Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán námorníctva sa musí dostať k nukleárnej ponorke, ktorá uviazla na dne oceánu. (TV Markíza)

Recenze (27)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Norfolk (anglicky Norfolk Island, norfolcky Norfuk Ailen) je malý ostrov v jižním Tichém oceánu. Leží na 29° 01′ 59" j. š., 167° 57′ 00" v. d., 1400 km východně od Austrálie, 740 km severozápadně od Nového Zélandu a 750 km jižně od Nové Kaledonie. Spolu se dvěma sousedními ostrovy tvoří Norfolk jedno z vnějších teritorií Austrálie. Symbolem ostrova, vyobrazeným i na jeho vlajce, je jehličnan blahočet ztepilý (Araucaria heterophylla), endemit, který ve volné přírodě roste pouze zde, i když se v jiných částech světa pěstuje jako pokojová rostlina. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námětově ponorkový boom byl převážně v devadesátých letech a na výběr je toho více než dost, avšak není od věci se podívat i do doby dřívější. Tento snímek vznikl v sedmdesátých letech, kdy byl zase  boom nejrůznějších katastrofických snímků, mezi které se plně řadí. Určité věci si od jiných příběhů zapůjčuje, jako např. poslední cestu kapitána, která právě vyústila v katastrofu. Ano, od čeho jiného jiného než z Titanicu. Ale pro pozdější filmové tvůrce se stal i v mnohém inspirací, což filmoví fanoušci jistojistě poznají. Po dějové stránce se tu ničím nezdržuje a jde se ihned k věci. Netrvá tedy dlouho a ponorka má problém. Srážka s nákladní lodí ji pošle ke dnu. Hlavní věcí je pro záchranu použití experimentálního stroje pojmenovaného jako Snark. A samozřejmě jde o to, jestli záchranná akce bude úspěšná. Scénář byl sepsán dle knihy autora Davida Lavalle ´Event 1000´. Dramatizace krapet vázne, ale to na sedmdesátá léta není nic neobvyklého. Vadou na kráse je občasné přehrávání, ale to není vina herců, ale kaskadérů v katastrofických scénách. Krapet to tomu dodává nechtěný komický nadhled.  Na takovém filmu jsou důležité vizuální efekty a ty jsou přijatelné. Vývoj děje objímá realismus a to i ve vzniku patřičných zvratů, které jsou  však už z dnešního pohledu přeci jen předvídatelné. V tomto je potřeba na dané skutečnosti vzhlížet okem shovívavým. Samotný závěr pro někoho může být napjatý, ale na celý film je to prostě poněkud málo. Snímek v lepším průměru, který stále může oslovit. V řadě námětově ponorkových snímků se nijak neztrácí. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Vlastne tak 3.5*. Dobre obsadený (v malej úlohe tu debutoval Christopher Reeve), avšak neveľmi známy a tiež nijak výnimočný film, ktorý by tiež mohol spadať do katastrofického žánru. I keď film nepôsobí nijak honosne, má slušné tempo a občas aj niekoľko pôsobivých momentov. Neviem, o čo išlo užívateľom v ich predchádzajúcich dvoch komentároch. (3. komentár k filmu) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle stojí a drží především na kulervoucím castingu. Z Hestona mám sice trvale dojem, že se herecky zaseknul někde v padesátých letech, ale všichni ostatní si to dávají s přehledem. Především D.Carradine(čím častěji ho vídám v jeho starších rolích, tím je mi sympatičtější) a S.Keach to táhnou nahoru. Ale i překvápka jako mladičký McHattie nedělají ostudu. Děj je sice jednoduchý a relativně předvídatelný, je ale schopný držet pozornost a gradovat nějáké to napětí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od spojenia mojich dvoch oblubenych zanrov (ponorkovy film + katastroficky) som ocakaval dvojnasobnu zabavu. Ale vysledok je strasna nuda. Trikova stranka je dost slaba, akcne sceny nudne a bez napätia, postavy nezaujimave. Nudil som sa rovnako ako posadka pri cakani na to, kedy ich konecne vyzdvihnu z uveznenej ponorky. Oni ale aspon sledovali lepsi film: Jaws. 4/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Posádka ponorky si čekání na vyzvednutí krátí sledováním filmu Čelisti (1975). (JohnSmith)

Reklama

Reklama