvou na tvári sa otočí. On a Danny Glover (Harrigan) by sa spojili. Popravde si myslím, že to bolo tým, že Jim Cameron, pre ktorého som predtým pracoval, povedal Arnoldovi, že chce, aby robil Terminátora 2 (1991), a že nechce, aby hral v obidvoch filmoch. Asi tušil, že by to nedopadlo dobre, keďže sa na Terminátora 2 pripravoval dlho. Mám pocit, že Arnold si musel vybrať a jednoznačne to bola skvelá voľba, pretože Terminátor 2 je jedným z veľkých sci-fi filmov.“ (DJ Rocco iNc)
  • Kaskadér Henry Kingi, který hrál v prvním Predátorovi (1987) jednoho z vojáků, si v tomto díle zahrál postavu El Scorpia. (Fenk)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama