Některé případy advokáta na penzi dnešnímu publiku asi nic moc neřeknou, ale stále je to nadprůměrná a zábavná televizní podívaná z pera Jaroslava Dietla.(7.5.2003)

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let se s těmi advokáty v důchodu rozthl pytel: 1979 Causa králík (Miloš Kopecký), 1980 Jak napálit advokáta (Kopecký), televizní cyklus Milana Růžičky, na jehož název si bohužel nevzpomínám (překvapivě opět Kopecký) a ještě tohle nadělení s Růžkem (vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby vyšlo najevo, že to předtím nabízeli Kopeckému). Právě ta kvantita škodí všem jmenovaným a tahle záležitost je, myslím i objektivně nejslabší. Ani bodrá Matuškova píseň mě nenadchla. 50 %(6.5.2003)

Hodně dobrý seriál s dobrým obsazením, na který se dá dívat i po několikáté.(21.6.2004)

Lahodný cyklus na lahodné téma o lahodných lidech, který plně respektuje souřadnice doby (všemocmý referent místního národního výboru), ve které vznikl. Vesnice, v níž žije podzim života hlavní hrdina, skvěle ztělesněný další velkou osobností z nevšední generace Sováků, Horníčků, Menšíků či Kopeckých, Martinem Růžkem, zná neudržovaná zákoutí, náletový plevel na veřejných prostranstvích, větší či menší nesnáze mezi obyvateli menšího sídla, v němž každý každému dohlédne do talíře, ale i kroky na rozhraní nebo již zcela mimo rámec zákona. Na obou vnoučatech jsou patrny známky sílícího konzumismu. Povrch ale zůstává nezčeřen: družstvo funguje, rodina, svou úrovní ve fesnickém prostředí nadprůměrná, rovněž. Úsměv a nadhled tomu všemu dává pečeť nadčasového přesahu. A - jak dodává nejeden předkomentátor či předkomentátorka - zrcadlo, které toto díla vrhá na současnost, je nelítostné. Protože zobrazuje a odráží nesrovnatelné.(28.11.2011)

• gudaulin

Jako vatová výplň vysílajícího času v dopoledních hodinách je pro televizní vysílání tenhle seriál z doby reálného socialismu použitelný, ale jde o nevýrazný a snadno zapomenutelný cyklus. Sympatické je obsazení, Martin Růžek je jako advokát v důchodu důvěryhodný a milý. Celkový dojem: 40 %.(26.10.2008)

Vyložená lahoda. Doktor z vejminku sice patří mezi klasické seriály, které matou tělem, režie "pouze" Podskalský, název neasociuje doktora práv, ale medicíny, znělku opět dostal Matuška... ale to jsou taky jediné výtky, které bych k tomu měla. Během prvních pár minut jsem se stala se seriálem kamarád, měla jsem jasno o povaze hlavních postav, okamžitě jsem si je zamilovala a jednotlivé příběhy jsem přivítala s otevřenou náručí. Tohle je nadčasový kousek z Dietlova pera, o jakém se jiným jeho kasaštikům může jen zdát. A samozřejmě všechny dnešní seriály tomu nesahají ani po kolena.(30.9.2010)

Nezapomenutelný hlas skvělého Waldemara M. :-) nám symbolizuje v ústřední melodii pohodovou podívanou ze socialismu. Ano, je tomu tak, skvělý pan Růžek v akci coby městský advokát na vesnici, kde se usadí na důchod.(12.10.2009)

Skvělý Martin Růžek a pěkná seznamka s problémy lidí na venkově.(2.11.2010)

Největší devizou tohoto seriálu je nesporně výborný Martin Růžek v hlavní roli chápavého, lidského, ale i neústupného a když je třeba patřičně tvrdého právníka na penzi. Celkem slušná zábava.(9.8.2007)

• sta

Dodnes je asi leckterému US-scénáristovi záhadou, z čeho všeho nedokázal Dietl udělat nejméně desetidílný seriál. Tahle (jistě kultovní) série je stejně stará jako já, proto ( a taky kvůli obdivu k panu Dietlovi) dávám 2* (jinak odpad na entou).(28.5.2003)

• wuxia

Když jsou na mužskýho léta a když se tu dlouho sral, aneb Ať to někdo napíše...:-))))(1.3.2004)

Nostalgie je svině.(3.6.2010)

V dětských rolích Saša Rašilov nejml. a Václav Rašilov.(9.8.2008)

Růžek v roli advokáta na odpočinku který nedokáže sedět s rukama v klíně a nečině přihlížet nespravedlnostem které se dějou na malé vesničce.Perfektně se vžil do role advokáta a já mu to skutečně věřil že se tím v minulosti zabíval.Skvělý seriál s pěknou zpěvnou úvodní písničkou od Waldy:-)))(18.3.2009)

"Když jdou na mužskýho léta...."(16.4.2008)

• Ripley

Kolísavá kvalita dílů.(23.9.2008)

• ondrula

"A pane doktore, co vy děláte? Já vás tipuju na zubaře." "Já jsem právník." "Aha, já myslel, že děláte něco užitečnýho."(16.2.2011)

I když trochu poplatné, tak se to dá. 50%, ale ten písňový hit zvedá hodnocení nahoru....(6.1.2011)

Několik případů, kdy právník zvítězí nad kličkami obyčejných lidí. Nic více. Ale lepší, než Ally MacBealová a podobná díla. Některé díly opravdu trestuhodně příšerné, jiné trochu lepší, celkově průměrný seriál.(22.7.2011)

ve světle současné seriálové tvorby vlastně hodně povedená zapomenutá věc(13.5.2009)