Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Tento Seriál vyplňuje děj mezi Epizodou II a Epizodou III kdy v galaxii zuřily Klonové Války. Armáda klonových vojáků vyslaná Republikou a vedená rytíři Jedi má za úkol zastavit útoky droidů, za kterými i nyní stojí tajemný hrabě Dooku, který má mocné spojence a společně tak představují hrozbu nejen pro Rebuliku, ale i pro celou galaxii. I nyní sledujeme osudy Mistra Obi-Wana Kenobiho a jeho učedníka Anakina Skywalkera, kteří bojují po boku ostatních rytířů Jedi a jsou tak silnou oporou jednotkám Klonů. Seriál se však nevěnuje pouze jim a setkáme se zde s celou řadou dalších významných postav (Mace Windu, Yoda, Dooku, Grievous, Padmé, Ki-Adi Mundi), se kterými jsme už měli tu čest, ale jsou tu postavy zcela nové, o kterých není ve filmech ani zmínka, avšak v příběhu hrají velice důležitou roli (Durge, Assaj Ventress). I přesto že je film hlavně o válce klonů, tím nejdůležitějším je Anakinovo pasování na rytíře Jedi, které se může označit jako jeden z mnoha milníků hexalogie hvězdných válek. Star Wars: Clone wars jsou doplňující složkou nové trilogie a vysvětlují řadu událostí, které nám pomohou lépe se orientovat v nastávající epizodě III. (HateBreeder)

(více)

Recenze (91)

Kublai 

všechny recenze uživatele

Tohle je bomba. Já si myslím, že tahle animace ve stylu "Samurai Jack" (i tvůrci jsou stejní - viz. Gendy Tartakovski) Star Wars světu neobyčejně sluší... to se spíš bojím 3D sterility nových CLONE WARS... celá série výtečně doplňuje filmy - pánové, takto má vypadat konektivita vizuálních děl v rámci jedné umně zpracované galaxie!!!!! ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Jako milovník Hvězdných válek jsem se na tenhle seriál strašně těšil a...bohužel jsem byl lehce zklamán. Místo pořádné dějové linky se přemísťujeme neuvěřitelnou rychlostí z jedné lokace do další až někdy není jasné, kde právě jsme. Jedna bitka střídá druhou a o akci není nouze...na můj vkus je jí dokonce až moc. Vážně bych ocenil zvolnění a větší zaměření na postavy, dialogy či příběh (nejspíš proto se mi líbila druhá půlka o hodně víc než první) namísto neustálých bitev - i když musím uznat, že některé byly MOC povedené a sledovat třeba Mace Windua jak rozkládá pomocí Síly roboty na šroubky stálo za to :-) "CartoonNetworkovskou" animaci jsem neodsoudil hned na začátku a čekal jsem, jestli to na mě zapůsobí záměrně stylově nebo odfláknutě...postupně jsem si na ni zvykl a nevadila, i když si myslím, že Hvězdným Válkám by slušelo něco trochu odlišného. Některé charaktery jsou hodně povedené (nejvíc asi Palpatin, který je prakticky dokonalou karikaturou filmové postavy) a některé méně (Yoda). Shrnuto a podtrženo - Clone Wars je hodně o vkusu diváka a těžko říct jestli se právě Vám bude líbit, Pro fanouška SW je to samozřejmě "must see" :) 3* + 1* za to, že je to star wars (ano - jsem extrémně neobjektivní :) ) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 75% - Ačkoli mám do čistokrevného SW fanouška daleko, jakmile se někde ozve charakteristický zvuk zapnutí světelného meče, nemůžu tam chybět. A protože v Clone Wars je těchto světelných soubojů dost a dost a nápady se v nich nešetří (působivý souboj v dešti), neměl jsem jediný problém s dějem ani s dialogy. Prostě Hvězdné války v kresleném hávu, se vším všudy a možná ještě se špetkou dětinského nadšení navíc. 2. série - 60% - Komplexnější, ale také o poznání utahanější. Grevious je sice úžasný a takové Anakinovo pasování na mistra Jedi bere dech, ale celé je to vlastně jen o protahovaném únosu Palpatina a filozofické (a v důsledcích dalších událostí pak zcela zbytečné) očistě mladého Skywalkera. Nadšení z animace a neustávající akce tak nečekaně rychle přechází do stereotypu. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Mno...ve "volume I." se vsichni akorat mlati a je to o bitvach. Takze pro fanousky "zelene (ackoli co se klonu tyce by to melo byt spise bile" mozky primo idealni. Ve "volume II." si pak konecne prijdeme na sve i my, co radeji vypravu nejaky pribeh. Takze vseho vsudy 4* nebot si zde kazdy fanousek SW najde sve :) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Star Wars žeru od nějakých šesti let. Všechny episody mám nakoukané nespočetněkrát. Poměrně slušně sleduji i expanded universe a knížek jsem přečetl již opravdu dost. Přesto jsem u každé změny lokace v tomto seriálu musel znovu a znovu nastartovat mozek a přemýšlet o otázkách jako například. Kdo že je sakra tohle? Kde to jsme? Na co proboha tahle scéna navazuje? A navíc mi dost chyběla jakákoliv pořádná atmosféra. Nechci tento projekt nijak odsuzovat. Tři hvězdičky jsou pořád slušné hodnocení a pobavil jsem se poměrně obstojně. Jenomže mám ten pocit, že narozdíl od filmů a knížek u tohoto seriálu nejspíš nebudu mít zas tak rychle potřebu se k němu vracet a když už, tak maximálně k posledním čtyřem až pěti dílům, které hlavně díky své délce působí mnohem celistvějším dojmem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve 20. kapitole 2. série si můžeme všimnout, že se na scéně objeví padawan Sha'a Gi. Jeho jméno i podoba je inspirována postavou Shaggyho Rogerse ze seriálu Scooby Doo (od r. 1976). (Troodon)

Související novinky

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

11.05.2007

To není jen toužebný výkřik fanoušků slavných filmových sci-fi sérií, ale něco, co se zřejmě už brzy stane skutečností. Překvapením je zejména nedávné prohlášení George Lucase, že se kromě digitálně… (více)

Reklama

Reklama