Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Spock 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu bomba, nenechte se odradit nízkým hodnocením! Nedosahuje sice kvalit Barbara Conana, ale i přesto jde o velmi zdařilé fantasy. Některé scény ve filmu jsou sice k pousmání, ale atmosféra je celkově nadprůměrná. Nevím jak ostatní, ale já si zamiloval ty dvě fretky, byly roztomilé. Zajímavý byl i nápad s těmi humanoidními tvory, co Pánovi šelem pomáhali v závěrečné bitvě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Light verze Conana, stavějící hlavně na hezčí ženské hrdince a roztomilých fretkách (zaslouživších se o nejdojemnější scénu filmu, možná i slzu uroníte). Možná právě tyhle filmy sledované v dětství způsobily, že tahle forma je pro můj neoblíbený fantasy žánr (opravdu ho nemám rád a číst podobný příběh v literární podobě bych považoval za nezasloužený trest) docela přijatelná. V dětství jsem to určitě viděl (vybavuje se mi sebeobětovací scéna na pyramidě - udivuje mě, že ne vnady Tanyi Roberts), v paměti mi však utkvěl spíše tuším že až třetí díl (ten, kdy se dostanou do naší současnosti). Dneska se mi to zdá již notně naivní ale hlavně zbytečně natahované. Klidně z toho mohlo být minimálně 30 minut vystřiženo a o nic by jsme nepřišli. Strašně se mi líbili netopýří humanoidi, scéna kdy nás s nimi film seznámí má fakt koule a je dost strašidelná. Inu, Coscareli se nezapře. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Predlho som hladal na youtube priserky, ktore som si len matne vybavoval z detstva. Tieto obalili svoju obet akoby kridlami, aby ju akosi "natravili", ze potom vypadli len kosti. Dnes som nasiel na jednom kanali, prispevok cloveka, ktory presne takto polozil otazku. Nuz, v momente ako som si pustil toto fantasy, par postav sa mi v pamati vynorilo. Je to taka rozpravkova blbina, ktoru som ako maly chalan zral a tusim sa i bal tych monstier. Dnes uz neodporucam, film mal pre mna len nostalgicku hodnotu. Existuje snad este jeden dovod, preco si film pozriet. A to, ze tu hra, na tu dobu casto v tomto zanri obsadzovana, nadherna, Tanya Roberts s uzasnymi ocami. Hrala i v peknom filme Sheena (1984) ,ci nejakej bondovke. R.I.P. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby Dar neuměl po zvířecím, tak je to prostě jen další fantasy hrdina s hrudníkem jako zvon, který se veze na vlně vyvolané Conanem. Základním problémem Pána šelem je jeho celková lacinost. Skoro nulová výprava a nic moc kulisy by se ještě daly odpustit, ale trochu mě Coscarelli zklamal v tom, že se vůbec nesnažil nabídnout nám nějaké zajímavé souboje, nebo v nich nějak zaexperimentovat. Sice mu občas nechybí odvaha, aby ukázal nějaký ten drsnější záběr či nahou herečku, ale to je asi tak všechno a celý snímek je tak hrozně chudokrevný. Trochu šťávy filmu dodává až závěrečná bitka, která je docela fajn. Herci odvádějí béčkový standart a pochválit musím hudbu. Tak a teď si musím něco zařídit: ,,Mamíííí kup mi fretku." P.S. Kromě fretek, orlů atd. jsou ve filmu vidět i nějaké ty kozičky. :-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z 80´ conanovek, která ale oproti jiným není ani dnes odkázaná na pouhou milosrdnou strunu nostalgie, protože i přes své nízkorozpočtové zázemí a jednoduchý děj nabízí dobrodružství, mající hlavu a patu, sympatické hrdiny (Tanya Robertsová ve slušivém mini sukýnkovém outfitu) a především disponuje obdivuhodnou schopností Dona Coscarelliho z minima vytěžit maximum (dobrá volba exteriérů, pěkně vyvedené kulisy, výborná práce se zvířaty). Skutečně bych nevěřil, že i dnes mne film bude bavit způsobem, jakým na mne působil v dětství. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Don Coscarelli sa rozhodol zasadiť príbeh do obdobia doby bronzovej, pretože bol veľkým fanúšikom herca Stevea Reevesa, tvorcu špeciálnych efektov Raya Harryhausena a subžánru "sword and sandal". Ten dominoval v Taliansku v rokoch 1958 - 1965 a vyznačoval sa zobrazovaním historických a biblických eposov, tzv. kostýmových drám. (beso74)
  • Přestože se filmu v kinech moc nedařilo, stal se jedním z neúspěšnějších v historii kabelové televize. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama