Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po dokoukaní tohoto dílu si říkám, proč já degen se plácám v mudlovském světě, když v tom kouzelnickém se toho tolik děje. Jezdí se lítacím autem, bojuje se s hady, bojuje se s pavouky, čaruje se, hraje se famfrpál, lítá se na koštěti neomezenou rychlostí, učí se tam sice odporná šprtka, ale současně i fantastická holka Hermiona a hlavně se tam dá bojovat se zlem ! Opravdu velmi nerad jsem se z tohoto kouzelnického světa vracel zpět do toho svého mudlovského. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl série, kdo ví čím to je, ale zdá se,, že děj jako takový je poněkud pitomý, ať už v postavě Zlatoslava Locharta, kterou nedokáže zachránit ani výborný Kenneth Branagh a také toho, že závěrečná baziliščí sekvence je udělaná dost na koně. Holt ještě nebyla JK Rowling natolik vypsaná, aby dokázala udělat opravdu životnou postavu, která má být nesympatická a lehce humorná (Zlatoslav je tu jen a pouze k*k*tem) a... A tak vůbec ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Často jsem si říkala jaká je škoda, že takové filmy nebyly točeny i v době mého dětství. V době, kdy jsem si šetřila desetník k desetníku a pětník k pětníku, abych si mohla koupit hru Malý kouzelník. Nakonec mi máma ty našetřené peníze vzala a že je přepočítá v práci a když se vrátila, měla tu hru v tašce. Byla jsem přešťastná a hned se vrhla do učení kouzlení. Člověk příběhy o tajemném hradu, čarodějích všech kategorií, o zlu a dobru prožívá silněji a určitě by mi nevadilo, kdyby příběhy o Bradavicích pokračovaly dál klidně i s jinými herci. Tajemná komnata ani tenkrát, když jsem ji viděla poprvé, nezklamala mé očekávání. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Columbus bol asi príliš zviazaný dohľadom Rowlingovej. Pri verzii na DVD som si pri sekcii : Rozšírené scény všimol, že to nie sú rozšírené, ale vynechané scény a z týchto scén boli vo väčšine úplne zbytočné, ale jedna, pri ktorej som si lámal hlavu, ako sa to auto objavilo v lese pri záchrane pred pavúkmi si asi tvorcovia povedali, že ušetria 30 sekundový záber ... Ak to pôjde týmto tempom, tak na tretí diel sa už asi nebude dať pozerať .... V jednotke boli scény viac prepracovanejšie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tento diel sa mi zdal byť a malinko slabší ako prvý ale nechýba v ňom dráma, fantasy a tiež ako aj v prvom dieli rodinný námet. V celku podarený druhý diel......................Soundtrack John Williams: 1. Prologue Book II And The Escape From The Dursleys [3:32] ,2. Fawkes The Phoenix [3:46] ,3. The Chamber Of Secrets [3:50] ,4. Gilderoy Lockhart [2:06] ,5. The Flying Car [4:08] ,6. Knockturn Alley [1:48] ,7. Introducing Colin [1:49] ,8. The Dueling Club [4:08] ,9. Dobby The House Elf [3:27] ,10. The Spiders [4:33] ,11. Moaning Myrtle [2:06] ,12. Meeting Aragog [3:19] ,13. Fawkes Is Reborn [3:19] ,14. Meeting Tom Riddle [3:38] ,15. Cornish Pixies [2:13] ,16. Polyjuice Potion [3:52] ,17. Cakes For Crabbe And Goyle [3:30] ,18. Dueling The Basilisk [5:03] ,19. Reunion Of Friends [5:08] ,20. Harry's Wondrous World [5:02], ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. listopadu 2002 v Londýně. (Varan)
  • Až v tomto snímku Harry Potter (Daniel Radcliffe) poprvé vyslovil kouzelnou formuli, konkrétně „Rictusempra“. V předchozím díle neřekl ani jednu. (Terva)
  • Tajemná komnata je celosvětově druhým nejvýdělečnějším filmem roku 2002, předběhl ji jen Pán prstenů: Dvě věže. Nicméně je to ale zároveň nejvýdělečnější ne-americký film roku 2002 s 617 miliony amerických dolarů. Oproti tomu Dvě věže vydělaly 584,5 milionů dolarů. (HappySmile)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama