Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, až má člověk po jeho zhlédnutí chuť začít si plnit ty své nereálné sny. Nebo se podívat na nějaký z Edových snímků. Jakkoli nemám Tima Burtona příliš rád, tohle se mu povedlo. Talentovaný Johnny Depp jako netalentovaný režisér ve filmu, z něhož sálá takové nadšení (filmařské, lidské), až je to k neuvěření. Jednoduše krásně pozitivní dílo (a to vypráví v podstatě o dost smutnejch věcech...), které vám náladu určitě nezkazí. 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tak, pane Weiss, už nehledejte. Jsem váš člověk! Pracuji rychle a vyplatím se. Píšu a režíruju. A jsem dobrý …. Životopisné filmy nemusím. Vzhledem k tvůrcům a hercům jsem se rozhodl udělat výjimku. Přes nízké hodnocení tvrdím, že T.Burton je pan režisér a J.Depp pan herec. Osobně mě však nejvíc zaujal ,,výstřední“ B.Murray a z toho plyne, že se fanouškem E.Wooda nikdy nestanu, i když jeho smysl pro absurditu je mi sympatický a dokázal bych s ním spolupracovat. Třeba zadarmo! Neplánujete někdo natočit strašlivý děsný film? ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ed Wood nie je dokonalý. V poslednej štvrtine mu mierne dochádzajú baterky. Ale aj tak - pocity, ktoré vo mne vyvoláva každá spomienka naň, podnietená hlavne počúvaním roztomilého soundtracku, predstavujú zážeh tej najväčšej filmovo-fanúšikovskej nadšeneckej iskry. Tým, čím je pre Spielberga Schindler's List, je pre Tima Burtona Ed Wood. A pre mňa - fanúšika aj veľmi zlých filmov - je nakrásnejším vzdaním holdu filmárčine. Každou postavou, každým úšklebkom Johnnyho Deppa, každou kúzelnou a zároveň komickou scénou, ktorú Burton servíruje ako na horskej dráhe. It's a treasure! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Obecně panuje názor, že Ed Wood je dobrý film, ale Johnny Depp to v něm krapet přehnal. Vidím to úplně opačně - ten film je tak dobrý, jak přesvědčivý je Depp v titulní roli. Podívejte se na to tak - Ed Wood byl objektivně vzato autistický magor s ujetými nápady, talentem, který tak tak stačil na uvedení kamery v chod a s nulovou sebereflexí. Kdyby vás chtěl někdo takový zlanařit ke spolupráci, předpokládám, že bez krucifixu byste se k němu ani nepřiblížili. :o) Jenže musel mít maniakální charisma všech sociopatů, jinak by nedosáhl toho všeho. I přes katastrofálně průkazné neúsoěchy dokázal přimět tytéž lidi k OPAKOVANÉ spolupráci. Každá z postav má ve scénáři nějakou berličku v podobě konce kariéry, touhy se zviditelnit za každou cenu atd., ale mě by úplně stačilo konstatování, že je všechny přesvědčilo Edovo charisma. Kdyby za mnou přišel tenhle energický mladík, začal zběsile rozkládat rukama při líčení svých plánů a zorničky by se mu rozšiřovaly nadšením, asi by přesvědčil i mě. :-D Entuziasmus je nakažlivý jako škytavka. 100% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi většina lidí, co se aspoň trochu zajímá o filmy, má určitě nějaký ponětí o tom, jakym způsobem se "proslavil" Ed Wood. V podstatě si můžete přečíst třeba jeho biografii tady na čsfd a dozvíte se to samý, co ve filmu zabere 2 hodiny. Přesto film stojí za vidění, protože Ed Wood asi musel bejt opravdu bizarní postavička. A to ani nepočítám ty lidi, kterejma se obklopoval. Navíc filmu pomáhá celkem zajímavý herecký obsazení. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Skutečný Conrad Brooks, jehož postavu hraje Brent Hinkley, ztvárnil ve filmu barmana. V barové scéně se objeví i Orson Welles (Vincent D'Onofrio), který si Edovi Woodovi (Johnny Depp) stěžuje, že po něm studio chce, aby natočil film s Charltonem Hestonem v roli Mexičana. Řeč je o filmu Dotek zla (1958). Orson Welles byl nejprve osloven studiem Universal, aby si ve filmu pouze zahrál. Heston nicméně trval na tom, aby Welles film také režíroval. Obsadit Hestona do role Mexičana byl ve skutečnosti Wellesův nápad (Hestonova postava byla v literární předloze „Badge of Evil“ Whita Mastersona americké národnosti). (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama