Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Herr_Flick odpad!

všechny recenze uživatele

Další americká prasárna, útočící nejen na zdravý rozum člověka. Tu popravu si nemohli odpustit? Němcům motory nefungovaly a amíkům pak ano? Bez tohohle filmu bych snad málem zapomněl, že jeden „Superamericano“ zvládne 50 fašounů, ustřelí kanónem anténu, zničí půlku Kriegsmarine a nepřátelské kulky se ho bojí. Ještě chybělo, aby vzal jeden z nich do zubů lano a poroku táhl. Lechtejte si ega, amíci. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Filmové úpravy historických skutečností mi hodně vadí. Ponorka U-571 je jeden z mála filmů, kterému jsem to odpustil, protože mi místo historické opravdovosti naservírovala velice slušnou ponorkovou akci. A pokud jste ji viděli v kvalitním kině nebo máte doma slušnou výbavičku s DVD, dáte mi jistě zapravdu, že po zvukové stránce je to skutečně lahůdka. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdově, živě, hrdě, ale taky nudně se žije na palubě ponorky a to co měla Das Boot, U-571 rozhodně nemá. Buď je totiž v ponorce hrozný ticho a divák čeká co se stane vteřinu co vteřinu, což je každopádně zajištěný napínák u filmů s ponorkama, nebo se prostě baví o ničem, nebo ještě líp chodí na zábavy a užívají si když mají volno. Ale tak to má být. Život je svině, tak proč si ho nezpestřit, jenže diváka spíš unudí k smrti. Zase bych se toho tak moc nebál u tohoto filmu, protože i tak má vcelku silný i když do té doby hodně nesmyslný a těžko uvěřitelný příběh a vydržet se u něj bez problémů dá. Ale stejnak je to spíše akčňárna, která má pobavit, než potvrdit historické reálie a to je trochu chyba. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s Ponorkou, tak tohle má mnohem větší spád, ale zase mi vadilo, že se tvůrci nedrželi žádné skutečné historické předlohy a ještě více ta neuvěřitelná klika, kterou námořníci měli. SPOILER. Ponorku i torpédoborec zasáhli v momentě, kdy k nim cíl byl čelem, což dvojitá neskutečná náhoda. Nemluvě o tom, že torpédoborec explodoval, jako kdyby ho zasáhli těžkotonážní bombou přímo do muničního skladu. Jednalo se však o zásah torpédem, kdy takovýto výbuch nebyl vůbec pravděpodobný, daleko častější byl při průniku bomby shozené z letadla mnohdy nedostatečně pancéřovanou palubou. S přivřením očí ty čtyři ale dám, protože jinak to byla docela zábavná podívaná. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak tento štýl mi úplne vyhovuje.Mám rád filmy s obdobia II. svetovej vojny a to už akékoľvek. Dej filmu je skvelo postavaný a celý film si vlastne dokáže vybudovať atmosféru a hlavne to napätie. Takže nuda rozhodne nehrozí. Čo sa týka hercov tak sa priznám, že som si nevedel zvyknúť na Matthewho McConaugheyho, ale na konci filmu som bol rád, že tam hral práve on. 90% - 5* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)
  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama