Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 151)

RHK 

všechny recenze uživatele

Amenábarův horůrek bez vražd a bez násilí se solidní temnou atmosférou. Žena žije bez manžela v obrovském domě v temnotě se závěsy se svými dvěmi fotosenzitivními dětmi. Výborný výkon Nicol Kidman, to určitě, a taky Alakiny Mann, která za filmovou roli dcery Anne dostala nominaci hned na tři filmové ceny. Na Šestý smysl, ke kterému je snímek Ti druzí přirovnáván, však nemá ani omylem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Vu494-Dr5po ()

sud 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace anglického hororu s plnou parádou. A nejzajímavější na tom všem je, že ani minuta filmu nebyla natočena ve Velké Británii a tvůrcem je Španěl Alejandro Amenábar. Ovšem to na věci nic nemění. Atmosféra je úžasně temná, a jemné mrazení snad za celou dobu neustane. Těch pár postav je výtečně napsaných i zahraných. Nicole Kidmanová mě opět pouze utvrdila v tom, že je nejlepší herečka. A pointa? Kam se hrabe Šestý smysl. Paráda. Horor jak má být. 100%. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nebála tolik, na kolik jsem se těšila, ale příjemné mrazení v zádech bylo. Lví podíl na tom bezesporu měla výtečná Nicole Kidman. I obě dětské role byly bezchybně obsazené. Služebnictvo správně děsivé. Snímek měl tu kouzelnou (hororovou) atmosféru, a to jak díky režii, tak i scénáři a zejména kameře budující napětí doslova v každé minutě. Takže rozhodně nadprůměr, byť Shyalaman zůstal nepokořen. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů s několika famózníma lekačkama. Jedinej problém pro zkušeného diváka může být jinde už stokrát provařená pointa. Já to viděl poprvé někdy před deseti lety, jako hororová tabula rasa jsem pointu nečekal a celý film si neskutečně užil. Zbožňuju režiséry, co umí vyvolat atmosféru strachu jenom svými režijními schopnostmi a nepotřebují si pomáhat lacinými berličkamy... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amenábarem a opět skvělý filmový zážitek. Stejně jako v Diplomové práci si vystačí s málem a i tady umí mistrně navodit napětí, třeba i při takové banální situaci jako je otevírání a zavírání dveří. Několikrát jsem se opravdu slušně lekl a po celou dobu jsem byl napnutý, co přijde dále. A závěrečná pointa je opravdu velmi překvapivá a pochybuju, že by ji někdo dopředu odhadl. Ti druzí jsou jasným důkazem, že lze natočit kvalitní horor i bez makabrozních scén, stačí "jen" mít kvalitní scenář a být šikovný za kamerou. A to Amenábar je až příliš :o) Navíc to musí být renesanční člověk, nejenom že si napsal i scenář, ale také hudbu (výbornou!) a dokonce byl jedním ze členů orchestru. Už se těším na Váš další film, Mistře. Mohu vám tak říkat, ne? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)
  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama