Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy o feťácích moc nemusím. Filmařsky tenhle není ničím moc zajímavý, i když mě bavila upřímnost toho páru. Klidně se domluvili, že ona bude šlapka a on bude dělat hovno. A když mu holka řekla, že už mrdat nechce ať mrdá on s gayema, tak řekl, že ne a bylo to všechno postaru. Heath Ledger byl fakt dobrej herec a dokazuje to i tady. A Abbie Cornish se alespoň často svlíká. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další feťácká historka se srdcervaním. Tentokráte s kopancem klokaním. I tak je to ovšem pořád dokola a kdo zná nějaké ty doopravdy >drogově závislé< , nic už ho asi nepřekvapí. Třiapůl hvězdičky tedy za dobře natočený film, zaokrouhleno pak z nunosti nahoru - i za tu hudbu Paula Charliera, jinak ale nic víc proč něco dodávat a teď si rychle šlehnout... °-] - - - P.S. Jo, pár jsem jich znal a znám, někteří (některé) jsou po smrti a nakonec - každý je si svého strůjcem, že... Aspoň je pořád co točit... - - - P.P.S. Ač mám tenhle film na dvd, nějakým řízením osudu a své lenosti jsem ho ponejprv zkouknul >stylově< po Samotářích na jedničce a opět jsem otráven stupidním českým dabingem jakési Sagatévéeseró. Při scéně porodu jsem si už říkal, že za to by zasloužili čudláci pořádně infikovanou jehlou do oka. Možná i proto je tu nejspíš tolik tří a méně hvězdičkových hodnocení televizních sledovačů, to >umělecké< domácí kuňkání a hekání posunulo celou atmosféru kamsi mezi pražskou televizáckou feťárnu... :-( No, těším se na repete na dvd, dobře mi tak... - - - - - (Poprvé viděno 15.3.2011 na ČT1, bohužel s otravným čudláckým dabingem, hodnocení 2198., komentář zde jako stoosmatřicátý - 16.3.2011) ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger byl bezpochyb velký filmový herec. Ale toto drama mě moc nebralo. Nevím, zda to bylo tím, že drogy a vše kolem toho nepodporuji a nechápu, že kdokoliv vůbec začne, anebo to bylo pouze tím, že jsem z toho necítila žádné emoce. Vůbec to na mě nepůsobilo, ani negativně, pozitivně nebo lítostivě. Třeba po sledování dokumentu Katka, která bere drogy doopravdy, jsem nemohla uvěřit, jak silně to na mě působí. Ale tohle je pro mě velmi nepovedené, neemotivní a celé takové "komerční". Bohužel nemohu s čistým svědomím doporučit. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Omšelý výlet mezi zamilovaný pár stíhaný drogový démonem není hloubavou etudou na téma člověk a drogy, ani hýřivým kolotočem plným moderních vizuálních úletů při jejich aplikaci. Candy je dokumentaristicky odosobněnou sondou bez názoru, ke které si musíte vytvořit vztah sami. Ač vyznívá bez hlubšího sdělní, stále nicméně triumfuje s drtivými hereckými výkony a jednou scénou, za jejíž sílu a pachuť bych ji zařadil mezi TOP 5 svých nejsilnějších filmových zážitků. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak moc nabitý emocemi, že víc by to už snad ani nešlo.. Od začátku až do konce jsem od něj nemohla odtrhnout zrak a hltala jsem opravdu každé slovo, situaci, čin... K tomu ještě opravdu skvělá a milá hudba, která mě chvílemi dokonce donutila vlnit se do rytmu a to se mi u filmů vážně moc často nestává :D Abbie, Heath i Geoffrey byli ve svých rolích naprosto bezchybní.. Všechny ty city mezi Candy a Danem působily tak moc skutečně.. Některé scény mi doslova vyrazily dech a samozřejmě mezi nimi byl i závěr.. Poslední Rushova scéna pro mě byla vážně nečekaná! Skvělý film! :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama