Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

Baletní hvězdy se nerodí lehce. Tisíce hodin tréninku i odříkání mimo něj, litry potu, otlačené špičky, bolavá záda, modřiny a stále dlouhá cesta k „dokonalosti“. Za kulisy tvrdé baletní scény nám dává možnost nahlédnout režisér Nicholas Hytner (úspěchy slavil nejen jako režisér filmový, ale i divadelní na Broadwayi), dělá to však poměrně povrchně a instantně, a představuje typy, které nemají se skutečným životem pranic společného. Škoda, že scénáristka víc nechodila mezi skutečné baletní dříče, ale svou látku zřejmě psala někde v teple kavárny. Výsledek totiž musí být korektní a líbivý, aby do sebe nakonec vše zapadlo, jak si zejména ženské diváctvo přeje a očekává. Ačkoliv se mezi postavami odehrávají bezbarvé story, v tanečních pasážích vše funguje o poznání lépe (taneční závěr se mi líbil už někdy v roce 2001, kdy jsem film viděl poprvé, i nyní, v roce 2013), i díky tomu tak docela sympatický průměr!! A Zoe Saldany si všiml kdo? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vím, že dějově je to téměř o ničem a sledujeme jen starý známý otřepaný příběh. Zasazení do baletní školy a důraz na tanec ale přecejen přináší něco trochu víc originálnějšího. Osobně mám pro tento film trochu slabost. Závěrečná scéna je dokonalá (koho by napadlo dát Jamiroquaiovu píseň dohromady s baletem? :) ) ~(4,3)~ ()

Reklama

Pharlap 

všechny recenze uživatele

1/ Předvídatelný turbo Happy End na závěr.. to beru jako mínus.. copak nelze zakončit film positivně a bez tleskání a bez ovací a bez publika apod.?? 2/ Super mezigenerační střet matky s nenaplněným snem a dcery která za to trpí.. 3/ Skvělé, ale naprosto super scény z baletních představení.. chápu, že to film, ale i tohle museli komparsitsti a herci pracně a dlouho secvičovat a povedlo.. chválím choreografii!!! A hlavně kvůli tomu dostal ode mne tento film tolik hvězd! 4/ Moderní Popelka v novějším podání? :-) 5/ Co je to za komentáře od gouryella, apod. Jaky teenage filmy, jaky Flashdance?? To s tím nemá NIC, prach nic společného!! Jasně.. "teeage" to splňuje.. ale to předsi není jediný, proč by měl být film jen pro teenagery. U mne, mojí matky i ségry.. i manželky tenhle film funguje.. ;-) Hlavně kvůli tomu, že tu dřinu, co s tím ti lidi maj (jako studenti).. dávají ve filmu s jakýmsi "pozlátkem", co nás nutí si řící.. "Ty voe.. to je makačka..", ale líbí se nám na to koukat ;-) 6/ Viděl jsem to už asi po šestý a tentokrát orig.znění v CZ sub., a bombice!!! :-) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se ani vteřinu. Určitě to bylo lepší než dvojka, i když ta měla chvílema víc šťávy. Pořád váhám, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy, ale nakonec se přece jen přiklaním ke třem. Ten děj byl tak tupý a průhledný, že to celou dobu film bohužel kazilo. Moc balet nemusim, ale docela mě to bavilo. 60%. ()

smitka8 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších tanečních filmů. Je v něm všechno, co se baletu týče - obrovská dřina, talent, vytrvalost a bohužel i poruchy příjmu potravy,... Příběh je samozřejmě dost prostý, ale skvěle to vykompenzují výborné taneční choreografie. Hlavně ta poslední je úplně dokonalá. Final Dance Scene ... 6/10 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama